ស្ពៃក្តោបផ្ទុកទៅដោយវីតាមីន និងសារធាតុរ៉ែ។ អត្ថបទនេះ នឹងបង្ហាញពីអត្ថប្រយោជន៍សុខភាពគួរឱ្យភ្ញាក់ផ្អើល របស់ស្ពៃក្តោប។
.ស្ពៃក្តោបត្រូវបានខ្ចប់ជាមួយសារធាតុចិញ្ចឹម
ស្ពៃក្តោប គឺជាបន្លែមានកាឡូរីទាប ដែលសំបូរទៅដោយវីតាមីន ជាតិរ៉ែ និងសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម។
.វាអាចជួយរក្សាការរលាក
ស្ពៃក្តោបមានសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មដ៏មានឥទ្ធិពល ដែលអាចជួយកាត់បន្ថយការរលាក។
.ស្ពៃក្តោបត្រូវបានខ្ចប់ជាមួយវីតាមីនសេ
រាងកាយរបស់អ្នកត្រូវការវីតាមីនសេ សម្រាប់មុខងារសំខាន់ៗជាច្រើន ហើយវាគឺជាអង់ទីអុកស៊ីដង់ដ៏ខ្លាំងក្លា។ ស្ពៃក្តោបក្រហម គឺខ្ពស់ជាពិសេសនៅក្នុងសារធាតុចិញ្ចឹមនេះ ដែលផ្តល់ប្រហែល ៨៥% នៃ RDI ក្នុងមួយពែង (៨៩ ក្រាម) ។
.វាជួយធ្វើឱ្យប្រសើរឡើងនូវការរំលាយអាហារ
ស្ពៃក្តោបមានផ្ទុកនូវជាតិសរសៃរលាយ ដែលធ្វើឱ្យប្រព័ន្ធរំលាយអាហារមានសុខភាពល្អតាមរយៈការផ្តល់ប្រេងសម្រាប់បាក់តេរី ដែលងាយស្រួល និងជំរុញចលនាពោះវៀនឱ្យទៀងទាត់។
.អាចជួយឱ្យបេះដូងអ្នកមានសុខភាពល្អ
ស្ពៃក្តោបមានផ្ទុកនូវសារធាតុពណ៌ដ៏មានឥទ្ធិពលដែលហៅថា anthocyanins ដែលត្រូវបានបង្ហាញថាអាចកាត់បន្ថយហានិភ័យនៃជំងឺបេះដូង។
.អាចបន្ថយសម្ពាធឈាម
ប៉ូតាស្យូមជួយរក្សាសម្ពាធឈាមក្នុងកម្រិតមួយដែលមានសុខភាពល្អ។ ការបង្កើនការញ៉ាំអាហារដែលសំបូរទៅដោយជាតិប៉ូតាស្យូម ដូចជាស្ពៃក្តោបអាចជួយកាត់បន្ថយកម្រិតសម្ពាធឈាមខ្ពស់។
.អាចជួយកាត់បន្ថយកម្រិតកូឡេស្តេរ៉ុល
ស្ពៃក្តោប គឺជាប្រភពដ៏ល្អនៃជាតិសរសៃរលាយ និងស្តេរ៉ូអ៊ីដរុក្ខជាតិ។ សារធាតុទាំងនេះត្រូវបានបង្ហាញ ដើម្បីកាត់បន្ថយកូលេស្តេរ៉ុលអាក្រក់។
.ស្ពៃក្តោបគឺជាប្រភពដ៏ប្រសើរនៃវីតាមីនខេ
វីតាមីនខេ គឺសំខាន់សម្រាប់ការកកឈាម។ ស្ពៃក្តោបគឺជាប្រភពដ៏ប្រសើរនៃវីតាមីនខេ ១ ដែល ៨៥ ភាគរយនៃអរ។ អិនក្នុង ១ ពែង (៨៩ ក្រាម)៕