​ស្ពៃក្តោប​ផ្ទុក​ទៅដោយ​វីតាមីន និង​សារធាតុ​រ៉ែ​។ អត្ថបទ​នេះ នឹង​បង្ហាញ​ពី​អត្ថប្រយោជន៍​សុខភាព​គួរឱ្យភ្ញាក់ផ្អើល របស់​ស្ពៃក្តោប​។

.​ស្ពៃក្តោប​ត្រូវបាន​ខ្ចប់​ជាមួយ​សារធាតុចិញ្ចឹម​
​ស្ពៃក្តោប គឺជា​បន្លែ​មាន​កាឡូរី​ទាប ដែល​សំបូរ​ទៅដោយ​វីតាមីន ជាតិ​រ៉ែ និង​សារធាតុ​ប្រឆាំង​អុកស៊ីតកម្ម​។

.​វា​អាចជួយ​រក្សា​ការ​រលាក​
​ស្ពៃក្តោប​មាន​សារធាតុ​ប្រឆាំង​អុកស៊ីតកម្ម​ដ៏​មាន​ឥទ្ធិពល ដែល​អាចជួយ​កាត់បន្ថយ​ការ​រលាក​។​

.​ស្ពៃក្តោប​ត្រូវបាន​ខ្ចប់​ជាមួយ​វីតាមីន​សេ​
​រាងកាយ​របស់​អ្នកត្រូវការ​វីតាមីន​សេ សម្រាប់​មុខងារ​សំខាន់ៗ​ជាច្រើន ហើយ​វា​គឺជា​អង់​ទី​អុកស៊ីដ​ង់​ដ៏​ខ្លាំងក្លា​។ ស្ពៃក្តោប​ក្រហម គឺ​ខ្ពស់​ជាពិសេស​នៅក្នុង​សារធាតុចិញ្ចឹម​នេះ ដែល​ផ្តល់​ប្រហែល ៨៥% នៃ RDI ក្នុង​មួយ​ពែង (៨៩ ក្រាម​) ។​

.​វា​ជួយ​ធ្វើឱ្យ​ប្រសើរឡើង​នូវ​ការរំលាយ​អាហារ​
​ស្ពៃក្តោប​មាន​ផ្ទុក​នូវ​ជាតិ​សរសៃ​រលាយ ដែល​ធ្វើឱ្យ​ប្រព័ន្ធ​រំលាយ​អាហារ​មាន​សុខ​ភាពល្អ​តាមរយៈ​ការផ្តល់​ប្រេង​សម្រាប់​បាក់តេរី ដែល​ងាយស្រួល និង​ជំរុញ​ចលនា​ពោះវៀន​ឱ្យ​ទៀងទាត់​។​

.​អាចជួយ​ឱ្យ​បេះដូង​អ្នកមាន​សុខភាព​ល្អ​
​ស្ពៃក្តោប​មាន​ផ្ទុក​នូវ​សារធាតុ​ពណ៌​ដ៏​មាន​ឥទ្ធិពល​ដែល​ហៅថា anthocyanins ដែល​ត្រូវបាន​បង្ហាញថា​អាច​កាត់បន្ថយ​ហានិភ័យ​នៃ​ជំងឺ​បេះដូង​។

.​អាច​បន្ថយ​សម្ពាធ​ឈាម​
​ប៉ូ​តា​ស្យូ​ម​ជួយ​រក្សា​សម្ពាធ​ឈាម​ក្នុង​កម្រិត​មួយ​ដែលមាន​សុខភាព​ល្អ​។ ការបង្កើន​ការ​ញ៉ាំ​អាហារ​ដែល​សំបូរ​ទៅដោយ​ជាតិ​ប៉ូ​តា​ស្យូ​ម ដូចជា​ស្ពៃក្តោប​អាចជួយ​កាត់បន្ថយ​កម្រិត​សម្ពាធ​ឈាម​ខ្ពស់​។​

.​អាចជួយ​កាត់បន្ថយ​កម្រិត​កូ​ឡេ​ស្តេ​រ៉ុល​
​ស្ពៃក្តោប គឺជា​ប្រភព​ដ៏​ល្អ​នៃ​ជាតិ​សរសៃ​រលាយ និង​ស្តេ​រ៉ូ​អ៊ី​ដ​រុក្ខជាតិ​។ សារធាតុ​ទាំងនេះ​ត្រូវបាន​បង្ហាញ ដើម្បី​កាត់បន្ថយ​កូ​លេ​ស្តេ​រ៉ុល​អាក្រក់​។​

.​ស្ពៃក្តោប​គឺជា​ប្រភព​ដ៏​ប្រសើរ​នៃ​វីតាមីន​ខេ​
​វីតាមីន​ខេ គឺ​សំខាន់​សម្រាប់​ការ​កកឈាម​។ ស្ពៃក្តោប​គឺជា​ប្រភព​ដ៏​ប្រសើរ​នៃ​វីតាមីន​ខេ ១ ដែល ៨៥ ភាគរយ​នៃ​អរ​។ អិន​ក្នុង ១ ពែង (៨៩ ក្រាម​)៕​