Join with Health.com.kh on Telegram

​ផ្លែទៀប សំបូរ​ទៅដោយ​ជាតិ​សរសៃ វីតាមីន និង​ជាតិ​រ៉ែ​ផ្លែឈើ ដែល មានតែ​មួយ​នេះ​អាចជួយ​បង្កើន​ភាពស៊ាំ​ប្រយុទ្ធ​ប្រឆាំងនឹង​ការ​លាក និង​លើកកម្ពស់​សុខភាព​ភ្នែក និង​បេះដូង​

​ទោះយ៉ាងណា​ក៏ដោយ​ផ្នែក​ខ្លះ​នៃ ផ្លែទៀប មាន​ជាតិពុល ដែល​អាច​បំផ្លាញ​ប្រព័ន្ធ​សរសៃប្រសាទ​របស់​អ្នក ប្រសិនបើ​ទទួលទាន​ក្នុង​បរិមាណ​ខ្ពស់​។​

​នេះ គឺជា​អត្ថប្រយោជន៍​គួរឱ្យភ្ញាក់ផ្អើល​ទាំង ៨ របស់​ផ្លែទៀប​។

.​សារធាតុ​ប្រឆាំង​អុកស៊ីតកម្ម​ខ្ពស់​
​ផ្លែទៀប គឺ​សំបូរ​ទៅដោយ​សារធាតុ​ប្រឆាំង​អុកស៊ីតកម្ម​ដូចជា​វីតាមីន C និង carotenoids ។ សមាសធាតុ​ទាំងនេះ ប្រឆាំងនឹង​រ៉ាឌីកាល់​សេរី ដែល​អាចរួមចំណែក​ដ​ល់​ជំងឺ​ជាច្រើន​។

.​អាច​ជំរុញ​អារម្មណ៍​របស់​អ្នក​
​ផ្លែទៀប មាន​ផ្ទុក​លើសពី ៣០% នៃ RDI សម្រាប់​វីតាមីន B6 ដែលជា​សារធាតុចិញ្ចឹម ដែល​ជួយ​សម្រួល​អារម្មណ៍ និង​អាចជួយ​ការពារ​ការធ្លាក់​ទឹកចិត្ត​។

.​អាច​ផ្តល់​អត្ថប្រយោជន៍​ដល់​សុខភាព​ភ្នែក​
​ផ្លែទៀប ផ្តល់នូវ​សារជាតិ lutein ដែល​អាចជួយ​លើកកម្ពស់​សុខភាព​ភ្នែក​និង​ការពារ​ប្រឆាំងនឹង​លក្ខខណ្ឌ ដែល​អាច​នាំឱ្យមាន​បញ្ហា​ភ្នែក​ខ្សោយ ឬ​បាត់បង់​ការមើលឃើញ​។

.​អាច​ការពារ​ជំងឺលើសឈាម​
​ផ្លែទៀប មាន​ផ្ទុក​ម៉ាញ៉េ​ស្យូ​ម និង​ប៉ូ​តា​ស្យូ​ម ដែលជា​សារធាតុចិញ្ចឹម​ពីរ គាំទ្រ​ដល់​កម្រិត​សម្ពាធ​ឈាម​ដែលមាន​សុខភាព​ល្អ​។​

.​អាច​លើកកម្ពស់​ការរំលាយ​អាហារ​បានល្អ​
​អាហារ​ដែលមាន​ជាតិ​សរសៃ​ខ្ពស់​ដូចជា​ផ្លែទាប អាចជួយ​លើកកម្ពស់​ការរំលាយ​អាហារ ដែលមាន​សុខភាព​ល្អ និង​ការពារ​ប្រឆាំងនឹង​ការរំលាយ​អាហារ​ដែល​រលាក​។​

.​អាចមាន​លក្ខណៈសម្បត្តិ​ប្រឆាំង​មហារីក​
​ផ្លែទៀប សំបូរ​ទៅដោយ​សារធាតុ​ប្រឆាំង​អុកស៊ីតកម្ម flavonoid ដែល​ត្រូវ​បានបង្ហាញ ដើម្បី​ការពារ​ការលូតលាស់​កោសិកា​មហារីក​ក្នុងការ​សិក្សា​បំពង់​សាកល្បង​។

.​អាច​ប្រឆាំងនឹង​ការ​រលាក​
​ផ្លែទៀប មាន​ផ្ទុក​នូវ​សមាសធាតុ​ប្រឆាំងនឹង​ការ​រលាក​ច្រើន​ប្រភេទ ដូចជា​អាស៊ីត kaurenoic, Catechin និង Epicatechin ។ ការថយចុះ​កម្រិត​នៃ​ការ​រលាក​រ៉ាំរ៉ៃ​អាច​បន្ថយ​ហានិភ័យ​នៃ​ជំងឺ​។

.​អាច​បង្កើន​ភាពស៊ាំ​រប​ស់​អ្នក​
​ផ្លែទៀប មាន​វីតាមីន C ខ្ពស់​ដែល​អាច​បង្កើន​ភាពស៊ាំ និង​ជួយ​ឱ្យ​រាងកាយ​របស់​អ្នក​ប្រយុទ្ធ​ប្រឆាំងនឹង​ការឆ្លង​មេរោគ​ផ្សេងៗ​៕​