ផ្លែទៀប សំបូរទៅដោយជាតិសរសៃ វីតាមីន និងជាតិរ៉ែផ្លែឈើ ដែល មានតែមួយនេះអាចជួយបង្កើនភាពស៊ាំប្រយុទ្ធប្រឆាំងនឹងការលាក និងលើកកម្ពស់សុខភាពភ្នែក និងបេះដូង
ទោះយ៉ាងណាក៏ដោយផ្នែកខ្លះនៃ ផ្លែទៀប មានជាតិពុល ដែលអាចបំផ្លាញប្រព័ន្ធសរសៃប្រសាទរបស់អ្នក ប្រសិនបើទទួលទានក្នុងបរិមាណខ្ពស់។
នេះ គឺជាអត្ថប្រយោជន៍គួរឱ្យភ្ញាក់ផ្អើលទាំង ៨ របស់ផ្លែទៀប។
.សារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មខ្ពស់
ផ្លែទៀប គឺសំបូរទៅដោយសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មដូចជាវីតាមីន C និង carotenoids ។ សមាសធាតុទាំងនេះ ប្រឆាំងនឹងរ៉ាឌីកាល់សេរី ដែលអាចរួមចំណែកដល់ជំងឺជាច្រើន។
.អាចជំរុញអារម្មណ៍របស់អ្នក
ផ្លែទៀប មានផ្ទុកលើសពី ៣០% នៃ RDI សម្រាប់វីតាមីន B6 ដែលជាសារធាតុចិញ្ចឹម ដែលជួយសម្រួលអារម្មណ៍ និងអាចជួយការពារការធ្លាក់ទឹកចិត្ត។
.អាចផ្តល់អត្ថប្រយោជន៍ដល់សុខភាពភ្នែក
ផ្លែទៀប ផ្តល់នូវសារជាតិ lutein ដែលអាចជួយលើកកម្ពស់សុខភាពភ្នែកនិងការពារប្រឆាំងនឹងលក្ខខណ្ឌ ដែលអាចនាំឱ្យមានបញ្ហាភ្នែកខ្សោយ ឬបាត់បង់ការមើលឃើញ។
.អាចការពារជំងឺលើសឈាម
ផ្លែទៀប មានផ្ទុកម៉ាញ៉េស្យូម និងប៉ូតាស្យូម ដែលជាសារធាតុចិញ្ចឹមពីរ គាំទ្រដល់កម្រិតសម្ពាធឈាមដែលមានសុខភាពល្អ។
.អាចលើកកម្ពស់ការរំលាយអាហារបានល្អ
អាហារដែលមានជាតិសរសៃខ្ពស់ដូចជាផ្លែទាប អាចជួយលើកកម្ពស់ការរំលាយអាហារ ដែលមានសុខភាពល្អ និងការពារប្រឆាំងនឹងការរំលាយអាហារដែលរលាក។
.អាចមានលក្ខណៈសម្បត្តិប្រឆាំងមហារីក
ផ្លែទៀប សំបូរទៅដោយសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម flavonoid ដែលត្រូវបានបង្ហាញ ដើម្បីការពារការលូតលាស់កោសិកាមហារីកក្នុងការសិក្សាបំពង់សាកល្បង។
.អាចប្រឆាំងនឹងការរលាក
ផ្លែទៀប មានផ្ទុកនូវសមាសធាតុប្រឆាំងនឹងការរលាកច្រើនប្រភេទ ដូចជាអាស៊ីត kaurenoic, Catechin និង Epicatechin ។ ការថយចុះកម្រិតនៃការរលាករ៉ាំរ៉ៃអាចបន្ថយហានិភ័យនៃជំងឺ។
.អាចបង្កើនភាពស៊ាំរបស់អ្នក
ផ្លែទៀប មានវីតាមីន C ខ្ពស់ដែលអាចបង្កើនភាពស៊ាំ និងជួយឱ្យរាងកាយរបស់អ្នកប្រយុទ្ធប្រឆាំងនឹងការឆ្លងមេរោគផ្សេងៗ៕