Join with Health.com.kh on Telegram

​ផ្លែ​ប៉ោម មាន​រសជាតិ​ឆ្ងាញ់ មាន​ជីវជាតិ និង​ងាយស្រួល​បរិភោគ​។ វា​ត្រូវបាន គេ​ដឹងថា​មានគុណ​ប្រយោជន៍​ជាច្រើន​ចំពោះ​សុខភាព​។ ប៉ុន្តែ​ផ្លែ​ប៉ោម ក៏​ផ្ទុក​ជាតិ​ស្ករ​ផងដែរ ដែល​អាច​ប៉ះពាល់​ដល់​កម្រិត​ជាតិ​ស្ករ​ក្នុង​ឈាម​។​

​ទោះជា​យ៉ាងណាក៏ដោយ ជាតិ​ស្ករ​ដែលមាន​នៅក្នុង​ផ្លែ​ប៉ោម​មាន​ឥទ្ធិពល​លើ​រាងកាយ​របស់​អ្នក​ខុសពី​ជាតិ​ស្ក រ​ដែលមាន​នៅក្នុង​អាហារ​ដែល​ផ្ទុក​ជាតិ​ស្ករ​ចម្រាញ់ និង​កែច្នៃ​។​

​នៅទីនេះ យើង​នឹង​បង្ហាញ​អំពី​របៀប​ដែល​ផ្លែ​ប៉ោម​ជះឥទ្ធិពល​ដល់​កម្រិត​ជាតិ​ស្ករ​ក្នុង​ឈាម និង​វិធី​បញ្ចូល​ពួកវា​ទៅក្នុង​របប​អាហារ​របស់​អ្នក​ប្រសិនបើ​អ្នកមាន​ជំងឺ​ទឹកនោមផ្អែម​។

.​ផ្លែ​ប៉ោម​មាន​ជីវជាតិ​និង​បំពេញ
​ផ្លែ​ប៉ោម​គឺជា​ប្រភព​ដ៏​ល្អ​នៃ​ជាតិ​សរសៃ វីតាមីន C និង​សារធាតុ​ប្រឆាំង​អុកស៊ីតកម្ម​។ ពួកគេ​ក៏​ជួយ​ឱ្យ​អ្នកមាន​អារម្មណ៍​ឆ្អែត ដោយ​មិនចាំបាច់​ប្រើ​កាឡូរី​ច្រើន​។​

.​ផ្លែ​ប៉ោម​មាន​ផ្ទុក​ជាតិ​ស្ករ​និង​ជាតិ​សរសៃ​
​ផ្លែ​ប៉ោម​មាន​ផ្ទុក​ជាតិ​ស្ករ ដែល​អាច​បង្កើន​កម្រិត​ជាតិ​ស្ករ​ក្នុង​ឈាម​។ ទោះជា​យ៉ាងណាក៏ដោយ ជាតិ​សរសៃ​ដែលមាន​នៅក្នុង​ផ្លែ​ប៉ោម​ជួយ​ធ្វើឱ្យ​កម្រិត​ជាតិ​ស្ករ​ក្នុង​ឈាមមាន​ស្ថេរភាព​បន្ថែម​ពីលើ​ការផ្តល់​អត្ថប្រយោជន៍​សុខភាព​ផ្សេងទៀត​។

.​ផ្លែ​ប៉ោម​គ្រាន់តែ​ប៉ះពាល់​ដល់​កម្រិត​ជាតិ​ស្ករ​ក្នុង​ឈាម​ប៉ុណ្ណោះ​
​ផ្លែ​ប៉ោម​មាន​ឥទ្ធិពល​តិចតួច​បំផុត​ទៅលើ​កម្រិត​ជាតិ​ស្ករ​ក្នុង​ឈាម ហើយ​ទំនងជា​មិន​បង្កឱ្យមាន​ការកើនឡើង​នូវ​ជាតិ​ស្ករ​ក្នុង​ឈាម​លឿន​ទេ សូម្បីតែ​អ្នក​ដែលមាន​ជំងឺ​ទឹកនោមផ្អែម​ក៏ដោយ​។​

.​ផ្លែ​ប៉ោម​អាច​កាត់បន្ថយ​ភាព​ធន់​នឹង​អាំង​ស៊ុយ​លីន​
​ផ្លែ​ប៉ោម​មាន​សមាសធាតុ​រុក្ខជាតិ ដែល​អាចជួយ​បង្កើន​ភាពប្រែប្រួល​អាំង​ស៊ុយ​លីន និង​កាត់បន្ថយ​ភាព​ធន់​នឹង​អាំង​ស៊ុយ​លីន​។

.​សារធាតុ​ប្រឆាំង​អុកស៊ីតកម្ម​ដែលមាន​នៅក្នុង​ផ្លែ​ប៉ោម​អាច​បន្ថយ​ហានិភ័យ​នៃ​ជំងឺ​ទឹកនោមផ្អែម​
​ការទទួល​ទាន​ផ្លែ​ប៉ោម​ជាប្រចាំ អាចជួយ​ការពារ​ជំងឺ​ទឹកនោមផ្អែម​ប្រភេទ ២ ក៏ដូចជា​ជួយ​រក្សា​កម្រិត​ជាតិ​ស្ករ​ក្នុង​ឈាម​ឱ្យមាន​ស្ថេរភាព​ផងដែរ​។

.​តើ​អ្នក​ដែលមាន​ជំងឺ​ទឹកនោមផ្អែម​គួរ​ញ៉ាំ​ផ្លែ​ប៉ោម​ទេ​?
​ផ្លែ​ប៉ោម គឺជា​ផ្លែឈើ​ដ៏​ល្អ​បំផុត ដែល​ត្រូវ​ដាក់បញ្ចូល​ក្នុង​របប​អាហារ​របស់​អ្នក ប្រសិនបើ​អ្នកមាន​ជំងឺ​ទឹកនោមផ្អែម​។ ការណែនាំ​អំពី​របប​អាហារ​ភាគច្រើន​សម្រាប់​អ្នក​ដែល​រស់នៅ​ជាមួយ​ជំងឺ​ទឹកនោមផ្អែម សូម​ណែនាំ​របប​អាហារ​ដែល​រួមមាន​ផ្លែឈើ និង​បន្លែ​។​

​ផ្លែឈើ និង​បន្លែ គឺ​ពោរពេញ​ទៅដោយ​សារធាតុចិញ្ចឹម ដូចជា​វីតាមីន ជាតិ​រ៉ែ ជាតិ​សរសៃ និង​សារធាតុ​ប្រឆាំង​អុកស៊ីតកម្ម​។

​លើសពីនេះ​ទៀត របប​អាហារ​ដែលមាន​ផ្លែឈើ និង​បន្លែ​ខ្ពស់ ត្រូវបាន​ផ្សារភ្ជាប់​ម្តង​ហើយ​ម្តងទៀត ដើម្បី​បន្ថយ​ហានិភ័យ​នៃ​ជំងឺ​រ៉ាំរ៉ៃ ដូចជា​ជំងឺ​បេះដូង និង​ជំងឺមហារីក​។​

​ខណៈពេលដែល​ផ្លែ​ប៉ោម ទំនងជា​មិន​បណ្តាលឱ្យមាន​ការកើនឡើង​នូវ​កម្រិត​ជាតិ​ស្ករ​នៅក្នុង​ឈាម វា​មាន​ផ្ទុក​ជាតិ​ស្ករ​។ ប្រសិនបើ​អ្នក​កំពុង​រាប់​កាបូន​សូម​ប្រាកដថា ត្រូវ​ទទួលយក​ជាតិ​ស្ករ​ចំនួន ២៧ ក្រាម នៃ​ផ្លែ​ប៉ោម​មួយ​ដែលមាន​។​

​ដូចគ្នានេះ​ផងដែរ ត្រូវ​ប្រាកដថា​តាមដាន​ជាតិ​ស្ករ​ក្នុង​ឈាម​របស់​អ្នក បន្ទាប់ពី​ញ៉ាំ​ផ្លែ​ប៉ោម ហើយ​មើលថា តើ​វា​ប៉ះពាល់​ដល់​អ្នក​ដោយ​របៀប​ណា​៕