Join with Health.com.kh on Telegram

​ចាត់ទុកជា​គ្រាប់​ធញ្ញជាតិ អង្ករសំរូប​ត្រូវបាន​កែច្នៃ​តិចជាង​អង្ក​រស ដែល​អង្កាម កន្ទក់ និង​ចុងអង្ករ​ត្រូវបាន​យកចេញ​។ ចំណែក​អង្ករសំរូប មានតែ​សំបក​ប៉ុណ្ណោះ (​សំបក​ការពារ​រឹង​) ត្រូវបាន​យកចេញ ដោយ​បន្សល់ទុក​នូវ​កន្ទក់​ដែលមាន​សារធាតុចិញ្ចឹម​។

​ជា​លទ្ធផល​អង្ករសំរូប​រក្សាទុក​នូវ​សារធាតុ​ចិញ្ចឹម ដែល​អង្ករ​ពណ៌​ស​ខ្វះ ដូចជា​វីតាមីន ជាតិ​ខនិជ និង​សារធាតុ​ប្រឆាំង​អុកស៊ីតកម្ម​។​

​ទោះជា​យ៉ាងណាក៏ដោយ​មនុស្ស​ជាច្រើន​ជៀសវាង​អង្ករសំរូប​ដោយសារតែ​ការកើនឡើង​នៃ​ប្រជាប្រិយភាព​នៃ​របប​អាហារ​កាបូ​អ៊ី​ដ្រា​ត​ទាប​។​

​អត្ថបទ​នេះ នឹង​ពិភាក្សា​អំពី​អត្ថប្រយោជន៍​សុខភាព​របស់​អង្ករសំរូប ដើម្បី​ជួយ​អ្នក​ក្នុង​ការសម្រេច​ថា តើ​វា​ជា​អាហារ​ដែលមាន​សុខភាព​ល្អ ក្នុងការ​បន្ថែម​របប​អាហារ​របស់​អ្នក​ដែរឬទេ​។​

.​អង្ករសំរូប​មាន​ជីវជាតិ​គួរឱ្យភ្ញាក់ផ្អើល
​អង្ករសំរូប​មាន​សារធាតុចិញ្ចឹម​ខ្ពស់ ផ្តល់ឱ្យ​រាងកាយ​នូវ​វីតាមីន ជាតិ​រ៉ែ និង​សារធាតុ​ប្រឆាំង​អុកស៊ីតកម្ម​ជាច្រើន​។

.​តើ​អង្ករសំរូប​ល្អ​សម្រាប់​ការ​សម្រក​ទម្ងន់​មែន​ទេ​?
​អង្ករសំរូប​មាន​ផ្ទុក​ជាតិ​សរសៃ​ច្រើនជាង​ធញ្ញជាតិ​ចម្រាញ់ ដូចជា​អង្ករ ស​។ ការជ្រើសរើស​គ្រាប់​ធញ្ញជាតិ ដែលមាន​ជាតិ​សរសៃ ដូចជា​អង្ករសំរូប អាចជួយ​កាត់បន្ថយ​ខ្លាញ់​ក្បាលពោះ និង​ជួយ​ឱ្យ​អ្នក​ស្រក​ទម្ងន់​។

.​វា​អាច​ផ្តល់​អត្ថប្រយោជន៍​ដល់​សុខភាព​បេះដូង
​អង្ករសំរូប​មាន​ផ្ទុក​ទៅដោយ​ជាតិ​សរសៃ lignans និង​ម៉ាញ៉េ​ស្យូ​ម ដែល​ទាំងអស់នេះ​មាន​ឥទ្ធិពល​ល្អ​ទៅលើ​សុខភាព​បេះដូង និង​ហានិភ័យ​នៃ​ជំងឺ​បេះដូង​។

.​វា​ជា​ជម្រើស​ល្អប្រសើរ​សម្រាប់​អ្នក​ដែលមាន​ជំងឺ​ទឹកនោមផ្អែម
​ការជ្រើសរើស​អង្ករសំរូប គ្រាប់​ចម្រាញ់ អាចជួយ​អ្នក​ដែលមាន​ជំងឺ​ទឹកនោមផ្អែម​គ្រប់គ្រង​ជាតិ​ស្ករ​ក្នុង​ឈាម និង​កាត់បន្ថយ​ឱកាស​នៃ​ការវិវត្ត​ទៅជា​ជំងឺ​ទឹកនោមផ្អែម​។

.​អង្ករសំរូប​គឺ​គ្មាន​ជាតិ​ស្អិត​ធម្មជាតិ​ទេ
​អង្ករសំរូប​មិនមាន​ផ្ទុក​ជាតិ​ស្អិត​ធម្មជាតិ​ទេ ហើយ​ជា​ជម្រើស​ដែលមាន​សុវត្ថិភាព និង​សុខ​ភាពល្អ​សម្រាប់​របប​អាហារ​ដែល​មិនមាន​ជាតិ​ស្អិត​ធម្មជាតិ​៕​