​ម្រេចខ្មៅ​គឺជា​គ្រឿងផ្សំ​ដ៏​សំខាន់​នៅ​ទូទាំង​ពិភពលោក​។ បន្ថែម​ពីលើ​ការបន្ថែម​រសជាតិ​ទៅក្នុង​អាហារ ម្រេចខ្មៅ​អាច​ដើរតួ​ជា​អង់​ទី​អុកស៊ីដ​ង់ និង​ផ្តល់​អត្ថប្រយោជន៍​សុខភាព​ជាច្រើន​ប្រភេទ​។​

​អត្ថបទ​នេះ ពិនិត្យមើល​ម្រេចខ្មៅ រួមទាំង​អត្ថប្រយោជន៍ ផលប៉ះពាល់ និង​ការប្រើប្រាស់​មុខម្ហូប​។

.​អាច​ផ្តល់​អត្ថប្រយោជន៍​ដល់​សុខភាព​
​សមាសធាតុ​ផ្សំ​នៅក្នុង​ម្រេចខ្មៅ ដែលមាន​សារធាតុ​សកម្ម​អាច​ការពារ​ពី​ការបំផ្លាញ​កោសិកា ធ្វើអោយ​ប្រសើរឡើង​នូវ​ការ​ស្រូបយក​សារធាតុចិញ្ចឹម និង​ជួយ​ដល់​បញ្ហា​រំលាយ​អាហារ​។

.​សារធាតុ​ប្រឆាំង​អុកស៊ីតកម្ម​ដ៏​មាន​ឥទ្ធិពល​
​ការសិក្សា​ជាច្រើន​បង្ហាញថា ម្រេចខ្មៅ​ដើរតួ​ជា​អង់​ទី​អុកស៊ីដ​ង់​នៅក្នុង​ខ្លួន​។ សារធាតុ​ប្រឆាំង​អុកស៊ីតកម្ម គឺជា​សមាសធាតុ​ដែល​ប្រឆាំងនឹង​ការបំផ្លាញ​កោសិកា ដែល​បណ្តាលមកពី​ម៉ូលេគុល​មិន​ស្ថិតស្ថេរ ដែល​គេ​ហៅថា​រ៉ាឌីកាល់​សេរី​។

​រ៉ាឌីកាល់​សេរី បង្កើតជា​លទ្ធផល​នៃ​របប​អាហារ​មិនល្អ ការប៉ះពាល់​នឹង​ព្រះអាទិត្យ ការជក់បារី ការបំពុល និង​ផ្សេងៗ​ទៀត​។​

.​ជំរុញ​ការ​ស្រូបយក​សារធាតុចិញ្ចឹម​
​ម្រេចខ្មៅ​អាចជួយ​បង្កើន​ការ​ស្រូបយក និង​មុខងារ​នៃ​សារធាតុចិញ្ចឹម​ជាក់លាក់ និង​សមាសធាតុ​មាន​ប្រយោជន៍​។​

​ជាពិសេស​វា​អាចធ្វើឱ្យ​ប្រសើរឡើង​នូវ​ការ​ស្រូបយក​សារធាតុ curcumin ដែលជា​សារធាតុ​សកម្ម​នៅក្នុង​រមៀត គ្រឿងទេស ប្រឆាំងនឹង​ការ​រលាក​ដ៏​ពេញនិយម​។​

.​អាច​ជំរុញ​ការរំលាយ​អាហារ និង​ការពារ​រាគ​
​ម្រេចខ្មៅ អាចជួយ​លើកកម្ពស់​មុខងារ​ក្រពះ​ឱ្យបាន​ត្រឹមត្រូវ​។​

​ជាក់ស្តែង​ការទទួល​ទាន​ម្រេចខ្មៅ អាច​ជំរុញ​ការបញ្ចេញ​អង់ស៊ីម​នៅក្នុង​លំពែង និង​ពោះវៀន​របស់​អ្នក ដែល​ជួយ​រំលាយ​ជាតិ​ខ្លាញ់ និង​ជាតិ​ស្ករ​៕​