ទទួលទានអាហារដែលសំបូរវីតាមីន C ទាំងនេះ ដែលការស្រាវជ្រាវមួយចំនួនបានបង្ហាញថា អាចជួយការពាររាងកាយរបស់អ្នកប្រឆាំងនឹងជំងឺផ្តាសាយ និងជំងឺផ្តាសាយធំ។
១.ម្ទេសដៃនាង
ម្ទេសដៃនាងស្រស់កន្លះពែងផ្តល់វីតាមីន C ១០៧,៨ មីលីក្រាម។
២.ម្ទេសហាវ៉ៃក្រហម
ម្រេចហាវ៉ៃក្រហមមួយពែងមានផ្ទុកវីតាមីន C ជិតបីដងច្រើនជាងផ្លែក្រូច – ១៩០ មីលីក្រាម។
៣.ម្ទេសហាវ៉ៃបៃតង
ចំណិតម្ទេសហាវ៉ៃបៃតងមួយពែងមានផ្ទុកវីតាមីន C ដល់ ១២០ មីលីក្រាម។
៤.ខាត់ណា
បន្ថែមពីលើការទទួលទានវីតាមីន A ដែលអ្នកបានណែនាំចំនួនពីរដង និង ៧ ដងនៃបរិមាណវីតាមីន K ដែលត្រូវបានណែនាំការទទួលទានខាត់ណាមួយពែងផ្តល់នូវវីតាមីនសេ ៨០,៤ មីលីក្រាម។
៥.ប្រូខូលី
ប្រូខូលី ផ្តល់នូវវីតាមីន C ចំនួន ១៣២ មីលីក្រា មបូករួមនឹងជាតិសរសៃបំពេញសម្រាប់តែ ៣០ កាឡូរី ប៉ុណ្ណោះក្នុងមួយពេល។
៦.ល្ហុង
ការស្រាវជ្រាវបង្ហាញថាការបរិភោគល្ហុងអាចជួយសំអាតប្រហោងឆ្អឹងរបស់អ្នកឱ្យភ្លឺថ្លា និងពង្រឹងឆ្អឹង។ ការទទួលទានតែមួយពែងផ្តល់នូវវីតាមីនសេ ៨៨.៣ មីលីក្រាម។
៧.ស្ត្របឺរី
ស្ត្របឺរីមួយពែង មានផ្ទុកវីតាមីន C ៨៤,៧ មីលីក្រាមបូករួមនឹងកម្រិតfolate និងសមាសធាតុផ្សំដទៃទៀតដែលមានសុខភាពល្អ ដែលទ្រទ្រង់ដល់សុខភាពបេះដូង។
៨.ផ្កាខាត់ណា
មិនថាអ្នកដុតវា ចំហុយ ឬកិនវានោះទេ ការបរិភោគផ្កាខាត់ណាតូចមួយផ្តល់ឱ្យអ្នកនូវកម្រិតវីតាមីន C ១២៧.៧ មីលីក្រាម បូកនឹងជាតិសរសៃ ៥ ក្រាម និងប្រូតេអ៊ីន ៥ ក្រាម។
៩.ពពួកស្ពៃក្តោបតូចៗ
ពួកវា ផ្ទុកដោយសារធាតុ Phytonutrients និងជាតិសរសៃ ការពារជំងឺមហារីក និង វីតាមីន C ៧៤,៨ មីលីក្រាម។
១០.ម្នាស់
ក្រៅពីវីតាមីន C ៧៨,៩ មីលីក្រាម ម្នាស់មានផ្ទុកសារធាតុប្រូម៉ាឡែន ដែលជាអង់ស៊ីមរំលាយអាហារ ជួយបំបែកអាហារ និងកាត់បន្ថយការហើមពោះ។
១១.គីវី
ការទទួលទានគីវីម្តង (ប្រហែល ២ ផ្លែ) មានវីតាមីនសេចំនួន ១៣៧,២ មីលីក្រាម។
១២.ស្វាយ
សម្រាប់ការជំរុញវីតាមីន C ១២២.៣ មីល្លីក្រាម ក៏ជាប្រភពដ៏ប្រសើរនៃវីតាមីន A ដែលដូចវីតាមីន C ដើរតួយ៉ាងសំខាន់ក្នុងភាពស៊ាំ និងបន្ថែមសុខភាពភ្នែករបស់អ្នក៕