Join with Health.com.kh on Telegram

​ទទួលទាន​អាហារ​ដែល​សំបូរ​វីតាមីន C ទាំងនេះ ដែល​ការស្រាវជ្រាវ​មួយចំនួន​បានបង្ហាញ​ថា អាចជួយ​ការពារ​រាងកាយ​របស់​អ្នកប្រឆាំង​នឹង​ជំងឺ​ផ្តាសាយ និង​ជំងឺ​ផ្តាសាយធំ​។

១.​ម្ទេសដៃនាង​
​ម្ទេសដៃនាង​ស្រស់​កន្លះ​ពែង​ផ្តល់​វីតាមីន C ១០៧,៨ មី​លី​ក្រាម​។

២.​ម្ទេស​ហា​វ៉ៃ​ក្រហម​
​ម្រេច​ហា​វ៉ៃ​ក្រហម​មួយ​ពែង​មាន​ផ្ទុក​វីតាមីន C ជិត​បី​ដង​ច្រើនជាង​ផ្លែក្រូច – ១៩០ មី​លី​ក្រាម​។

៣.​ម្ទេស​ហា​វ៉ៃ​បៃតង​
​ចំណិត​ម្ទេស​ហា​វ៉ៃ​បៃតង​មួយ​ពែង​មាន​ផ្ទុក​វីតាមីន C ដល់ ១២០ មី​លី​ក្រាម​។

៤.​ខាត់ណា​
​បន្ថែម​ពីលើ​ការ​ទទួលទាន​វីតាមីន A ដែល​អ្នក​បាន​ណែនាំ​ចំនួន​ពីរដង និង ៧ ដង​នៃ​បរិមាណ​វីតាមីន K ដែល​ត្រូវបាន​ណែនាំ​ការទទួល​ទាន​ខាត់​ណាមួយ​ពែង​ផ្តល់នូវ​វីតាមីន​សេ ៨០,៤ មី​លី​ក្រាម​។

៥.​ប្រូ​ខូ​លី​
​ប្រូ​ខូ​លី ផ្តល់នូវ​វីតាមីន C ចំនួន ១៣២ មី​លី​ក្រា ម​បូករួម​នឹង​ជាតិ​សរសៃ​បំពេញ​សម្រាប់តែ ៣០ កាឡូរី ប៉ុណ្ណោះ​ក្នុង​មួយពេល​។

៦.​ល្ហុង​
​ការស្រាវជ្រាវ​បង្ហាញថា​ការបរិភោគ​ល្ហុង​អាចជួយ​សំអាត​ប្រហោង​ឆ្អឹង​របស់​អ្នក​ឱ្យ​ភ្លឺ​ថ្លា និង​ពង្រឹង​ឆ្អឹង​។ ការទទួល​ទាន​តែមួយ​ពែង​ផ្តល់នូវ​វីតាមីន​សេ ៨៨.៣ មី​លី​ក្រាម​។

៧.​ស្ត្រ​បឺ​រី​
​ស្ត្រ​បឺ​រី​មួយ​ពែង មាន​ផ្ទុក​វីតាមីន C ៨៤,៧ មី​លី​ក្រាម​បូករួម​នឹង​កម្រិត​folate និង​សមាសធាតុ​ផ្សំ​ដទៃទៀត​ដែលមាន​សុខភាព​ល្អ ដែល​ទ្រទ្រង់​ដល់​សុខភាព​បេះដូង​។​

៨.​ផ្កា​ខាត់ណា​
​មិន​ថា​អ្នក​ដុត​វា ចំហុយ ឬ​កិន​វា​នោះទេ ការបរិភោគ​ផ្កា​ខាត់ណា​តូច​មួយ​ផ្តល់ឱ្យ​អ្នក​នូវ​កម្រិត​វីតាមីន C ១២៧.៧ មី​លី​ក្រាម បូក​នឹង​ជាតិ​សរសៃ ៥ ក្រាម និង​ប្រូតេអ៊ីន ៥ ក្រាម​។

៩.​ពពួក​ស្ពៃក្តោប​តូចៗ​
​ពួកវា ផ្ទុក​ដោយសារ​ធាតុ Phytonutrients និង​ជាតិ​សរសៃ ការពារ​ជំងឺមហារីក និង វីតាមីន C ៧៤,៨ មី​លី​ក្រាម​។

១០.​ម្នាស់​
​ក្រៅពី​វីតាមីន C ៧៨,៩ មី​លី​ក្រាម ម្នាស់​មាន​ផ្ទុក​សារធាតុ​ប្រូ​ម៉ា​ឡែ​ន ដែលជា​អង់ស៊ីម​រំលាយ​អាហារ ជួយ​បំបែក​អាហារ និង​កាត់បន្ថយ​ការ​ហើមពោះ​។

១១.​គី​វី​
​ការទទួល​ទាន​គី​វី​ម្តង (​ប្រហែល ២ ផ្លែ​) មាន​វីតាមីន​សេ​ចំនួន ១៣៧,២ មី​លី​ក្រាម​។

១២.​ស្វាយ​
​សម្រាប់​ការជំរុញ​វីតាមីន C ១២២.៣ មី​ល្លី​ក្រាម ក៏​ជា​ប្រភព​ដ៏​ប្រសើរ​នៃ​វីតាមីន A ដែល​ដូច​វីតាមីន C ដើរតួ​យ៉ាងសំខាន់​ក្នុង​ភាពស៊ាំ និង​បន្ថែម​សុខភាព​ភ្នែក​របស់​អ្នក​៕​