(មណ្ឌលគិរី)៖ជើងមាន់ជ្រក់ក្លាយជាម្ហូបដែលពេញនិយមខណៈដែលម្ហួបនេះក៏កំពុងតែទទួលបានការចាប់អារម្មណ៍ពីអ្នកលេងបណ្តាញសង្គមហ្វេសបុកផងដែរ។នៅក្នុងបណ្តាញសង្គមគេសង្កេតឃើញមានការបង្ហោះអំពីរបៀបផ្សំគ្រឿធ្វើជ្រក់ជើងមាន់ខុសគ្នាបន្តិចៗហើយរស់ជាតិនោះក៏ឈ្ងុយឆ្ងាញ់ខុសគ្នាបន្តិចៗទៅតាមការផ្សំគ្រឿងរបស់ចុងភៅជំនាញៗ។
នៅក្នុងគណនីហ្វេសបុកផ្លូវការរបស់អ្នកជំនាញ់ឈ្មោះCambodiaupdatបានបង្ហាញពីរបៀបធ្វើជ្រក់ជើងមាន់ហឹលដែលមានឱជារសឆ្ងាញ់នោះថាៈគ្រឿងផ្សំដែលអាចយកមកធ្វើនោះគឺ-ជើងមាន់សកស្បែករួចកន្លះគីឡូក្រាម,គល់ស្លឹកគ្រៃ ៦គល់ (កាត់ខ្លីៗ ដំអោយបែក),ស្ករស ១ស្លាបព្រាបាយ– អំបិល ៣ស្លាបព្រាកាហ្វេ,ខ្ញី ១ខាំ (ហាន់ជាបន្ទះស្តើងៗ),ទឹកត្រី ១កូនចានចង្កឹះ,ទឹកខ្មេះកន្លះកូនចានចង្កឹះ,ទឹក ២កូនចានចង្កឹះ,ម្ទេសតាមចំនូលចិត្ត(ហាន់ប្រឆិតៗស្តើងៗ ឬ ដាក់ទាំងមូល),ស្លឹកក្រូច ៥សន្លឹក (ហាន់ជាសរសៃស្តើងៗ),ខ្ទឹមស (ហាន់ជាចំណិតស្តើងៗ),ក្រូច(សម្រាប់ធ្វើតែក្រូចឆ្មា) ១០ផ្លែ (ពុះជាពីរ)។
ចំពោះវិធីធ្វើនោះគឺៈយកជើងមាន់លាងទឹកអោយស្អាត កាត់ក្រចកចេញ រួចកាត់ជាពីរ។ ដាក់ជើងមាន់ក្នុងឆ្នាំងដាក់អំបិល២ស្លាបព្រាកាហ្វេរ ស្ករបន្តិចគល់ស្លឹកគ្រៃពីរបីចំណិតខ្ញីបីបួនចំណិតនិងទឹកចូលគ្នារួចដាក់ដាំរហូតដល់ជើងមាន់ឆ្អិនល្អ(ក្នុងអំឡុងពេលនោះឧស្សាហ៍ដួសពពុះចោល)ប្រហែលជា៥នាទី។បន្ទាប់មកដួសជើងមាន់ដែលស្ងោឆ្អឹនដាក់ចូលក្នុងចានទឹកកកប្រហែលជា ២០នាទី។
ចុងក្រោយនោះគឺ លាយទឹកត្រី ស្ករស១ស្លាបព្រាបាយ ទឹកខ្មេះ ទឹក និងអំបិល ១ស្លាបព្រាកាហ្វេរចូលគ្នា រួចដាំអោយពុះ។ ស្រង់ជើងមាន់ដាក់ក្នុងកែវមានគំរប ដាក់គល់ស្លឹកគ្រៃ ដែលនៅសល់ ចូល ដាក់ម្ទេស ស្លឹកក្រូចសើច ខ្ទឹមស ខ្ញី និងទឹកត្រីដែលដាំរួចចូល រួចគ្របអោយជិតទុកមួយថ្ងៃអាចញាំបាន ប្រសិនជាក្លាសេក្ន៧ងទូទឹកកក ឱ្យត្រជាក់នោះកាន់តែឆ្ងាញ់ថែមទៀត។
គួរបញ្ជាក់ថាជ្រក់ជើងមាន់នោះត្រូវបានគេដាក់លក់ក្នុង១គីឡូក្រាមចន្លោះពី១០ទៅ១៥ដុល្លា ដែលតម្លៃនេះ សមល្មមនិងសម្ថភាព ជីវភាពរបស់ប្រជាពលរដ្ឋកម្ពុជាទិញមកបរិភោគគ្មានបញ្ហាអ្វីនោះទេ។ ទោះជាយ៉ាងណានៅមិនទាន់មានប្រភពច្បាស់លាស់ណា ដែលបង្ហាញពីប្រភពនៃការធ្វើជ្រក់ជើងមាន់នេះនោះទេ៕