​អ្នក​ប្រហែលជា​បានលឺ​រឿង​ជាច្រើន​អំពី​សណ្តែក​ក្នុង​រយៈពេល​ប៉ុន្មាន​ឆ្នាំ​កន្លងមកនេះ​។ ចំពោះ​ស្ត្រី​ផ្ទៃពោះ ប្រហែលជា​ឆ្ងល់​ថា តើ​ការដាក់បញ្ចូល​សណ្តែក​នៅ​ក្នុង​របប​អាហារ​របស់​អ្នកមាន​សុវត្ថិភាព​សម្រាប់​អ្នក និង​កូន​ដែល​អ្នក​កំពុង​លូតលាស់​ដែរឬទេ​។​

​ដំណឹង​ល្អ គឺថា​អ្នក​អាច​រីករាយ​នឹង​អាហារ ដែលមាន​ផ្ទុក​សណ្តែក​យ៉ាងហោចណាស់​ក្នុង​កម្រិត​ល្មម​។ នេះ​ជា​អ្វី​បន្ថែមទៀត អំពី​អត្ថប្រយោជន៍ របស់​សណ្តែក​នៅពេល​អ្ន​កមាន​ផ្ទៃពោះ​។

​អត្ថប្រយោជន៍​នៃ​សណ្តែក​ក្នុងពេល​មាន​ផ្ទៃពោះ​
.​ជួយ​ឱ្យ​អារម្មណ៍​ល្អប្រសើរ​
​ការបរិភោគ​អាហារ​សណ្តែក​អាច​ការពារ​ប្រឆាំងនឹង​ជំងឺ​ធ្លាក់​ទឹកចិត្ត​ពេល​មាន​ផ្ទៃពោះ​។

.​ការគ្រប់គ្រង​ជាតិ​ស្ករ​ក្នុង​ឈាម​
​អ្នក​ដែលមាន​ជំងឺ​ទឹកនោមផ្អែម​ពេល​មានគភ៌​អា​ចរក​ជំនួយ​ពី​សណ្តែកសៀង​ជាមួយនឹង​កម្រិត​ជាតិ​ស្ករ​ក្នុង​ឈាម និង​កូ​លេ​ស្តេ​រ៉ុល​។​

.​ប្រភព​នៃ​ប្រូតេអ៊ីន​បួស​
​អ្នក​គួរតែ​មានបំណង​ទទួលបាន​ប្រូតេអ៊ីន​យ៉ាងហោចណាស់ ៦០ ក្រាម​ក្នុង​មួយថ្ងៃ​ក្នុងពេល​មាន​ផ្ទៃពោះ​។ សណ្តែកសៀង​គឺជា​ជម្រើស​ដ៏​ល្អ​សម្រាប់​ប្រូតេអ៊ីន​រុក្ខជាតិ និង​អាចមាន​អត្ថប្រយោជន៍​ជាពិសេស​ចំពោះ​អ្នក​ទទួលទាន​បន្លែ និង​សាច់សត្វ ដែល​ត្រូវ​ការបង្កើន​សារធាតុចិញ្ចឹម​អំឡុងពេល​មាន​ផ្ទៃពោះ ឬ​ផ្សេងទៀត​។

.​ការការពារ​ប្រឆាំងនឹង​ភាពស្លេកស្លាំង​
​ភាពស្លេកស្លាំង កើតមាន​ជាទូទៅ​ក្នុងការ​មាន​ផ្ទៃពោះ ហើយ​អាច​បណ្តាលឱ្យ​អស់កម្លាំង ខ្សោយ ឈឺក្បាល និង​ច្រើន​ទៀត​៕