ចេកផ្ទុកទៅដោយវីតាមីននិងសារធាតុរ៉ែចាំបាច់ដែលរាងកាយរបស់អ្នកត្រូវការដើម្បីមានសុខភាពល្អ។
ប៉ុន្តែតើពួកគេក៏មានប្រយោជន៍សម្រាប់ស្ត្រីមានផ្ទៃពោះដែរឬទេ?
ពិតណាស់!
រឿងសំខាន់បំផុតមួយក្នុងពេលមានផ្ទៃពោះ គឺផ្តល់ឱ្យអ្នក និងកូន នូវសារធាតុចិញ្ចឹមទាំងអស់ ដែលអ្នកទាំងពីរត្រូវការ ដើម្បីមានសុខភាពល្អ។ មានផ្លែឈើជាច្រើនដែលមានប្រយោជន៍ក្នុងការញ៉ាំក្នុងអំឡុងពេលមានផ្ទៃពោះ ហើយចេកក៏ត្រូវបានរាប់បញ្ចូលដែរ។ ខាងក្រោមនេះគឺជាអត្ថប្រយោជន៍សុខភាពទាំង ៨ យ៉ាងនៃការទទួលទានចេកពេលមានផ្ទៃពោះ។
១.កាត់បន្ថយការចង្អោរនិងឈឺពេលព្រឹក៖ ចេក ពោរពេញទៅដោយវីតាមីន B ជាពិសេសវីតាមីន B6 ។ វីតាមីននេះ មាននៅក្នុងថ្នាំប្រឆាំងនឹងការចង់ក្អួត ដែលស្ត្រីមានផ្ទៃពោះប្រើ ប្រសិនបើពួកគេកំពុងតស៊ូនឹងចង្អោរ និងក្អួត។ ពេលខ្លះ ប្រសិនបើការចាញ់កូនពេលព្រឹករបស់អ្នកមានសភាពស្រាល ការបន្ថែមចេក១ ឬ ២ផ្លែ ទៅក្នុងរបបអាហាររបស់អ្នកអាចជាវិធីដ៏ល្អ។
២.ជួយក្នុងភាពស្លេកស្លាំងពេលមានផ្ទៃពោះ៖ ស្ត្រីមានផ្ទៃពោះ ជាច្រើនតស៊ូជាមួយនឹងកម្រិតជាតិដែកទាប និង/ឬ ភាពស្លេកស្លាំង។ ការបរិភោគចេក អាចជួយបង្កើនកម្រិតជាតិដែកទាំងនោះ។ ទោះយ៉ាងណាក៏ដោយ ពេលខ្លះវាចាំបាច់ក្នុងការបន្ថែមអាហារបំប៉នជាតិដែក។
៣.ផ្តល់អាស៊ីតហ្វូលិក៖ វាមានសារៈសំខាន់ខ្លាំងណាស់សម្រាប់ការលូតលាស់ និងការអភិវឌ្ឍរបស់ទារក។ ខណៈពេលដែលម្តាយដែលមានផ្ទៃពោះទាំងអស់គួរតែទទួលយកវីតាមីនមុនពេលមានផ្ទៃពោះជារៀងរាល់ថ្ងៃ ដែលមានផ្ទុកអាស៊ីតហ្វូលិក ចេកក៏អាចផ្តល់នូវសារធាតុចិញ្ចឹមមួយចំនួន ដែលត្រូវការសម្រាប់របបអាហាររបស់អ្នកផងដែរ។
៤.ជួយដល់សុខភាពរំលាយអាហារ៖ ចេកមានជាតិសរសៃខ្ពស់ ដែលជាសារធាតុចិញ្ចឹមចាំបាច់សម្រាប់ការរំលាយអាហារបានល្អ។ ជាតិសរសៃបន្ថែមនៅក្នុងរបបអាហាររបស់អ្នកអាចជួយផ្តល់ឱ្យអ្នកនូវចលនាពោះវៀនទៀងទាត់ និងជៀសវាងការទល់លាមក ដែលជារឿងធម្មតាអំឡុងពេលមានផ្ទៃពោះ។
៥.ជំនួយក្នុងការអភិវឌ្ឍខួរក្បាលរបស់ទារក៖ វីតាមីន B6, ជាតិដែក និងអាស៊ីតហ្វូលិក គឺជាសារធាតុចិញ្ចឹមសំខាន់ៗទាំងអស់ ដែលទារកត្រូវការសម្រាប់ការលូតលាស់ខួរក្បាល និងសរសៃប្រសាទ។
៦.ជួយការពារការក្រហាយទ្រូង៖ ការក្រហាយទ្រូងអាចមានអារម្មណ៍ដូចជាការប្រយុទ្ធមិនចេះចប់នៅពេលអ្នកមានផ្ទៃពោះ។ ចេកជួយរក្សាកម្រិតជាតិអាស៊ីតនៅក្នុងក្រពះ និងបំពង់អាហាររបស់អ្នក ដែលបន្ទាប់មកធ្វើឱ្យក្រហាយទ្រូង។
៧.ផ្តល់ឱ្យអ្នកនូវការជំរុញថាមពល៖ ចេកមានជាតិកាបូអ៊ីដ្រាត និងជាតិស្ករខ្ពស់ ដែលអាចផ្តល់ថាមពលជំរុញអ្នកនៅពេលអ្នកអស់កម្លាំង (ព្រោះនៅពេលអ្នកមានផ្ទៃពោះពេលណាអ្នកមិនអស់កម្លាំង?) ។ វាក៏អាចធ្វើឱ្យអ្នកមានអារម្មណ៍ឆ្អែត នៅពេលដែលអារម្មណ៍ឃ្លានភ្លាមៗនោះ។
៨.ជួយធ្វើឱ្យសម្ពាធឈាមមានស្ថេរភាព៖ ចេកត្រូវបានគេស្គាល់ថាមានបរិមាណប៉ូតាស្យូមខ្ពស់នៅក្នុងពួកគេ។ ប៉ូតាស្យូម គឺជាសារធាតុចិញ្ចឹមសំខាន់មួយ ដែលរាងកាយរបស់អ្នកប្រើ ដើម្បីរក្សាសម្ពាធឈាមឱ្យមានសុខភាពល្អ។ ការបរិភោគចេកជាប្រចាំអាចជួយរក្សាសម្ពាធឈាមរបស់អ្នកពីការឡើងចុះខ្លាំងពេកក្នុងពេលមានផ្ទៃពោះ។
ខណៈពេលដែលចេក គឺជាផ្នែកមួយដ៏មានសុខភាពល្អនៃរបបអាហាររបស់ស្ត្រីមានផ្ទៃពោះភាគច្រើនប្រសិនបើអ្នកមាន (ឬមានហានិភ័យចំពោះជំងឺទឹកនោមផ្អែម) អ្នកត្រូវតែប្រយ័ត្នព្រោះមាតិកាជាតិស្ករខ្ពស់របស់ពួកគេ។
ប្រសិនបើអ្នកមិននៅក្នុងចំណាត់ថ្នាក់នេះទេ ការបរិភោគចេក ១-២ដងក្នុងមួយថ្ងៃ គឺជាវិធីដ៏មានអត្ថប្រយោជន៍មួយ ដើម្បីផ្តល់ឱ្យអ្នក និងកូនរបស់អ្នកនូវវីតាមីន និងសារធាតុរ៉ែសំខាន់ៗជាច្រើន ដើម្បីធ្វើឱ្យអ្នកទាំងពីរមានសុខភាពល្អ៕