​ការស្រាវជ្រាវ​មួយ បាន​រកឃើញថា អ្នក​ដែល​បរិភោគ​ជាតិ​នីត្រាត​ច្រើន​បំផុត ដែល​សំបូរ​ទៅដោយ​បន្លែ​ស្លឹក​បៃតង​ដូចជា​ស្ពៃ ស្លឹក​ស្ពៃ ខាត់ណា និង​សាឡា​ត់ មាន​កម្លាំង​ដៃជើង​ខ្លាំង​ជាង អ្នក​ដែល​បរិភោគ​បន្លែ​បៃតង​តិច ចំនួន​១១ ភាគរយ​។ ដោយឡែក ល្បឿន​នៃ​ការដើរ​របស់​ពួកគេ​មាន​ល្បឿន​លឿន​ប្រហែល ៤ ភាគរយ បើ​ប្រៀបធៀប​ទៅនឹង​អ្នកចូលរួម​ដែល​ញ៉ាំ​បន្លែ​តិច​។​

​តើ​វា​ធ្វើឱ្យ​សាច់ដុំ​រឹងមាំ​យ៉ាងដូចម្តេច​?
​ស្លឹក​បៃតង​មាន​ផ្ទុក​ទៅដោយ​នីត្រាត ដែល​រាងកាយ​ប្រែ​ទៅជា​នីត្រាត​អុកស៊ីត​។ នីត្រាត​អុកស៊ីត ជួយ​សម្រួល​ដល់​ស​សៃ​ឈាម និង​ធ្វើឱ្យ​វា​រីក​ធំ​។ ទាំងនេះ អនុញ្ញាតឱ្យ​មានការ​បញ្ជូន​អុកស៊ីសែន​ទៅ​សាច់ដុំ​បាន​ច្រើន ។ សាច់ដុំ​របស់​យើង​ត្រូវការ​អុកស៊ីសែន​ច្រើន​នៅពេល​យើង​ហាត់ប្រាណ​។ អុកស៊ីសែន គឺ​ចាំបាច់​សម្រាប់​បង្កើត​ឥន្ធនៈ​ពេលចេញ​ក្រៅ ហើយ​វា​ក៏​សំខាន់​សម្រាប់​ការស្តារ​សាច់ដុំ​ឡើងវិញ​ដែរ​។ លំហូរ​អុកស៊ីសែន​កើនឡើង អាចជួយ​ឱ្យ​សាច់ដុំ​របស់​យើង​ដំណើរការបាន​ច្រើន​បំផុត ដែល​អាចជួយ​បង្កើន​កម្លាំង​សាច់ដុំ​៕​