​គ្រាប់​ល្ពៅ​អាច​តូច​តែ​វា​សំបូរ​ទៅដោយ​សារធាតុចិញ្ចឹម​ដ៏​មានតម្លៃ​។ ការ​ញ៉ាំ​តែ​បន្តិចបន្តួច​ប៉ុណ្ណោះ អាច​ផ្តល់ឱ្យ​អ្នក​នូវ​បរិមាណ​ដ៏​ច្រើន​នៃ​ខ្លាញ់ ដែលមាន​សុខភាព​ល្អ ម៉ាញ៉េ​ស្យូ​ម និង​ស័ង្កសី​។​

​គ្រាប់​ល្ពៅ​ត្រូវបាន​ផ្សារភ្ជាប់​ជាមួយនឹង​អត្ថប្រយោជន៍​សុខភាព​ជាច្រើន​។ ទាំងនេះ រួមមាន​សុខភាព​បេះដូង​ប្រសើរឡើង សុខភាព​ក្រពេញ​ប្រូ​ស្តា​ត និង​ការពារ​ប្រឆាំងនឹង​ជំងឺមហារីក​មួយចំនួន​។​

​លើសពីនេះទៅទៀត គ្រាប់​ទាំងនេះ​អាច​ត្រូវបាន​បញ្ចូល​ទៅក្នុង​របប​អាហារ​របស់​អ្នក​យ៉ាង​ងាយស្រួល​។ នេះ​គឺជា​អត្ថប្រយោជន៍​សុខភាព​ទាំង ១១ មុខ​របស់​គ្រាប់​ល្ពៅ​៖

១.​ពោរពេញ​ទៅដោយ​សារធាតុចិញ្ចឹម​ដ៏​មានតម្លៃ​
​គ្រាប់​ល្ពៅ​សំបូរ​ទៅដោយ​សារធាតុ​ប្រឆាំង​អុកស៊ីតកម្ម ជាតិ​ដែក ស័ង្កសី ម៉ាញ៉េ​ស្យូ​ម និង​សារធាតុចិញ្ចឹម​ជាច្រើន​ទៀត​។ គ្រាប់​ល្ពៅ ២៨ ក្រាម មាន​ប្រហែល ១៥១ កាឡូរី​។

២.​មាន​សារធាតុ​ប្រឆាំង​អុកស៊ីតកម្ម​ខ្ពស់​
​គ្រាប់​ល្ពៅ​សំបូរ​ទៅដោយ​សារធាតុ​ប្រឆាំង​អុកស៊ីតកម្ម ដែល​អាចជួយ​ការពារ​ប្រឆាំងនឹង​ជំងឺ និង​កាត់បន្ថយ​ការ​រលាក​។

៣.​ផ្សារភ្ជាប់​ទៅនឹង​ការថយចុះ​ហានិភ័យ​នៃ​ជំងឺមហារីក​មួយចំនួន​
​ភស្តុតាង​ខ្លះ​បាន​បង្ហាញថា គ្រាប់​ល្ពៅ​អាចជួយ​ការពារ​ជំងឺមហារីក​មួយចំនួន​។

៤.​ធ្វើអោយ​ប្រសើរឡើង​នូវ​ក្រពេញ​ប្រូ​ស្តា​ត និង​សុខភាព​ប្លោកនោម​
​គ្រាប់​ល្ពៅ​អាច​កាត់បន្ថយ​រោគសញ្ញា​នៃ​ការរីក​ធំ​នៃ​ក្រពេញ​ប្រូ​ស្តា​ត ដែលមាន​សភាព​ស្លេកស្លាំង និង​ប្លោកនោម​រីក​ធំ​។

៥.​ម៉ាញ៉េ​ស្យូ​ម​ខ្ពស់​
​គ្រាប់​ល្ពៅ​សំបូរ​ទៅដោយ​ជាតិ​ម៉ាញ៉េ​ស្យូ​ម​។ កម្រិត​ម៉ាញេស្យូម ដែលមាន​សុខភាព​ល្អ គឺមាន​សារៈសំខាន់​សម្រាប់​សម្ពាធ​ឈាម​របស់​អ្នក​, កម្រិត​ជាតិ​ស្ករ​ក្នុង​ឈាម​, ក៏ដូចជា​សុខភាព​បេះដូង និង​ឆ្អឹង​។

៦.​អាចធ្វើអោយ​ប្រសើរឡើង​នូវ​សុខភាព​បេះដូង​
​សារធាតុចិញ្ចឹម​នៅក្នុង​គ្រាប់​ល្ពៅ អាចជួយ​ឱ្យ​បេះដូង​អ្នកមាន​សុខភាព​ល្អ ដោយ​កាត់បន្ថយ​សម្ពាធ​ឈាម និង​បង្កើន​កូ​លេ​ស្តេ​រ៉ុល​ល្អ​។

៧.​អាច​បន្ថយ​កម្រិត​ជាតិ​ស្ករ​ក្នុង​ឈាម​
​គ្រាប់​ល្ពៅ អាចជួយ​កាត់បន្ថយ​កម្រិត​ជាតិ​ស្ករ​ក្នុង​ឈាម ចំពោះ​អ្នក​ដែលមាន​ជំងឺ​ទឹកនោមផ្អែម​ប្រភេទ​ទី ២ ។ ទោះយ៉ាងណា​ក៏ដោយ​ត្រូវការ​ការស្រាវជ្រាវ​បន្ថែមទៀត​។

៨.​ជាតិ​សរសៃ​ខ្ពស់
​គ្រាប់​ល្ពៅ​ទាំងមូល គឺជា​ប្រភព​ដ៏​ល្អ​នៃ​ជាតិ​សរសៃ​។ របប​អាហារ ដែលមាន​ជាតិ​សរសៃ​ខ្ពស់ ត្រូវបាន​ផ្សារភ្ជាប់​ជាមួយនឹង​អត្ថប្រយោជន៍​សុខភាព​ជាច្រើន​រួមមាន ការថយចុះ​ហានិភ័យ​នៃ​ជំងឺ​បេះដូង ទឹកនោមផ្អែម និង​ធាត់​។

៩.​អាច​កែលម្អ​គុណភាព​មេជី​វិត​ឈ្មោល​
​មាតិកា​ស័ង្កសី​ខ្ពស់​នៃ​គ្រាប់​ល្ពៅ​អាចជួយ​បង្កើន​គុណភាព​មេជី​វិត​ឈ្មោល និង​ភាព​មានកូន​របស់​បុរស​។

១០.​អាចជួយ​ធ្វើឱ្យ​គេង​លក់​ស្រួល​
​គ្រាប់​ល្ពៅ គឺជា​ប្រភព​ដ៏​ល្អ​នៃ​ទ្រី​ប​តូ​ហ្វា​ន​, ស័ង្កសី និង​ម៉ាញ៉េ​ស្យូ​ម ដែល​ទាំងអស់នេះ​ជួយ​លើកកម្ពស់​ការ​គេង​លក់​ស្រួល​។

១១.​ងាយស្រួល​បន្ថែម​ក្នុង​របប​អាហារ​របស់​អ្នក​
​គ្រាប់​ល្ពៅ​អាច​ត្រូវបាន​ដាក់បញ្ចូល​ទៅក្នុង​របប​អាហារ​របស់​អ្នក​យ៉ាង​ងាយស្រួល ដូចជា​អាហារសម្រន់ ឬ​គ្រឿងផ្សំ​នៅក្នុង​អាហារ ឬ​ដុត​នំ​៕​