គ្រាប់ល្ពៅអាចតូចតែវាសំបូរទៅដោយសារធាតុចិញ្ចឹមដ៏មានតម្លៃ។ ការញ៉ាំតែបន្តិចបន្តួចប៉ុណ្ណោះ អាចផ្តល់ឱ្យអ្នកនូវបរិមាណដ៏ច្រើននៃខ្លាញ់ ដែលមានសុខភាពល្អ ម៉ាញ៉េស្យូម និងស័ង្កសី។
គ្រាប់ល្ពៅត្រូវបានផ្សារភ្ជាប់ជាមួយនឹងអត្ថប្រយោជន៍សុខភាពជាច្រើន។ ទាំងនេះ រួមមានសុខភាពបេះដូងប្រសើរឡើង សុខភាពក្រពេញប្រូស្តាត និងការពារប្រឆាំងនឹងជំងឺមហារីកមួយចំនួន។
លើសពីនេះទៅទៀត គ្រាប់ទាំងនេះអាចត្រូវបានបញ្ចូលទៅក្នុងរបបអាហាររបស់អ្នកយ៉ាងងាយស្រួល។ នេះគឺជាអត្ថប្រយោជន៍សុខភាពទាំង ១១ មុខរបស់គ្រាប់ល្ពៅ៖
១.ពោរពេញទៅដោយសារធាតុចិញ្ចឹមដ៏មានតម្លៃ
គ្រាប់ល្ពៅសំបូរទៅដោយសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម ជាតិដែក ស័ង្កសី ម៉ាញ៉េស្យូម និងសារធាតុចិញ្ចឹមជាច្រើនទៀត។ គ្រាប់ល្ពៅ ២៨ ក្រាម មានប្រហែល ១៥១ កាឡូរី។
២.មានសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មខ្ពស់
គ្រាប់ល្ពៅសំបូរទៅដោយសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម ដែលអាចជួយការពារប្រឆាំងនឹងជំងឺ និងកាត់បន្ថយការរលាក។
៣.ផ្សារភ្ជាប់ទៅនឹងការថយចុះហានិភ័យនៃជំងឺមហារីកមួយចំនួន
ភស្តុតាងខ្លះបានបង្ហាញថា គ្រាប់ល្ពៅអាចជួយការពារជំងឺមហារីកមួយចំនួន។
៤.ធ្វើអោយប្រសើរឡើងនូវក្រពេញប្រូស្តាត និងសុខភាពប្លោកនោម
គ្រាប់ល្ពៅអាចកាត់បន្ថយរោគសញ្ញានៃការរីកធំនៃក្រពេញប្រូស្តាត ដែលមានសភាពស្លេកស្លាំង និងប្លោកនោមរីកធំ។
៥.ម៉ាញ៉េស្យូមខ្ពស់
គ្រាប់ល្ពៅសំបូរទៅដោយជាតិម៉ាញ៉េស្យូម។ កម្រិតម៉ាញេស្យូម ដែលមានសុខភាពល្អ គឺមានសារៈសំខាន់សម្រាប់សម្ពាធឈាមរបស់អ្នក, កម្រិតជាតិស្ករក្នុងឈាម, ក៏ដូចជាសុខភាពបេះដូង និងឆ្អឹង។
៦.អាចធ្វើអោយប្រសើរឡើងនូវសុខភាពបេះដូង
សារធាតុចិញ្ចឹមនៅក្នុងគ្រាប់ល្ពៅ អាចជួយឱ្យបេះដូងអ្នកមានសុខភាពល្អ ដោយកាត់បន្ថយសម្ពាធឈាម និងបង្កើនកូលេស្តេរ៉ុលល្អ។
៧.អាចបន្ថយកម្រិតជាតិស្ករក្នុងឈាម
គ្រាប់ល្ពៅ អាចជួយកាត់បន្ថយកម្រិតជាតិស្ករក្នុងឈាម ចំពោះអ្នកដែលមានជំងឺទឹកនោមផ្អែមប្រភេទទី ២ ។ ទោះយ៉ាងណាក៏ដោយត្រូវការការស្រាវជ្រាវបន្ថែមទៀត។
៨.ជាតិសរសៃខ្ពស់
គ្រាប់ល្ពៅទាំងមូល គឺជាប្រភពដ៏ល្អនៃជាតិសរសៃ។ របបអាហារ ដែលមានជាតិសរសៃខ្ពស់ ត្រូវបានផ្សារភ្ជាប់ជាមួយនឹងអត្ថប្រយោជន៍សុខភាពជាច្រើនរួមមាន ការថយចុះហានិភ័យនៃជំងឺបេះដូង ទឹកនោមផ្អែម និងធាត់។
៩.អាចកែលម្អគុណភាពមេជីវិតឈ្មោល
មាតិកាស័ង្កសីខ្ពស់នៃគ្រាប់ល្ពៅអាចជួយបង្កើនគុណភាពមេជីវិតឈ្មោល និងភាពមានកូនរបស់បុរស។
១០.អាចជួយធ្វើឱ្យគេងលក់ស្រួល
គ្រាប់ល្ពៅ គឺជាប្រភពដ៏ល្អនៃទ្រីបតូហ្វាន, ស័ង្កសី និងម៉ាញ៉េស្យូម ដែលទាំងអស់នេះជួយលើកកម្ពស់ការគេងលក់ស្រួល។
១១.ងាយស្រួលបន្ថែមក្នុងរបបអាហាររបស់អ្នក
គ្រាប់ល្ពៅអាចត្រូវបានដាក់បញ្ចូលទៅក្នុងរបបអាហាររបស់អ្នកយ៉ាងងាយស្រួល ដូចជាអាហារសម្រន់ ឬគ្រឿងផ្សំនៅក្នុងអាហារ ឬដុតនំ៕