Join with Health.com.kh on Telegram

​មើល​ការ​ទទួលទាន​ស្ករ​របស់​អ្នក​គឺជា​គំនិតល្អ​។ អ្នក​ប្រហែលជា​បាន​កាត់ចេញ​នូវ​ជាតិ​ស្ករ ដែល​បាន​កែច្នៃ​រួចហើយ ប៉ុន្តែ​អ្នក​មិនដឹងថា តើ​មាន​ជាតិ​ស្ករ​ប៉ុន្មាន​នៅក្នុង​ផ្លែឈើ​ទេ​។ ឬ​ប្រហែលជា​អ្នករស់នៅ​ជាមួយ​ជំងឺ​ទឹកនោមផ្អែម ហើយ​ចង់ដឹងថា​ផ្លែឈើ​ណា ដែលមាន​ឥទ្ធិពល​តិច​បំផុត​ចំពោះ​ជាតិ​ស្ករ​ក្នុង​ឈាម​របស់​អ្នក​។​

​ខណៈពេលដែល​ផ្លែឈើ​ក៏​ផ្ទុក​នូវ​សារធាតុចិញ្ចឹម​ផ្សេងទៀត​ដែលមាន​សុខភាព​ល្អ​ដែរ ពូជ​ខ្លះ​មាន​ជាតិ​ស្ករ​ខ្ពស់ជាង​ពូជ​ដទៃទៀត​។ ខាងក្រោម​នេះ ជា​ផ្លែឈើ​១១​ប្រភេទ​ដែលមាន​ជាតិ​ស្ករ​ទាប​បំផុត​៖

1.​ក្រូចឆ្មា​
​ក្រូចឆ្មារ​លឿង និង​ក្រូចឆ្មារ​បៃតង គឺជា​ផ្លែឈើ​ជូរ ដែលមាន​វីតាមីន C ខ្ពស់ ។ ពួកវា​មិនមាន​ជាតិ​ស្ករ​ច្រើន​ទេ ដូច្នេះហើយ​ចូរ​បន្ថែម​ទឹកក្រូច​ឆ្មា​ដ៏​ល្អ​មួយ​កែវ ដើម្បី​ជួយ​ទប់ស្កាត់​ចំណង់​អាហារ​របស់​អ្នក​។

2.​ផ្លែ raspberry
​ដោយមាន​ជាតិ​ស្ករ​ច្រើនជាង​ស្លាបព្រា​កាហ្វេ​បន្តិច​ក្នុង​មួយ​ពែង និង​មាន​ជាតិ​សរសៃ​ច្រើន ដើម្បី​ជួយ​បំពេញ​អ្នក​បាន raspberry​គឺជា​ផ្លែឈើ​មួយ​ក្នុងចំណោម​ផ្លែឈើ​ដ៏​អស្ចារ្យ​ជាច្រើន​ដែល​ត្រូវបាន​ចុះបញ្ជី​។

3.​ផ្លែ​ស្ត្រ​បឺ​រី​
​ផ្លែ​ស្ត្រ​បឺ​រី​មាន​ជាតិ​ស្ករ​គួរឱ្យភ្ញាក់ផ្អើល ដែល​ពិចារណា​ថា​ពួកគេ​មាន​រសជាតិ​ផ្អែម និង​ឆ្ងាញ់​។ ផ្លែ​ស្ត្រ​បឺ​រី​ឆៅ​មួយ​កែវ​មាន​ប្រភព​ជាតិ​ស្ករ​ប្រហែល ៧ ក្រាម រួមជាមួយ​ជាង ១០០ ភាគរយ នៃ​ការ​ទទួលទាន​វីតាមីន C ប្រចាំថ្ងៃ​ដែល​ត្រូវបាន​ណែនាំ​។

4.​ផ្លែ Blackberry
​ផ្លែឈើ​នេះ មាន​ប្រភព​ជាតិ​ស្ករ ៧ ក្រាម ក្នុង​មួយ​ពែង​ផងដែរ​។ ពួកគេ​ក៏មាន​សារធាតុ​ប្រឆាំង​អុកស៊ីតកម្ម​ខ្ពស់ ក៏ដូចជា​ជាតិ​សរសៃ​ផងដែរ​។

5.​គី​វី​
​ផ្លែឈើ​នេះ សម្បូរ​ទៅដោយ​វីតាមីន C និង​ស្ករ​ទាប ដែលមាន​ប្រភព​តែ ៦ ក្រាម​ក្នុង​មួយ​ផ្លែ​។

6.​ក្រូចថ្លុង​
​ផ្លែឈើ សណ្តាន​ក្រូចឆ្មា​មួយទៀត ដែល​ត្រូវ​បញ្ចូល​ក្នុង​បញ្ជី គឺ​ក្រូចថ្លុង​។ ក្រូចថ្លុង មាន​ប្រភព​ជាតិ​ស្ករ​ត្រឹមតែ ៩ ក្រាម ក្នុង​ពាក់កណ្តាល​នៃ​ក្រូច​ត្លុង​ដែលមាន​ទំហំ​មធ្យម​។

7.​ផ្លែ​បឺ​រ​
​ផ្លែ​បឺ​រ ពិតជា​ផ្លែឈើ​ហើយ​មាន​ជាតិ​ស្ករ​ទាប​។ ផ្លែ​បឺ​រទាំង​មូល​មាន​ប្រភព​ស្ករស​ប្រហែល​១​ក្រាម​។ អ្វីដែល​ផ្លែ​បឺ​រ​មាន​ច្រើន​គឺ​ខ្លាញ់ ដែលមាន​សុខភាព​ល្អ ដែល​នឹង​ជួយ​ឱ្យ​អ្នក​ឆ្អែត​បាន​។

8.​ឪឡឹក​
​ផ្លែ​ឪឡឹក គឺជា​ផ្លែឈើ​នៅ​រដូវក្តៅ​ដ៏​សំខាន់​។ វា​ហាក់ដូចជា​ផ្អែម ប៉ុន្តែ​ពួកគេ​មាន​ជាតិ​ស្ករ​ទាប​។ គ្រាប់​ឪឡឹក​មួយ​ពែង​មាន​ជាតិ​ស្ករ​តិចជាង ១០ ក្រាម​។ ប្រាក់រង្វាន់​នៃ​ការបរិភោគ​ផ្លែ​ឪឡឹក​គឺជា​ប្រភព​ដ៏​អស្ចារ្យ​នៃ​ជាតិ​ដែក​។

9.​ត្រសក់ស្រូវ Cantaloupe
Cantaloupes ជាប់ជំពាក់​ដោយ​ពណ៌​ទឹកក្រូច​របស់​ពួកគេ ចំពោះ​មាតិកា​វីតាមីន A ខ្ពស់​។ ទឹក​ត្រសក់ស្រូវ​នេះ មួយ​ពែង​មាន​ផ្ទុក​ជាតិ​ស្ករ​តិចជាង ១៣ ក្រាម​។ នេះ ប្រហែលជា​ខ្ពស់ជាង​ផ្លែឈើ​ដទៃទៀត​បន្តិច ប៉ុន្តែ​ត្រូវ​ចងចាំ​ថា​សូ​ដា​មួយ​កំប៉ុង​មាន​ជាតិ​ស្ករ​ជិត ៤០ ក្រាម ហើយ​តម្លៃ​អាហារូបត្ថម្ភ​តិចតួច​ណាស់​។

10.​ផ្លែក្រូច​
​ផ្លែក្រូច គឺជា​មធ្យោបាយ​ដ៏​អស្ចារ្យ​មួយទៀត ដើម្បី​ទទួលទាន​អាហារសម្រន់​ផ្អែម ដោយ​មិនមាន​កាឡូរី និង​ស្ករ​ទាំងអស់​ខ ណៈ​ពេលដែល​វា​ក៏​ជួយ​បង្កើន​ការទទួល​ទាន​វីតាមីន C របស់​អ្នក​ផងដែរ​។ ទឹកក្រូច​ធម្មតា​មួយ​មាន​ប្រភព​ជាតិ​ស្ករ​ប្រហែល ១២ ក្រាម​ក្នុង​មួយ​ផ្លែ និង​មាន​កាឡូរី​តិចជាង ៧០ ។

11.​ផ្លែ​ប៉ែស​
​ផ្លែ​ប៉ែស អាចមាន​រសជាតិ​ផ្អែម​ឆ្ងាញ់​មិនគួរ​ឱ្យ​ជឿ​ទេ ប៉ុន្តែ​មាន​ជាតិ​ស្ករ​តិចជាង ១៣ ក្រាម​៕