មើលការទទួលទានស្កររបស់អ្នកគឺជាគំនិតល្អ។ អ្នកប្រហែលជាបានកាត់ចេញនូវជាតិស្ករ ដែលបានកែច្នៃរួចហើយ ប៉ុន្តែអ្នកមិនដឹងថា តើមានជាតិស្ករប៉ុន្មាននៅក្នុងផ្លែឈើទេ។ ឬប្រហែលជាអ្នករស់នៅជាមួយជំងឺទឹកនោមផ្អែម ហើយចង់ដឹងថាផ្លែឈើណា ដែលមានឥទ្ធិពលតិចបំផុតចំពោះជាតិស្ករក្នុងឈាមរបស់អ្នក។
ខណៈពេលដែលផ្លែឈើក៏ផ្ទុកនូវសារធាតុចិញ្ចឹមផ្សេងទៀតដែលមានសុខភាពល្អដែរ ពូជខ្លះមានជាតិស្ករខ្ពស់ជាងពូជដទៃទៀត។ ខាងក្រោមនេះ ជាផ្លែឈើ១១ប្រភេទដែលមានជាតិស្ករទាបបំផុត៖
1.ក្រូចឆ្មា
ក្រូចឆ្មារលឿង និងក្រូចឆ្មារបៃតង គឺជាផ្លែឈើជូរ ដែលមានវីតាមីន C ខ្ពស់ ។ ពួកវាមិនមានជាតិស្ករច្រើនទេ ដូច្នេះហើយចូរបន្ថែមទឹកក្រូចឆ្មាដ៏ល្អមួយកែវ ដើម្បីជួយទប់ស្កាត់ចំណង់អាហាររបស់អ្នក។
2.ផ្លែ raspberry
ដោយមានជាតិស្ករច្រើនជាងស្លាបព្រាកាហ្វេបន្តិចក្នុងមួយពែង និងមានជាតិសរសៃច្រើន ដើម្បីជួយបំពេញអ្នកបាន raspberryគឺជាផ្លែឈើមួយក្នុងចំណោមផ្លែឈើដ៏អស្ចារ្យជាច្រើនដែលត្រូវបានចុះបញ្ជី។
3.ផ្លែស្ត្របឺរី
ផ្លែស្ត្របឺរីមានជាតិស្ករគួរឱ្យភ្ញាក់ផ្អើល ដែលពិចារណាថាពួកគេមានរសជាតិផ្អែម និងឆ្ងាញ់។ ផ្លែស្ត្របឺរីឆៅមួយកែវមានប្រភពជាតិស្ករប្រហែល ៧ ក្រាម រួមជាមួយជាង ១០០ ភាគរយ នៃការទទួលទានវីតាមីន C ប្រចាំថ្ងៃដែលត្រូវបានណែនាំ។
4.ផ្លែ Blackberry
ផ្លែឈើនេះ មានប្រភពជាតិស្ករ ៧ ក្រាម ក្នុងមួយពែងផងដែរ។ ពួកគេក៏មានសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មខ្ពស់ ក៏ដូចជាជាតិសរសៃផងដែរ។
5.គីវី
ផ្លែឈើនេះ សម្បូរទៅដោយវីតាមីន C និងស្ករទាប ដែលមានប្រភពតែ ៦ ក្រាមក្នុងមួយផ្លែ។
6.ក្រូចថ្លុង
ផ្លែឈើ សណ្តានក្រូចឆ្មាមួយទៀត ដែលត្រូវបញ្ចូលក្នុងបញ្ជី គឺក្រូចថ្លុង។ ក្រូចថ្លុង មានប្រភពជាតិស្ករត្រឹមតែ ៩ ក្រាម ក្នុងពាក់កណ្តាលនៃក្រូចត្លុងដែលមានទំហំមធ្យម។
7.ផ្លែបឺរ
ផ្លែបឺរ ពិតជាផ្លែឈើហើយមានជាតិស្ករទាប។ ផ្លែបឺរទាំងមូលមានប្រភពស្ករសប្រហែល១ក្រាម។ អ្វីដែលផ្លែបឺរមានច្រើនគឺខ្លាញ់ ដែលមានសុខភាពល្អ ដែលនឹងជួយឱ្យអ្នកឆ្អែតបាន។
8.ឪឡឹក
ផ្លែឪឡឹក គឺជាផ្លែឈើនៅរដូវក្តៅដ៏សំខាន់។ វាហាក់ដូចជាផ្អែម ប៉ុន្តែពួកគេមានជាតិស្ករទាប។ គ្រាប់ឪឡឹកមួយពែងមានជាតិស្ករតិចជាង ១០ ក្រាម។ ប្រាក់រង្វាន់នៃការបរិភោគផ្លែឪឡឹកគឺជាប្រភពដ៏អស្ចារ្យនៃជាតិដែក។
9.ត្រសក់ស្រូវ Cantaloupe
Cantaloupes ជាប់ជំពាក់ដោយពណ៌ទឹកក្រូចរបស់ពួកគេ ចំពោះមាតិកាវីតាមីន A ខ្ពស់។ ទឹកត្រសក់ស្រូវនេះ មួយពែងមានផ្ទុកជាតិស្ករតិចជាង ១៣ ក្រាម។ នេះ ប្រហែលជាខ្ពស់ជាងផ្លែឈើដទៃទៀតបន្តិច ប៉ុន្តែត្រូវចងចាំថាសូដាមួយកំប៉ុងមានជាតិស្ករជិត ៤០ ក្រាម ហើយតម្លៃអាហារូបត្ថម្ភតិចតួចណាស់។
10.ផ្លែក្រូច
ផ្លែក្រូច គឺជាមធ្យោបាយដ៏អស្ចារ្យមួយទៀត ដើម្បីទទួលទានអាហារសម្រន់ផ្អែម ដោយមិនមានកាឡូរី និងស្ករទាំងអស់ខ ណៈពេលដែលវាក៏ជួយបង្កើនការទទួលទានវីតាមីន C របស់អ្នកផងដែរ។ ទឹកក្រូចធម្មតាមួយមានប្រភពជាតិស្ករប្រហែល ១២ ក្រាមក្នុងមួយផ្លែ និងមានកាឡូរីតិចជាង ៧០ ។
11.ផ្លែប៉ែស
ផ្លែប៉ែស អាចមានរសជាតិផ្អែមឆ្ងាញ់មិនគួរឱ្យជឿទេ ប៉ុន្តែមានជាតិស្ករតិចជាង ១៣ ក្រាម៕