បើប្រៀបធៀបជាមួយគ្រាប់ពូជផ្លែឈើត្រូពិកដទៃទៀត គ្រាប់ខ្នុរ ខ្ចប់នូវសារធាតុចិញ្ចឹមសំខាន់ៗជាច្រើន។ ពួកវា មានផ្ទុកនូវជាតិប្រូតេអ៊ីន វីតាមីន ជាតិខនិជ និងអង់ទីអុកស៊ីដង់ខ្ពស់។
ការទទួលទានគ្រាប់ខ្នុរ ២៨ ក្រាម អ្នកនឹងទទួលបាន៖
.កាឡូរី៖ ៥៣
.កាបូន៖ ១១ ក្រាម
.ប្រូតេអ៊ីន៖ ២ ក្រាម
.ខ្លាញ់៖ ០ ក្រាម
.ជាតិសរសៃ៖ ០.៥ ក្រាម
.Riboflavin ៖ ៨% នៃការប្រើប្រចាំថ្ងៃយោង (RDI)
.Thiamine ៖ ៧% នៃ RDI
.ម៉ាញ៉េស្យូម៖ ៥% នៃ RDI
.ផូស្វ័រ៖ ៤% នៃ RDI
គ្រាប់ទាំងនេះ ក៏ផ្ទុកនូវកំហាប់ខ្ពស់នៃវីតាមីន B ចំនួនពីរគឺជាតិ Thiamine និង riboflavin ។ ទាំងពីរ ជួយផ្តល់ថាមពលដល់រាងកាយរបស់អ្នកក៏ដូចជាបំពេញមុខងារសំខាន់ៗផ្សេងទៀត។
លើសពីនេះទៅទៀត គ្រាប់ខ្នុរ ផ្តល់នូវជាតិសរសៃ និងម្សៅធន់ ដែលគ្រាប់ទាំងពីរនេះ ឆ្លងកាត់រាងកាយរបស់អ្នកដែលគ្មានការចាប់អារម្មណ៍ និងដើរតួជាអាហារសម្រាប់បាក់តេរី ដែលមានអត្ថប្រយោជន៍របស់អ្នក។
ជាតិសរសៃ និងម្សៅធន់ត្រូវបានផ្សារភ្ជាប់ទៅនឹងអត្ថប្រយោជន៍សុខភាពដ៏មានឥទ្ធិពលជាច្រើនរួមមាន គ្រប់គ្រងការឃ្លាន កាត់បន្ថយកម្រិតជាតិស្ករក្នុងឈាម និងធ្វើអោយប្រសើរឡើងនូវការរំលាយអាហារ និងអាំងស៊ុយលីន៕