Join with Health.com.kh on Telegram

​បើ​ប្រៀបធៀប​ជាមួយ​គ្រាប់ពូជ​ផ្លែឈើ​ត្រូ​ពិ​ក​ដទៃទៀត គ្រាប់ខ្នុរ ខ្ចប់​នូវ​សារធាតុចិញ្ចឹម​សំខាន់ៗ​ជាច្រើន​។ ពួកវា មាន​ផ្ទុក​នូវ​ជាតិ​ប្រូតេអ៊ីន វីតាមីន ជាតិ​ខនិជ និង​អង់​ទី​អុកស៊ីដ​ង់​ខ្ពស់​។​

​ការ​ទទួលទាន​គ្រាប់ខ្នុរ ២៨ ក្រាម អ្នកនឹង​ទទួលបាន​៖
.​កាឡូរី​៖ ៥៣
.​កាបូន​៖ ១១ ក្រាម​
.​ប្រូតេអ៊ីន​៖ ២ ក្រាម​
.​ខ្លាញ់​៖ ០ ក្រាម​
.​ជាតិ​សរសៃ​៖ ០.៥ ក្រាម​
.Riboflavin ៖ ៨% នៃ​ការប្រើ​ប្រចាំថ្ងៃ​យោង (RDI)
.Thiamine ៖ ៧% នៃ RDI
.​ម៉ាញ៉េ​ស្យូ​ម​៖ ៥% នៃ RDI
.​ផូស្វ័រ​៖ ៤% នៃ RDI

​គ្រាប់​ទាំងនេះ ក៏​ផ្ទុក​នូវ​កំហាប់​ខ្ពស់​នៃ​វីតាមីន B ចំនួន​ពីរ​គឺជា​តិ Thiamine និង riboflavin ។ ទាំងពីរ ជួយផ្តល់​ថាមពល​ដល់​រាងកាយ​របស់​អ្នក​ក៏ដូចជា​បំពេញ​មុខងារ​សំខាន់ៗ​ផ្សេងទៀត​។​

​លើសពីនេះទៅទៀត គ្រាប់ខ្នុរ ផ្តល់នូវ​ជាតិ​សរសៃ និង​ម្សៅ​ធន់ ដែល​គ្រាប់​ទាំងពីរ​នេះ ឆ្លងកាត់​រាងកាយ​រប​ស់​អ្នក​ដែល​គ្មាន​ការចាប់អារម្មណ៍ និង​ដើរតួ​ជា​អាហារ​សម្រាប់​បាក់តេរី ដែលមាន​អត្ថប្រយោជន៍​របស់​អ្នក​។​

​ជាតិ​សរសៃ និង​ម្សៅ​ធន់​ត្រូវបាន​ផ្សារភ្ជាប់​ទៅនឹង​អត្ថប្រយោជន៍​សុខភាព​ដ៏​មាន​ឥទ្ធិពល​ជាច្រើន​រួមមាន គ្រប់គ្រង​ការ​ឃ្លាន កាត់បន្ថយ​កម្រិត​ជាតិ​ស្ករ​ក្នុង​ឈាម និង​ធ្វើអោយ​ប្រសើរឡើង​នូវ​ការរំលាយ​អាហារ និង​អាំង​ស៊ុយ​លីន​៕​