របបអាហារ ដែលសំបូរទៅដោយ អាហារដែលបង្កឱ្យមានការរលាករ៉ាំរ៉ៃ នៅខាងក្នុងរាងកាយអាចបង្កើនហានិភ័យនៃការវិវត្តទៅជាជំងឺសរសៃឈាមបេះដូង។
អ្នកដែលបរិភោគអាហារ ដែលរលាកច្រើនដូចជាភេសជ្ជៈមានជាតិស្ករ សាច់ក្រហម សាច់កែច្នៃ និងកាបូអ៊ីដ្រាតចម្រាញ់ មាន ៣៨% ហាក់ដូចជាវិវត្តទៅជាជំងឺសរសៃឈាមបេះដូង ជាងអ្នកដែលញ៉ាំរបបអាហារ ដែលជួយប្រឆាំងនឹងការរលាករ៉ាំរ៉ៃ។ អាហាររារាំងការរលាក ច្រើនតែមានជាតិសរសៃ និងអង់ទីអុកស៊ីដង់ច្រើន ដូចជាបន្លែស្លឹក ផ្លែឈើ គ្រាប់ធញ្ញជាតិ តែ និងកាហ្វេ។
តាមការស្រាវជ្រាវ ក៏បានបង្ហាញដែរថា របបអាហារប្រឆាំងនឹងការរលាកអាចជួយការពារជំងឺសរសៃឈាមបេះដូងបាន៕