Join with Health.com.kh on Telegram

​របប​អាហារ ដែល​សំបូរ​ទៅដោយ អាហារ​ដែល​បង្កឱ្យមាន​ការ​រលាក​រ៉ាំរ៉ៃ នៅ​ខាងក្នុង​រាងកាយ​អាច​បង្កើន​ហានិភ័យ​នៃ​ការវិវត្ត​ទៅជា​ជំងឺ​សរសៃឈាម​បេះដូង​។

​អ្នក​ដែល​បរិភោគ​អាហារ ដែល​រលាក​ច្រើន​ដូចជា​ភេសជ្ជៈ​មាន​ជាតិ​ស្ករ សាច់​ក្រហម សាច់​កែច្នៃ និង​កាបូ​អ៊ី​ដ្រា​ត​ចម្រាញ់ មាន ៣៨% ហាក់ដូចជា​វិ​វត្ត​ទៅជា​ជំងឺ​សរសៃឈាម​បេះដូង ជាង​អ្នក​ដែល​ញ៉ាំ​របប​អាហារ ដែល​ជួយ​ប្រឆាំងនឹង​ការ​រលាក​រ៉ាំរ៉ៃ​។ អាហារ​រារាំង​ការ​រលាក ច្រើន​តែមាន​ជាតិ​សរសៃ និង​អង់​ទី​អុកស៊ីដ​ង់​ច្រើន ដូចជា​បន្លែ​ស្លឹក ផ្លែឈើ គ្រាប់​ធញ្ញជាតិ តែ និង​កាហ្វេ​។​

​តាម​ការស្រាវជ្រាវ ក៏បាន​បង្ហាញ​ដែរ​ថា របប​អាហារ​ប្រឆាំងនឹង​ការ​រលាក​អាចជួយ​ការពារ​ជំងឺ​សរសៃឈាម​បេះដូង​បាន​៕​