​អាហារ​ចៀន មាន​ហានិភ័យ​នៃ​បេះដូង​មួយផ្នែក ព្រោះ​វា​ជំរុញ​ឲ​មានការ​រលាក​។ ក្រុម​អ្នកវិទ្យាសាស្ត្រ​បាន​រកឃើញ​ការសិក្សា​ស្រាវជ្រាវ​មួយចំនួន លើ​អាហារ​ចៀន និង​បញ្ហា​ដូចជា​គាំងបេះដូង ស្ទះ​សរសៃឈាម​បេះដូង ខ្សោយបេះដូង និង​ដាច់​សរសៃឈាម​ខួរក្បាល​។ ការសិក្សា​បាន​រាប់បញ្ចូល​មនុស្ស​ជាង​កន្លះ​លាន​នាក់​។ ក្រុម​អ្នកស្រាវជ្រាវ​ក៏បាន​ពិនិត្យមើល​ទិន្នន័យ​ពី​ការសិក្សា​ចំនួន ៦ ផ្សេងទៀត ដែល​វាយតម្លៃ​ពី​ការផ្សារភ្ជាប់​នៃ​ការ​ញ៉ាំ​អាហារ​ចៀន និង​ឆាប់​ស្លាប់​។

​អ្នក​ដែល​ញ៉ាំ​អាហារ​ចៀន​ច្រើនជាងគេ​ក្នុង​មួយ​សប្តាហ៍​ងាយ​នឹងមាន​បញ្ហា​បេះដូង ២៨ ភាគរយ បើ​ធៀប​នឹង​អ្នក​ដែល​ញ៉ាំ​តិច​បំផុត​។ រាល់​ការ​ទទួលទាន​អាហារ​ចៀន​ក្នុង​មួយ​សប្តាហ៍​ចំនួន ១១៤ ក្រាម បង្កើន​ហានិភ័យ​ដល់​ទៅ ៣% ។ ប៉ុន្តែ ការវិភាគ​បាន​បរាជ័យ​ក្នុងការ​បង្ហាញថា អ្នក​ដែល​ញ៉ាំ​អាហារ​ចៀន​ច្រើន ទំនងជា​ឆាប់​ស្លាប់​មុន​អាយុ​។

​ក្រៅពី​បង្កឱ្យមាន​ការ​រលាក អាហារ​ចៀន​ច្រើន​តែមាន​ជាតិ​សូ​ដ្យូ​ម​ខ្ពស់ ក៏ដូចជា​ខ្លាញ់​ឆ្អែត ដែលមាន​គ្រោះថ្នាក់​។ ដូច្នេះហើយ សូម​ជៀសវាង​អាហារ​ចៀន​ក្នុង​ខ្លាញ់​សត្វ​, ផ្ទុយទៅវិញ​ជ្រើសរើស​អាហារ​ចៀន​ក្នុង​ប្រេង​បន្លែ​។