ពិតមែនហើយ កាល់ស្យូមដើរតួនាទីផ្សេងៗនៅក្នុងខ្លួន។ ទាំងនេះរួមមានដូចខាងក្រោមៈ
សុខភាពឆ្អឹង
ប្រហែល ៩៩% នៃកាល់ស្យូមនៅក្នុងខ្លួនមនុស្ស គឺស្ថិតនៅក្នុងឆ្អឹង និងធ្មេញ។ កាល់ស្យូម គឺចាំបាច់សម្រាប់ការលូតលាស់ និងថែរក្សាឆ្អឹង។
ការកន្ត្រាក់សាច់ដុំ
កាល់ស្យូម ជួយគ្រប់គ្រងការកន្ត្រាក់សាច់ដុំ។ នៅពេលសរសៃប្រសាទរំញោច សាច់ដុំរាងកាយនឹងបញ្ចេញកាល់ស្យូម។ កាល់ស្យូមជួយប្រូតេអ៊ីនក្នុងសាច់ដុំអនុវត្តការងារកន្ត្រាក់។
នៅពេលដែលរាងកាយច្របាច់កាល់ស្យូមចេញពីសាច់ដុំ សាច់ដុំនឹងសម្រាក។
ប្រព័ន្ធសរសៃឈាមបេះដូង
កាល់ស្យូម ដើរតួយ៉ាងសំខាន់ក្នុងការកកឈាម។ ដំណើរការនៃការកកឈាម គឺស្មុគស្មាញ ហើយមានជំហានមួយចំនួន។ ទាំងនេះ ទាក់ទងនឹងសារធាតុគីមីជាច្រើនរួមមានកាល់ស្យូម។
តួនាទីរបស់កាល់ស្យូមនៅក្នុងមុខងារសាច់ដុំ រួមបញ្ចូលទាំងការរក្សាសកម្មភាពនៃសាច់ដុំបេះដូង។ កាល់ស្យូម បន្ធូរសាច់ដុំរលោង ដែលព័ទ្ធជុំវិញសរសៃឈាម។
តួនាទីផ្សេងទៀត
កាល់ស្យូម គឺជាកត្តារួមមួយសម្រាប់អង់ស៊ីមជាច្រើន។ បើគ្មានជាតិកាល់ស្យូមទេ អង់ស៊ីមសំខាន់ៗមួយចំនួន មិនអាចដំណើរការប្រកបដោយប្រសិទ្ធភាពទេ។
ការសិក្សា ក៏បានបង្ហាញផងដែរថា ការទទួលទានកាល់ស្យូមគ្រប់គ្រាន់អាចបណ្តាលឱ្យមានៈ
.ហានិភ័យទាបនៃការវិវត្តទៅជាជំងឺទាក់ទងនឹងជំងឺលើសឈាមអំឡុងពេលមានផ្ទៃពោះ
.សម្ពាធឈាមទាបចំពោះមនុស្សវ័យក្មេង
.បន្ថយសម្ពាធឈាម ចំពោះអ្នកដែលម្តាយ ដែលទទួលទានជាតិកាល់ស្យូមគ្រប់គ្រាន់ក្នុងពេលមានផ្ទៃពោះ
.ធ្វើឱ្យប្រសើរឡើងនូវតម្លៃកូលេស្តេរ៉ុល
.ការថយចុះហានិភ័យនៃជំងឺមហារីកពោះវៀនធំ ដែលជាប្រភេទដុំសាច់មិនមែនមហារីក៕