តាមការសិក្សាស្រាវជ្រាវមួយ ដែលបានបោះពុម្ពផ្សាយ នៅក្នុងទស្សនាវដ្តីសុខភាព ស្តីពីជីវគីមី បានរកឃើញថា សារធាតុប្រឆាំងនឹងប្រតិកម្មអុកស៊ីត ដែលមាននៅក្នុងស្រាក្រហម គឺអាចជួយលៃតម្រូវជាតិស្ករ នៅក្នុងឈាម អោយស្ថិតក្នុងកម្រិតល្អមួយ ។
ស្រាក្រហម មានសម្តត្ថភាព ក្នុងការបន្ថយ នូវដំណើរការនៃការបឺតស្រូបរបស់ជាតិគ្លុយកូស ចូលទៅក្នុងពោះវៀនតូច នេះដោយសារតែ វាមានលទ្ធភាព ក្នុងការទប់ស្កាត់ប្រឆាំងនឹង សកម្មភាពរបស់អង់ស៊ីម អាល់ហ្វា គ្លុយកូស៊ីដាស ( enzyme alpha- glucosidase ) និង អាចការពារបានផងដែរនូវ កើនឡើងនូវកម្រិតជាតិស្ករ នៅក្នុងឈាមបានយ៉ាងល្អផងដែរ។ អត្ថប្រយោជន៍នេះ ក៏ត្រូវបានគេរកឃើញផងដែរ ចំពោះទឹកតែ ជាពិសេសគឺតែខ្មៅ តែម្តង៕