Join with Health.com.kh on Telegram

តាម​ការសិក្សា​ស្រាវជ្រាវ​មួយ ដែល​បាន​បោះពុម្ពផ្សាយ នៅក្នុង​ទស្សនា​វ​ដ្តី​សុខភាព ស្តី​ពី​ជីវគីមី បាន​រកឃើញថា សារធាតុ​ប្រឆាំងនឹង​ប្រតិកម្ម​អុកស៊ីត ដែល​មាន​នៅក្នុង​ស្រាក្រហម គឺ​អាច​ជួយ​លៃ​តម្រូវ​ជាតិ​ស្ករ នៅក្នុង​ឈាម អោយ​ស្ថិតក្នុង​កម្រិត​ល្អ​មួយ ។​

​ស្រា​ក្រហម មាន​សម្តត្ថភាព ក្នុង​ការបន្ថយ នូវ​ដំណើរការ​នៃ​ការ​បឺត​ស្រូប​របស់​ជាតិ​គ្លុយកូស ចូលទៅ​ក្នុង​ពោះវៀនតូច នេះ​ដោយសារ​តែ វា​មាន​លទ្ធភាព ក្នុង​ការទប់ស្កាត់​ប្រឆាំងនឹង សកម្មភាព​របស់​អង់​ស៊ីម អាល់​ហ្វា គ្លុយ​កូស៊ីដាស ( enzyme alpha- glucosidase ) និង អាច​ការពារ​បាន​ផងដែរ​នូវ កើនឡើង​នូវ​កម្រិត​ជាតិ​ស្ករ នៅក្នុង​ឈាម​បាន​យ៉ាង​ល្អ​ផង​ដែរ​។ អត្ថប្រយោជន៍​នេះ ក៏​ត្រូវបាន​គេ​រកឃើញ​ផងដែរ ចំពោះ​ទឹកតែ ជាពិសេស​គឺ​តែ​ខ្មៅ តែម្តង​៕