​លក្ខខណ្ឌ​ជាក់លាក់​អាច​បង្កើន​ឱកាស​របស់​អ្នក​ក្នុងការ​អភិវឌ្ឍ​ជំងឺ​ច្រាល​ទឹក​ក្រពះ (GERD) រួមមាន​៖
.​ធាត់​
.​មាន​ផ្ទៃពោះ​
.​ក្លន​លូន​
.​ជំងឺ​ជាលិកា​ភ្ជាប់

​អាកប្បកិរិយា​របៀបរ​ស់​នៅ​មួយចំនួន ក៏​អាច​បង្កើន​ហានិភ័យ​របស់​អ្នក​ចំពោះ GERD រួមមាន​៖
.​ជក់បារី​
.​បរិភោគ​អាហារ​ធំៗ​
.​ចូល​គេង​ឬ​ចូល​គេង​ភ្លាមៗ​ក្រោយពេល​បរិភោគ​
.​បរិភោគ​ប្រភេទ​អាហារ​មួយចំនួន​ដូចជា​បំពង ឬ​ហឹរ​
.​ផឹក​ភេសជ្ជៈ​មួយចំនួន​ដូចជា​សូ​ដា កាហ្វេ ឬ​អាល់កុល​
.​ការប្រើ​ថ្នាំ​ប្រឆាំងនឹង​ការ​រលាក ដែល​មិនមែនជា​ស្តេ​រ៉ូ​អ៊ី​ត (NSAIDS) ដូចជា​អាស្ពីរីន ឬ ibuprofen

​ប្រសិនបើ​អ្នកមាន​កត្តា​ហានិភ័យ​ណាមួយ ការចាត់វិធានការ​កែ​ប្រែ​វា​ជា​ជំហាន អាចជួយ​អ្នកការពារ ឬ​គ្រប់គ្រង GERD បាន​។

​ផលវិបាក​ដែល​អាច​កើត​មាននៃ GERD
​នៅក្នុង​មនុស្ស​ភាគច្រើន GERD មិន​បង្កឱ្យមាន​ផលវិបាក​ធ្ងន់ធ្ងរ​ទេ​។ ប៉ុន្តែ ក្នុងករណី​ដ៏​កម្រ​វា​អាច​នាំឱ្យមាន​បញ្ហា​សុខភាព​ធ្ងន់ធ្ងរ ឬ​គ្រោះថ្នាក់​ដល់​អាយុជីវិត​។​

​ផលវិបាក​ដែល​អាច​កើតមាន​របស់ GERD រួមមាន​៖
.​ជំងឺ​បំពង់​អាហារ (esophagitis) ដែលជា​ការ​រលាក​នៃ​បំពង់​អាហារ​របស់​អ្នក​
.​ការ​តឹង​បំពង់​អាហារ ដែល​កើតឡើង​នៅពេលដែល​បំពង់​អាហារ​របស់​អ្នក​រួម​តូច ឬ​តឹង​
.Barrett’s esophagus ដែល​ពាក់ព័ន្ធ​នឹង​ការផ្លាស់ប្តូរ​ជា​អចិន្ត្រៃយ៍​ទៅនឹង​ស្រទាប់​នៃ​បំពង់​អាហារ​របស់​អ្នក​
.​មហារីក​បំពង់​អាហារ ដែល​ជះឥទ្ធិពល​ដល់​មនុស្ស​មួយចំនួន​តូច ដែលមាន​បំពង់​អាហារ​ត្បៀត​
.​ជំងឺហឺត ក្អក​រ៉ាំរ៉ៃ ឬ​បញ្ហា​ដកដង្ហើម​ផ្សេងទៀត ដែល​អាច​នឹង​វិវឌ្ឍន៍​ប្រសិនបើ​អ្នក​ដកដង្ហើម អាស៊ីត​ក្រពះ​ចូលក្នុង​សួត​របស់​អ្នក​
.​សំណឹក​ធ្មេញ អញ្ចាញធ្មេញ ឬ​បញ្ហា​ធ្មេញ​ផ្សេងទៀត​

​ដើម្បី​កាត់បន្ថយ​ឱកាស​នៃ​ផលវិបាក វា​ជាការ​សំខាន់​ណាស់ ដែល​ត្រូវ​ចាត់វិធានការ ដើម្បី​បង្ការ និង​ព្យាបាល​រោគសញ្ញា​របស់ GERD ៕