Join with Health.com.kh on Telegram

ស្ករ និង​ប៊ឺចេង​គឺជា​គ្រឿងផ្សំ​ដែល​អ្នក​ត្រូវតែ​ប្រើ​ពេល​ដែល​អ្នក​ចម្អិនម្ហូប​ម្តងៗ ប៉ុន្តែ​នៅពេល​ដែល​អ្នកមាន​ផ្ទៃពោះ អ្នក​មិន​អាច​ប្រើ​ច្រើន​ពេល​ដែល​ធ្វើ​ម្ហូប​នោះ​ទេ ព្រោះ​នៅពេល​ដែល​អ្នក​ញ៉ាំ​ច្រើន វា​អាច​ប៉ះពាល់​ដល់​អ្នក និង​ទា​រកបាន​។ តើ​វា​អាច​ប៉ះពាល់​ត្រង់​កន្លែង​ណា​ខ្លះ​ទៅ​?

​នៅពេល​ដែល​អ្នក​មាន​ផ្ទៃពោះ ប្រសិន​ជា​អ្នក​ញ៉ាំ​ស្ករ​ច្រើន វា​នឹង​ធ្វើឲ្យ​រាងកាយ​អ្នកខ្សោយ​ដែល​ពិបាក​ក្នុង​ការ​ទប់ទល់​នឹង​ជំងឺ​ផ្សេងៗ​ណាស់​។ ម្យ៉ាងទៀត​វា​នឹង​ធ្វើឲ្យ​កាលស្យូម​ដែលមាន​ក្នុង​រាងកាយ​អ្នក​បាត់បង់​ដូច​គ្នា​។ ជាងនេះទៅទៀត​វា​ក៏​អាច​ធ្វើឲ្យ​ទារ​កខ្វះ​កាលស្យូម​បានដែរ ដែល​អាច​ធ្វើឲ្យប៉ះពាល់​ដល់​ឆ្អឹង​កូន​ជា​ខ្លាំង ដោយ​ធ្វើឲ្យ​ឆ្អឹង​មិន​អាច​លូតលាស់​បាន​ល្អ​នោះទេ​។ ដូច​ដែល​អ្នក​ធ្លាប់​ដឹង​មក​ហើយ​ថា​សារធាតុ​ដែល​មាន​ក្នុង​ប៊ឺចេង​នឹង​អាច​បំផ្លាញ​សុខភាព​អ្នក​បាន​ក្រោយពេល​ដែល​ញ៉ាំ​ច្រើន ដូចនេះ​នៅពេល​ដែល​អ្នក​មាន​ផ្ទៃពោះ យក​ល្អ​សូម​អ្នក​កុំ​ញ៉ាំ​ឲ្យសោះ ព្រោះ​វា​ក៏​អាច​ប៉ះពាល់​ដល់​កូន​ដែរ​៕