សាច់គោ
ប្រសិនបើអ្នកជាអ្នកចូលចិត្តសាច់, សាច់គោគឺជាវិធីដ៏ល្អមួយ ដើម្បីទទួលបានជាតិដែក។ ដុតអាំងស៊ីលីនចំនួន ៦ អោន សម្រាប់អាហារដែលមានជាតិខ្លាញ់ ៣.២ ក្រាមនៃរ៉ែដ៏សំខាន់នេះ។
តើអ្នកត្រូវការជាតិដែកប៉ុន្មានក្នុងមួយថ្ងៃ? វាអាស្រ័យលើអាយុ និងភេទរបស់អ្នក។ បុរសត្រូវការ 8 មីលីក្រាម (មីលីក្រាម) ។ ស្ត្រីគួរតែទទួលបាន 18 មីលីក្រាម រហូតដល់អាយុ 50 ឆ្នាំ ប៉ុន្តែមានតែ 8 ប៉ុណ្ណោះបន្ទាប់ពីនោះ។ ប្រសិនបើអ្នកមានផ្ទៃពោះអ្នកត្រូវការដល់ទៅ ២៧ ។
សាច់បក្សី
ចុះប្រសិនបើអ្នកមិនបរិភោគសាច់ក្រហម? កុំបារម្ភ។ សាច់បក្សី ក៏ជាប្រភពដ៏ល្អនៃជាតិដែកផងដែរ។ សាកល្បង សាច់មាន់ មាន់ទួរគី ឬទា។
ទា ៣ អោន មានជាតិដែក ២,៣ មីលីក្រាម។ បរិមាណសាច់មាន់ ឬ មាន់ទួរគីដូចគ្នាផ្តល់ឱ្យអ្នក 1 មីលីក្រាម។
បន្លែស្លឹកបៃតងចាស់
ប្រសិនបើអ្នកកំពុងស្វែងរកម្ហូបមានរសជាតិឈ្ងុយឆ្ងាញ់ ខាត់ណា ស្ពៃខ្មៅ អាចជួយឱ្យអ្នកជម្រុញជាតិដែកបាន។
ត្រី
វាជាវិធីដែលមានជាតិប្រូតេអ៊ីនខ្ពស់ និងមានជាតិខ្លាញ់ទាប ដើម្បីបន្ថែមជាតិដែកទៅក្នុងរបបអាហាររបស់អ្នក។ ហើយវាមិនមានបញ្ហាទេប្រសិនបើវាមកពីកសិដ្ឋាន ឬចាប់បាននៅក្នុងព្រៃ។
ត្រីធូណាត្រី សាឌីន ស្បៃកា និង ត្រី haddock គឺ ជាប្រភពដ៏ល្អនៃរ៉ែ។
បង្គានិងអូយស្ទឺរ
អ្នកអាចបំពេញបំណងប្រាថ្នារបស់អ្នកនិងទទួលបានជាតិដែកមួយចំនួនផងដែរ។ បង្គា និងអយស្ទ័រត្រូវបានខ្ចប់ជាមួយវា។
អាហារបួស
ប្រសិនបើអ្នកមិនបរិភោគសាច់ អ្នកនៅតែអាចទទួលបានជាតិដែករបស់អ្នក។ តៅហ៊ូ គឺជាជម្រើសដ៏ល្អ។ ឬទៅរកសណ្តែកដូចជាតំរងនោមក្រាហ្វីនហ្សូនឬស។
លាងសម្អាតអាហារបួសរបស់អ្នកជាមួយភេសជ្ជៈដែលមានវីតាមីនសេ។ វាជួយអ្នកទទួលជាតិដែកបានល្អ។
ធញ្ញជាតិ
អាហារពេលព្រឹក គឺជាពេលវេលាដ៏ល្អ ដើម្បីផ្ទុកជាតិដែក។ គ្រីមស្រូវសាលី ឬកន្ទក់ និងធញ្ញជាតិ ទាំងអស់ គឺជាមធ្យោបាយល្អក្នុងការធ្វើវា។ ផ្តល់ឱ្យខ្លួនអ្នកនូវការជំរុញបន្ថែមដោយបន្ថែមចំណិតស្ត្រប៊ឺរី។
ស៊ុត
ញាំ ស្ងោរ ឬវិធីណាដែលអ្នកចំអិនពួកគេ អ្នកនឹងទទួលបានជាតិដែក ដែលមានសុខភាពល្អ។ នំប៉័ងពណ៌ស ឬស្រូវសាលី អាចបន្ថែមបន្ថែមទៀត ដូច្នេះត្រូវមានចំណិតនំប៉័ងនៅចំហៀង។
ប៉ុន្តែ ប្រសិនបើអ្នកផឹកកាហ្វេ ឬតែក្តៅ ជាមួយវាអ្នកអាចនឹងបាត់បង់ផលប្រយោជន៍ខ្លះ។ ពួកគេការពារអ្នកពីការស្រូបយកជាតិដែកផងដែរ។
ស៊ីរ៉ូ
អ្នកនឹងឃើញដែកនៅកន្លែងដែលមិននឹកស្មានដល់។ អ្នកអាចផ្តល់ឱ្យខ្លួនឯង នូវជំនួយបន្ថែម នៅពេលអ្នកប្រើទឹកស៊ីរ៉ូ នៅលើខ្ទះរបស់អ្នក។ ទឹកស៊ីរ៉ូ សំបូរទៅដោយជាតិដែក។
គ្រាប់ផ្លែឈើ និងផ្លែឈើក្រៀម
អាហារសម្រន់ដែលមានជាតិដែក ចាប់ផ្តើមជាមួយគ្រាប់ស្វាយចន្ទី ឬ pistachios ។ បន្ថែមផ្លែឈើក្រៀម ដូចជាទំពាំងបាយជូរក្រៀម ផ្លែព្រូន ទន្លាប់ ឬផ្លែប៉ែស។
ផ្លែឈើស្រស់
ផ្លែឪឡឹក មិនត្រឹមតែជាការព្យាបាលនៅរដូវក្តៅ ដែលធ្វើឱ្យស្រស់ស្រាយប៉ុណ្ណោះទេ។ ចំណិតតូចមួយអាចផ្តល់ឱ្យអ្នកនូវជាតិដែក .៦៩ មីលីក្រាម។ ផ្លែល្វាមធ្យម ៥ មានជាតិដែក ១ មីលីក្រាម រីឯចេកមួយល្អសម្រាប់ .៣៦ មីលីក្រាម និងផ្លែប៉ោមមួយមាន ០.៥ ។
សូកូឡា
អ្នកអាចរើសយកជាតិដែកខ្លះពេលអ្នកញ៉ាំសូកូឡាខ្មៅដោយខាំច្បិចៗ។ ដុំ 3 អោន ផ្តល់ឱ្យអ្នក 7 មីលីក្រាម៕