Join with Health.com.kh on Telegram

​ជា​រៀងរាល់ថ្ងៃ មនុស្ស​រាប់ពាន់​លាន​នាក់​ពឹង​ផ្អែកលើ​ជាតិ​កាហ្វេ​អ៊ី​ន ដើម្បី​ភ្ញាក់​ពី​ដំណេក ឬ​ដើម្បី​ឆ្លងកាត់​វេន​យប់ ឬ​ពេល​រសៀល​។​

​តាមពិត​សារធាតុ​រំញោច​ធម្មជាតិ​នេះ គឺជា​គ្រឿងផ្សំ​មួយ​ក្នុងចំណោម​គ្រឿងផ្សំ ដែល​ត្រូវបាន​ប្រើ​ជាទូទៅ​បំផុត​នៅលើ​ពិភពលោក ។​

​ជាតិ​កាហ្វេ​អ៊ី​ន ច្រើនតែ​ត្រូវបាន​គេ​និយាយ​អំពី​ផលប៉ះពាល់​អវិជ្ជមានរ​បស់​វា​ទៅលើ​ការ​គេង និង​ការ​ថប់​បារម្ភ​។​

​ទោះយ៉ាងណា ការសិក្សា​ក៏​រាយការណ៍​ថា វា​មាន​អត្ថប្រយោជន៍​ជាច្រើន​ចំពោះ​សុខភាព​។​

​តើ​កាហ្វេ​អ៊ី​ន​ជា​អ្វី​?
​ជាតិ​កាហ្វេ​អ៊ី​ន គឺជា​ភ្នាក់ងារ​រំញោច​ធម្មជាតិ ដែល​ត្រូវបាន​គេ​ប្រើប្រាស់​យ៉ាង​ទូលំទូលាយ​នៅ​ទូទាំង​ពិភពលោក​។ វា​អាចជួយ​ឱ្យ​អ្នក​ភ្ញាក់​ដឹងខ្លួន និង​អាច​បំបាត់​ភាព​នឿយហត់​។

​របៀប​ដែល​វា​ដំណើរការ​
​ឥទ្ធិពល​ចម្បង​របស់​ជាតិ​កាហ្វេ​អ៊ី​ន គឺ​ស្ថិតនៅលើ​ខួរក្បាល​។ វា​រំញោច​ខួរក្បាល ដោយ​រារាំង​ផលប៉ះពាល់​នៃ​ប្រព័ន្ធ​សរសៃប្រសាទ​

​តើ​អាហារ​និង​ភេសជ្ជៈ​អ្វីខ្លះ​ដែលមាន​ជាតិ​កាហ្វេ​អ៊ី​ន​?
​ជាតិ​កាហ្វេ​អ៊ី​ន ត្រូវបាន​គេ​រកឃើញ​ជាទូទៅ​នៅក្នុង​កាហ្វេ តែ ភេសជ្ជៈ សូកូឡា និង​ភេសជ្ជៈ​ប៉ូវ​កម្លាំង​។

​អាចធ្វើអោយ​អារម្មណ៍​និង​មុខងារ​ខួរក្បាល​ប្រសើរឡើង​
​ជាតិ​កាហ្វេ​អ៊ី​ន អាចធ្វើឱ្យ​ប្រសើរឡើង​នូវ​អារម្មណ៍ កាត់បន្ថយ​លទ្ធភាព​នៃ​ការធ្លាក់​ទឹកចិត្ត រំញោច​មុខងារ​ខួរក្បាល និង​ការពារ​ប្រឆាំងនឹង​ជំងឺ​ភ្លេចភ្លាំង និង​វង្វេងវង្វាន់​។

អាច​ជំរុញ​ការរំលាយ​អាហារ​និង​ដុត​ខ្លាញ់​
​ជាតិ​កាហ្វេ​អ៊ី​ន អាច​ជម្រុញ​ការរំលាយ​អាហារ និង​លើកកម្ពស់​ការបាត់បង់​ជាតិ​ខ្លាញ់ ប៉ុន្តែ​ប្រសិទ្ធភាព​ទាំងនេះ ទំនងជា​នៅតែមាន​តិចតួច​ក្នុង​រយៈពេល​វែង​។

អាច​បង្កើន​ការអនុវត្ត​លំ​ហាត់ប្រាណ​
​ការទទួល​ទាន​ជាតិ​កាហ្វេ​អ៊ី​ន​ក្នុង​បរិមាណ​តិចតួច​ប្រហែល​មួយ​ម៉ោង​មុនពេល​ហាត់ប្រាណ​ទំនងជា​ធ្វើឱ្យ​ប្រសើរឡើង​នូវ​ការធ្វើ​លំ​ហាត់ប្រាណ​។

អាច​ការពារ​ប្រឆាំងនឹង​ជំងឺ​បេះដូង និង​ទឹកនោមផ្អែម​
​ភេសជ្ជៈ ដែលមាន​ជាតិ​កាហ្វេ​អ៊ី​ន​ដូចជា កាហ្វេ និង តែ អាច​កាត់បន្ថយ​ហានិភ័យ​នៃ​ជំងឺ​បេះដូង និង​ជំងឺ​ទឹកនោមផ្អែម​ប្រភេទ​ទី ២​។

​អត្ថប្រយោជន៍​សុខភាព​ផ្សេងទៀត​របស់​កាហ្វេ​
​ផឹក​កាហ្វេ​អាចជួយ​ជំរុញ​ថ្លើម ស្បែក និង​បំពង់​រំលាយ​អាហារ ឱ្យមាន​សុខភាព​ល្អ​។ វា​ក៏​អាច​ពន្យារ​អាយុជីវិត និង​ជួយ​ការពារ​ជំងឺ​មួយចំនួន​។

​សុវត្ថិភាព​និង​ផលប៉ះពាល់​
​ជាតិ​កាហ្វេ​អ៊ី​ន​អាចមាន​ផលប៉ះពាល់​អវិជ្ជមាន​ចំពោះ​មនុស្ស​មួយចំនួន​រួមមាន ការ​ថប់​បារម្ភ ការមិន​ស្រួល និង​បញ្ហា​នៃ​ការ​គេង​។

​កំរិត​ប្រើ​ដែល​បាន​ណែនាំ​
​ការទទួល​ទាន​ជាតិ​កាហ្វេ​អ៊ី​ន ២០០ មី​លី​ក្រាម ក្នុង​មួយ​ដូ​ស ហើយ​រហូតដល់ ៤០០ មី​លី​ក្រាម ក្នុង​មួយថ្ងៃ ជាទូទៅ​ត្រូវបាន​គេ​ចាត់ទុកថា​មាន​សុវត្ថិភាព​។ ស្ត្រី​មាន​ផ្ទៃពោះ គួរតែ​កំណត់​កំរិត​ទទួលទាន​ប្រចាំថ្ងៃ ២០០ មី​លី​ក្រាម ឬ​តិចជាង​នេះ​៕​