Join with Health.com.kh on Telegram

​ផ្លែឈើ​ក្រៀម សំបូរ​ទៅដោយ​ជាតិ​សរសៃ វីតាមីន និង​ជាតិ​រ៉ែ​។ វា​ក៏មាន​សារធាតុ​ប្រឆាំង​អុកស៊ីតកម្ម phenolic ខ្ពស់ ដែលមាន​គុណប្រយោជន៍​ជាច្រើន​ចំពោះ​សុខភាព​។

.​ផលប៉ះពាល់​សុខភាព​ផ្លែឈើ​ស្ងួត​
​ការសិក្សា ជាច្រើន​បានបង្ហាញ​ថា អ្នក​ដែល​បរិភោគ​ផ្លែឈើ​ក្រៀម មាន​ទំងន់​ទាប និង​ទទួលទាន​សារធាតុចិញ្ចឹម​ច្រើនជាង បើ​ប្រៀបធៀប​ទៅនឹង​បុគ្គល​ដែល​មិន​បរិភោគ​ផ្លែឈើ​ក្រៀម​។​

​ទោះជា​យ៉ាងណាក៏ដោយ​ការសិក្សា​ទាំងនេះ គឺជា​ការសង្កេត​នៅក្នុង​ធម្មជាតិ ដូច្នេះ ពួកគេ​មិនអាច​បង្ហាញថា​ផ្លែឈើ​ក្រៀម បណ្តាលឱ្យមាន​ភាពប្រសើ​រ​ឡើង​ទេ​។​

​ផ្លែឈើ​ក្រៀម ក៏​ជា​ប្រភព​ដ៏​ល្អ​នៃ​សមាសធាតុ​រុក្ខជាតិ​ជាច្រើន រួមទាំង​សារធាតុ​ប្រឆាំង​អុកស៊ីតកម្ម​ដ៏​មាន​ឥទ្ធិពល ។​

.​ផ្លែឈើ​ក្រៀម មាន​ជាតិ​ស្ករ​ធម្មជាតិ និង​កាឡូរី​ខ្ពស់​
​ផ្លែឈើ​ក្រៀម មាន​ផ្ទុក​ជាតិ​ស្ករ​ធម្មជាតិ​ច្រើន​គួរឱ្យកត់សម្គាល់​។​

​ដោយសារតែ​ទឹក​ត្រូវបាន​យកចេញ​ពី​ផ្លែឈើ​ក្រៀម​នេះ ប្រមូលផ្តុំ​ជាតិ​ស្ករ និង​កាឡូរី​ទាំងអស់​ក្នុង​កញ្ចប់​តូច​ជាង​។​

​ចំពោះ ហេតុផល​នេះ ផ្លែឈើ​ក្រៀម​មាន​កាឡូរី និង​ស្ករ​ខ្ពស់​ណាស់ រួមទាំង​គ្លុយកូស និង fructose​។

​ផ្លែឈើ​ក្រៀម ធម្មតា​មាន​ផ្ទុក​ជាតិ​ស្ករ​ពី ៣៨-៦៦% ហើយ​ការ​ញ៉ាំ​វា​ច្រើនពេក​អាច​ឲ​ឡើង​ទម្ងន់ និង​ប្រឈម​បញ្ហា​សុខភាព​ផ្សេងៗ​។

.​ចៀស​វា​ទទួលទាន​ផ្លែឈើ​ក្រៀម​ដែលបន្ថែម​ស្ករ​
​ដើម្បី​ធ្វើឱ្យ​ផ្លែឈើ​ក្រៀម​ខ្លះ​កាន់តែ​ផ្អែម និង​ទាក់ទាញ ពួកគេ​ត្រូវបាន​លាប​ជាមួយ​ស្ករ​បន្ថែម ឬ​ស៊ី​រ៉ូ មុនពេល​ស​ម្ងួ​ត​។ ជាតិ​ស្ករ​ដែល​បាន​បន្ថែម ត្រូវបាន​បង្ហាញ​ម្តង​ហើយ​ម្តង​ទៀតថា មាន​ផលប៉ះពាល់ ដែល​បង្ក​គ្រោះថ្នាក់​ដល់​សុខភាព បង្កើន​ហានិភ័យ​នៃ​ការ​ធាត់ ជំងឺ​បេះដូង និង​ជំងឺមហារីក​។​

​ដើម្បី​ចៀសវាង​ផ្លែឈើ​ក្រៀម ដែលមាន​បន្ថែម​ជាតិ​ស្ករ ចូរ​អាន​គ្រឿងផ្សំ និង​ព័ត៌មាន​អាហារូបត្ថម្ភ ដែលមាន​នៅលើ​កញ្ចប់​។

.​ផ្លែឈើ​ក្រៀម ក៏​អាចមាន​ផ្ទុក​សារធាតុ​ស៊ុ​ល​ហ្វា​ត​ផងដែរ ហើយ​អាច​ត្រូវបាន​បំពុល​ដោយ​ផ្សិត​
​ស៊ុ​ល​ហ្វា​ត ត្រូវបាន​បន្ថែម​ទៅ​ផ្លែឈើ​ក្រៀម​មួយចំនួន ដើម្បី​ថែរក្សា​ពណ៌ ដែល​អាច​បណ្តាលឱ្យមាន​ផលប៉ះពាល់​អវិជ្ជមាន​ដល់​បុគ្គល​ដែល​ងាយ​រងគ្រោះ​។ ផ្លែឈើ​ក្រៀម ដែល​ត្រូវបាន​រក្សាទុក និង​ដោះស្រាយ​មិន​ត្រឹមត្រូវ ក៏​អាច​ត្រូវបាន​បំពុល​ដោយ​ផ្សិត និង​ជាតិពុល​ផងដែរ​៕​