​ល្ហុង គឺជា​ផ្លែឈើ​ត្រូ​ពិ​ក ដែលមាន​សុខភាព​ល្អ មិនគួរ​ឱ្យ​ជឿ​។ វា ផ្ទុក​ទៅដោយ​សារធាតុ​ប្រឆាំង​អុកស៊ីតកម្ម ដែល​អាច​កាត់បន្ថយ​ការ​រលាក ការពារ​ជំងឺ និង​ជួយ​ឱ្យ​អ្នក​មើលទៅ​ក្មេង​ជាង​វ័យ​។​

​ខាងក្រោម​នេះ គឺជា​អត្ថប្រយោជន៍​សុខភាព​ទាំង ៨ របស់​ផ្លែ​ល្ហុង​៖

1.​ឆ្ងាញ់​និង​ផ្ទុក​ជាមួយ​សារធាតុចិញ្ចឹម
​ល្ហុង គឺជា​ផ្លែឈើ​ត្រូ​ពិ​ក​ដែលមាន​វីតាមីន C និង A ខ្ពស់ ក៏ដូចជា​ជាតិ​សរសៃ និង​សមាសធាតុ​រុក្ខជាតិ ដែលមាន​សុខភាព​ល្អ​។ វា ក៏មាន​អង់ស៊ីម​មួយ​ហៅថា papain ដែល​ត្រូវបាន​ប្រើ​ដើម្បី​ធ្វើឱ្យ​សាច់​ទន់​។

2.​មាន​ឥទ្ធិពល​ប្រឆាំង​អុកស៊ីតកម្ម​ដ៏​មាន​ឥទ្ធិពល​
​ផ្លែ​ល្ហុង​មាន​ឥទ្ធិពល​ប្រឆាំង​អុកស៊ីតកម្ម​ដ៏​មាន​ឥទ្ធិពល ដែល​អាច​កាត់បន្ថយ​ស្ត្រេ​ស​អុកស៊ីតកម្ម និង​បន្ថយ​ហានិភ័យ​នៃ​ជំងឺ​មួយចំនួន​។

៣.​មាន​លក្ខណៈសម្បត្តិ​ប្រឆាំង​មហារីក​
​ការស្រាវជ្រាវ​ដំបូង​បាន​បង្ហាញថា សារធាតុ​ប្រឆាំង​អុកស៊ីតកម្ម​នៅក្នុង​ផ្លែ​ល្ហុង​អាច​កាត់បន្ថយ​ហានិភ័យ​នៃ​ជំងឺមហារីក និង​ធ្វើ​ឲ​ការវិវត្ត​នៃ​ជំងឺមហារីក​យឺត​។

៤.​អាចធ្វើអោយ​ប្រសើរឡើង​នូវ​សុខភាព​បេះដូង
​មាតិកា​វីតាមីន C និង​លី​កូ​ប៉ែន​ខ្ពស់ របស់​ផ្លែ​ល្ហុង​អាចជួយ​ពង្រឹង​សុខភាព​បេះដូង និង​អាច​កាត់បន្ថយ​ហានិភ័យ​នៃ​ជំងឺ​បេះដូង​។

៥.​អាច​ប្រយុទ្ធ​ប្រឆាំងនឹង​ការ​រលាក
​ការ​រលាក​រ៉ាំរ៉ៃ គឺជា​ឫសគល់​នៃ​ជំងឺ​ជាច្រើន​។ ផ្លែ​ល្ហុង មាន​ជាតិ carotenoids ខ្ពស់​ណាស់ ដែល​អាច​កាត់បន្ថយ​ការ​រលាក​។

៦.​អាចធ្វើអោយ​ប្រសើរឡើង​នូវ​ការរំលាយ​អាហារ
​ផ្លែ​ល្ហុង ត្រូវបាន​បង្ហាញ​ឱ្យ​ប្រសើរឡើង​នូវ​ការ​ទល់លាមក និង​រោគសញ្ញា​ដទៃទៀត​នៃ IBS​។ គ្រាប់ និង​ផ្នែក​ផ្សេងទៀត​នៃ​រុក្ខជាតិ​នេះ ក៏ត្រូវ​បាន​គេ​ប្រើ​ដើម្បី​ព្យាបាល​ដំបៅ​ផងដែរ​។

៧.​ការពារ​ប្រឆាំងនឹង​ការ​ខូច​ស្បែក
​សារធាតុ​ប្រឆាំង​អុកស៊ីតកម្ម​ដ៏​មាន​ឥទ្ធិពល​នៅក្នុង​ផ្លែ​ល្ហុង​អាចជួយ​ឱ្យ​ស្បែក​របស់​អ្នក​ងើប​ឡើងវិញ​ពី​ការខូចខាត​ដោយ​ពន្លឺព្រះអាទិត្យ ហើយ​អាច​ការពារ​ប្រឆាំងនឹង​ស្នាម​ជ្រួញ​។

៨.​វា​មាន​រស់ជាតិ​ឆ្ងាញ់​
​ផ្លែ​ល្ហុង គឺជា​ផ្លែឈើ​ដ៏​ឈ្ងុយឆ្ងាញ់ ដែល​ត្រូវបាន​គេ​ចូល​ចិត្តល្អ​បំផុត​។ វា​អាច​ត្រូវបាន​បរិភោគ​តែឯង ឬ​ផ្សំ​ជាមួយ​អាហារ​ផ្សេងទៀត​។