ល្ហុង គឺជាផ្លែឈើត្រូពិក ដែលមានសុខភាពល្អ មិនគួរឱ្យជឿ។ វា ផ្ទុកទៅដោយសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម ដែលអាចកាត់បន្ថយការរលាក ការពារជំងឺ និងជួយឱ្យអ្នកមើលទៅក្មេងជាងវ័យ។
ខាងក្រោមនេះ គឺជាអត្ថប្រយោជន៍សុខភាពទាំង ៨ របស់ផ្លែល្ហុង៖
1.ឆ្ងាញ់និងផ្ទុកជាមួយសារធាតុចិញ្ចឹម
ល្ហុង គឺជាផ្លែឈើត្រូពិកដែលមានវីតាមីន C និង A ខ្ពស់ ក៏ដូចជាជាតិសរសៃ និងសមាសធាតុរុក្ខជាតិ ដែលមានសុខភាពល្អ។ វា ក៏មានអង់ស៊ីមមួយហៅថា papain ដែលត្រូវបានប្រើដើម្បីធ្វើឱ្យសាច់ទន់។
2.មានឥទ្ធិពលប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មដ៏មានឥទ្ធិពល
ផ្លែល្ហុងមានឥទ្ធិពលប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មដ៏មានឥទ្ធិពល ដែលអាចកាត់បន្ថយស្ត្រេសអុកស៊ីតកម្ម និងបន្ថយហានិភ័យនៃជំងឺមួយចំនួន។
៣.មានលក្ខណៈសម្បត្តិប្រឆាំងមហារីក
ការស្រាវជ្រាវដំបូងបានបង្ហាញថា សារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មនៅក្នុងផ្លែល្ហុងអាចកាត់បន្ថយហានិភ័យនៃជំងឺមហារីក និងធ្វើឲការវិវត្តនៃជំងឺមហារីកយឺត។
៤.អាចធ្វើអោយប្រសើរឡើងនូវសុខភាពបេះដូង
មាតិកាវីតាមីន C និងលីកូប៉ែនខ្ពស់ របស់ផ្លែល្ហុងអាចជួយពង្រឹងសុខភាពបេះដូង និងអាចកាត់បន្ថយហានិភ័យនៃជំងឺបេះដូង។
៥.អាចប្រយុទ្ធប្រឆាំងនឹងការរលាក
ការរលាករ៉ាំរ៉ៃ គឺជាឫសគល់នៃជំងឺជាច្រើន។ ផ្លែល្ហុង មានជាតិ carotenoids ខ្ពស់ណាស់ ដែលអាចកាត់បន្ថយការរលាក។
៦.អាចធ្វើអោយប្រសើរឡើងនូវការរំលាយអាហារ
ផ្លែល្ហុង ត្រូវបានបង្ហាញឱ្យប្រសើរឡើងនូវការទល់លាមក និងរោគសញ្ញាដទៃទៀតនៃ IBS។ គ្រាប់ និងផ្នែកផ្សេងទៀតនៃរុក្ខជាតិនេះ ក៏ត្រូវបានគេប្រើដើម្បីព្យាបាលដំបៅផងដែរ។
៧.ការពារប្រឆាំងនឹងការខូចស្បែក
សារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មដ៏មានឥទ្ធិពលនៅក្នុងផ្លែល្ហុងអាចជួយឱ្យស្បែករបស់អ្នកងើបឡើងវិញពីការខូចខាតដោយពន្លឺព្រះអាទិត្យ ហើយអាចការពារប្រឆាំងនឹងស្នាមជ្រួញ។
៨.វាមានរស់ជាតិឆ្ងាញ់
ផ្លែល្ហុង គឺជាផ្លែឈើដ៏ឈ្ងុយឆ្ងាញ់ ដែលត្រូវបានគេចូលចិត្តល្អបំផុត។ វាអាចត្រូវបានបរិភោគតែឯង ឬផ្សំជាមួយអាហារផ្សេងទៀត។