Join with Health.com.kh on Telegram

​នៅពេល​ដែល​អ្នក​មាន​ផ្ទៃពោះ អ្នក​អាច​ធ្វើ​ស៊ូ​ស៊ី​មួយ​ប្រភេទ​នេះ​ញ៉ាំ​បាន ព្រោះ​វា​មិន​ត្រឹមតែ​អាច​ផ្តល់​ប្រូតេអ៊ីន​ឲ្យ​អ្នកនោះ​ទេ ថែម​ទាំង​អាច​ផ្តល់​កាល់ស្យូម និង​សារធាតុ​ដទៃ​ឲ្យ​អ្នក​ទៀតផង​។ តើ​មាន​គ្រឿងផ្សំ និង​របៀប​ចម្អិន​បែបណា​ខ្លះ​ទៅ​?

​គ្រឿងផ្សំ ៖
១. ប​ង្គា ចំនួន ៨
២. បាយ ចំនួន​មួយ​ចាន​ធំ​
៣. សា​រ៉ា​យ ចំនួន ៨ បន្ទះ​
៤. ហ​ត​ដក ចំនួន ៥០ ក្រាម​
៥. ការ៉ុត ចំនួន ៥០ ក្រាម​
៦. ទឹកស៊ីអ៊ីវ ចំនួន ២ ស្លាបព្រា​ធំ​
៧. ល្ង ចំនួន​បន្តិច​។​

​របៀប​ចម្អិន ៖
1.​    ​ដំបូង អ្នក​ត្រូវ​ចិត​ការ៉ុត និង​ហ​ត​ដក ឲ្យមាន​លក្ខណៈ​ល្អិតៗ​

2.​    ​បន្ទាប់មក អ្នក​អាច​បកសំបក​បង្គា​ចេញ រួច​ស្រុះ​ឲ្យ​ឆ្អិន​

3.​    ​បន្ទាប់មកទៀត អ្នក​អាច​ដាក់​ខ្លាញ់​ក្នុង​ខ្ទះ រួច​ដាក់​ការ៉ុត និង​ហ​ត​ដក​ចូល​ទៅ​ឆា ទើប​ដាក់​បង្គា ចូល​ទៅ​ឆា​ជាមួយ​គ្នា​ដល់​ឆ្អិន រួច​ពន្លត់ភ្លើង​

4.​    ​ក្រោយពេល​ដែល​ឆា​រួច អ្នក​អាច​លាយ​បាយ​ចូល រួច​ដាក់​ទឹកស៊ីអ៊ីវ ច្របល់​ចូល​គ្នា​ឲ្យ​សព្វ​

5.​    ​ចុងក្រោយ អ្នក​អាច​ធ្វើ​បាយ​នេះ​ឲ្យមាន​រាង​ដូច​រូប រួច​យកសា​រ៉ា​យម​ករុំ​ពីលើ​ជាការ​ស្រេច​៕