នៅពេលដែលអ្នកមានផ្ទៃពោះ អ្នកអាចធ្វើស៊ូស៊ីមួយប្រភេទនេះញ៉ាំបាន ព្រោះវាមិនត្រឹមតែអាចផ្តល់ប្រូតេអ៊ីនឲ្យអ្នកនោះទេ ថែមទាំងអាចផ្តល់កាល់ស្យូម និងសារធាតុដទៃឲ្យអ្នកទៀតផង។ តើមានគ្រឿងផ្សំ និងរបៀបចម្អិនបែបណាខ្លះទៅ?
គ្រឿងផ្សំ ៖
១. បង្គា ចំនួន ៨
២. បាយ ចំនួនមួយចានធំ
៣. សារ៉ាយ ចំនួន ៨ បន្ទះ
៤. ហតដក ចំនួន ៥០ ក្រាម
៥. ការ៉ុត ចំនួន ៥០ ក្រាម
៦. ទឹកស៊ីអ៊ីវ ចំនួន ២ ស្លាបព្រាធំ
៧. ល្ង ចំនួនបន្តិច។
.jpg)
របៀបចម្អិន ៖
1. ដំបូង អ្នកត្រូវចិតការ៉ុត និងហតដក ឲ្យមានលក្ខណៈល្អិតៗ
.jpg)
2. បន្ទាប់មក អ្នកអាចបកសំបកបង្គាចេញ រួចស្រុះឲ្យឆ្អិន
.jpg)
3. បន្ទាប់មកទៀត អ្នកអាចដាក់ខ្លាញ់ក្នុងខ្ទះ រួចដាក់ការ៉ុត និងហតដកចូលទៅឆា ទើបដាក់បង្គា ចូលទៅឆាជាមួយគ្នាដល់ឆ្អិន រួចពន្លត់ភ្លើង
.jpg)
4. ក្រោយពេលដែលឆារួច អ្នកអាចលាយបាយចូល រួចដាក់ទឹកស៊ីអ៊ីវ ច្របល់ចូលគ្នាឲ្យសព្វ
.jpg)
5. ចុងក្រោយ អ្នកអាចធ្វើបាយនេះឲ្យមានរាងដូចរូប រួចយកសារ៉ាយមករុំពីលើជាការស្រេច៕
.jpg)