អ្នកស្រាវជ្រាវ​បាន​ធ្វើ​របាយការណ៍​ថា ការប្រើប្រាស់​ថ្នាំ​គ្រាប់​អូ​មេហ្គា ៣ ដូចជា​ពពួក​ថ្នាំ​គ្រាប់​ខ្លាញ់ត្រី​ជាដើម​, ហាក់ដូចជា​មិន​ជួយ​មនុស្ស​ដែល​កាន់តែ​ចាស់​អោយ​រក្សា​សុខ​ភាព​ខួរក្បាល​របស់​ពួកគេ​បាន​នោះ​ទេ​។​

ការស្រាវជ្រាវ​បាន​បង្ហាញថា ថ្នាំ​គ្រាប់​អូ​មេហ្គា ៣​អាច​ជួយ​រក្សា​កោសិកា​ប្រសាទ​ចំពោះ​សុខ​ភាព​នៃ​ខួរក្បាល​នៅពេល​ដែល​កាន់តែ​ចាស់ ប៉ុន្តែ​វា​ត្រូវបាន​កំណត់​លើ​មុខងារ​នៃ​អាស៊ីត​ខ្លាញ់​ទាំងនេះ​ក្នុង​ការការពា​រការ​វង្វេង ឬ​ថយ​ចុះ​សមត្ថភាព​ខួរក្បាល​នោះ​។​

ដើម្បី​ពិនិត្យ​លើ​បញ្ហា​នេះ​អោយ​កាន់តែ​ជិតស្និទ្ធ​, អេ​ម៉ា ស៊ី​ដេនហាម និង​មិត្ត​រួម​ការងារ​នៅ​ឯ​សាលា​វេជ្ជសាស្ត្រ​ឡុង​នៅក្នុង​ប្រទេស​អង់គ្លេស​បាន​រំលឹក​ពី​ភស្តុតាង​ពី​ការស្រាវជ្រាវ​៣​ដែល​បាន​ប្រៀបធៀប​លើ​ប្រសិទ្ធភាព​នៃ​អូ​មេហ្គា ៣ ដែល​ត្រូវបាន​គេ​ប្រើ​ជា​ថ្នាំ​គ្រាប់ ឬ​ជា​ថ្នាំ​គ្រាប់ Placebo ជាមួយនឹង​ប្រេង​អូ​លីវ​។​

ការស្រាវជ្រាវ​បាន​រួម​មាន​មនុស្ស​សរុប​ជាង ៣.៥០០​នាក់​ដែល​មាន​អាយុ​លើសពី​៦០​ឆ្នាំ និង​រយៈពេល​នៃ​ការតាមដាន​រវាង ៦​ខែ ទៅ​៤០​ខែ​។ មិន​មាន​អ្នកចូលរួម​រូប​ណា​បាន​បង្ហាញ​ពី​រោគសញ្ញា​នៃ​បញ្ហា​ជាមួយនឹង​ការគិត ឬ​ការ​វង្វេង​ក្នុងពេល​ចាប់ផ្តើម​នៃ​ការស្រាវជ្រាវ​នោះ​ទេ​។​

អ្នក​ដែល​ប្រើប្រាស់​ថ្នាំ​គ្រាប់​ដែល​ផ្សំ​អាស៊ីត​ខ្លាញ់​អូ​មេហ្គា ៣ ឬ​ខ្លាញ់​មិន​មាន​ភាពល្អប្រសើរ​លើ​តេស្ត​ស្តង់ដារ​នៃ​សមត្ថភាព​ខួរក្បាល ឬ​តេស្ត​នៃ​ការ​ចាំ ឬ​ជំនាញ​នៃ​ការនិយាយ​នោះទេ​, នេះ​ដោយយោង​តាម​ការស្រាវជ្រាវ​ដែល​ត្រូវ​បាន​ចេញផ្សាយ​នៅក្នុង The Cochrane Library ។​

អ្នកនិពន្ធ អា​លេន ដេន​ហ្គូ​រ (Alan Dangour) ដែល​ជា​អ្នកឯកទេស​ខាង​ចំណីអាហារ នៅឯ​សាកលវិទ្យាល័យ​វេជ្ជសាស្ត្រ​ឡុង បាន​និយាយថា ពី​ការស្រាវជ្រាវ​ទាំងនេះ​, វា​មិន​មាន​ការលេចឡើង​នូវ​អត្ថប្រយោជន៍​នានា​ចំពោះ​សុខ​ភាព​នៃ​ការយល់ដឹង​ចំពោះ​មនុស្ស​វ័យ​ចំណាស់​ដែល​បាន​ប្រើ​ថ្នាំ​គ្រាប់​អូ​មេហ្គា ៣​នោះទេ​។​

ទោះជា​យ៉ាងណា​ក៏ដោយ​, នេះ​គឺជា​ការស្រាវជ្រាវ​មួយ​ក្នុង​រយៈពេល​ខ្លី​, ដូចនេះ​យើង​បានឃើញ​ភាព​មិន​ល្អ​តិចតួច​ចំពោះ​មុខងារ​នៃ​ការយល់ដឹង​។ គាត់​បាន​បន្ថែមថា វា​អាច​ចំណាយ​ពេល​យូរ​ដើម្បី​មើល​ពី​ឥទ្ធិពល​នានា​នៃ​ថ្នាំ​គ្រាប់​បន្ថែម​នេះ​។​

អ្នកស្រាវជ្រាវ​បាន​និយាយថា ការស្រាវជ្រាវ​ទៅ​ថ្ងៃក្រោយ​ចាំបាច់​ប៉ាន់ស្មាន​លើ​ប្រសិទ្ធភាព​រយៈពេល​យូរ​នៃ​ថ្នាំ​គ្រាប់​អូ​មេហ្គា ៣​លើ​ភាព​ចុះខ្សោយ​នៃ​គំនិត​បញ្ហា​, ជាពិសេស​ចំពោះ​អ្នក​ដែល​ញ៉ាំ​អាស៊ីត​ខ្លាញ់​អូ​មេហ្គា ៣​នេះ​តិច​។​

ខ្លាញ់ត្រី​ដូចជា​ត្រី​សាល់​ម៉ុង និង​ត្រី​ស្បៃ​កា​គឺជា​ប្រភព​នៃ​អាស៊ីត​ខ្លាញ់​អូ​មេហ្គា ២​នេះ និង​អត្ថប្រយោជន៍​នៃ​សុខភាព​ដទៃទៀត​។ ដេន​ហ្គូ​របា​ននិយាយថា ត្រី​គឺជា​ផ្នែក​មួយ​សំខាន់​នៃ​ចំណី​អាហារ​ដែល​ផ្តល់​នូវ​សុខភាព ហើយ​យើង​នៅ​តែ​គាំទ្រ​ដល់​ការណែនាំ​អោយ​ញ៉ាំ​ត្រី​ទាំងពីរ​នេះ​ក្នុង​មួយ​សប្តាហ៍​ម្តង​។