​ទោះជា​ពាក្យ​ថា​កាល់ស្យូម ត្រូវបាន​មនុស្ស​ទូទៅ​ស្គាល់​ក៏ពិតមែន ប៉ុន្តែ​ពួកគេ​ជាច្រើន​នៅតែ​មិនទាន់​ដឹង​នៅឡើយ​ថា​វា​ផ្តល់​អត្ថប្រយោជន៍​អ្វីខ្លះ​?

​កាល់ស្យូម​ជា​សារធាតុ​រ៉ែ​ដែលមាន​សារៈសំខាន់​សម្រាប់​ឆ្អឹង​និង​ធ្មេញ​។ វា​ក៏​ជួយ​ក្នុង​ដំណើរការ បេះដូង សរសៃប្រសាទ និង​ប្រព័ន្ធ​កំណក​ឈាម​ផងដែរ​។​

​ខាងក្រោម​នេះ ជា​គុណប្រយោជន៍​នៃ​កាល់ស្យូម ដែល​អ្នក​គួរ​ដឹង​៖
.​ព្យាបាល​និង​ការពារ​ការថយចុះ​កម្រិត​កាល់ស្យូម និង​ជំងឺ​ឆ្អឹង ដូចជា​ជំងឺ​ពុក​ឆ្អឹង ជំងឺ​ឆ្អឹង​ទន់​ចំពោះ​កុមារ និង​មនុស្ស​ធំ​។​
.​ការពារ និង​បន្ថយ​ការ​រមួលក្រពើ​ពេល​មាន​ផ្ទៃពោះ​
.​ការពារ​ការ​លើស​សម្ពាធ​ឈាម​ពេល​មាន​ផ្ទៃពោះ (​បម្រុង​ក្រឡាភ្លើង​)
.​បន្ថយ​ហានិភ័យ​កើត​ជំងឺមហារីក​ពោះវៀន និង​រន្ធ​គូទ​
.​ជួយ​សម្រួល ផលវិបាក​ក្រោយ​វេះ​កាត់ត​ពោះវៀន លើស​សម្ពាធ​ឈាម លើស​ជាតិ​ខ្លាញ់
.​ការពារ​លើស​ជាតិ​ផ្លុ​យ​អរ ចំពោះ​ក្មេង​
.​ការពារ​លើស​ជាតិ​សំណ​៕