​ហេតុអ្វី​បានជា​អ្នក​ត្រូវ​អំពី​ប្រភេទ​អាហារ​ដែល​ផ្ទុក​នូវ​ប៉ូ​តា​ស្យូ​ម​?
​ជាការ​ពិតណាស់ ការទទួល​ទាន​អាហារ ដែល​សំបូរ​ទៅដោយ​ជាតិ​ប៉ូ​តា​ស្យូ​ម​ច្រើន អាច​បន្ថយ​ហានិភ័យ​នៃ​ជំងឺលើសឈាម ជំងឺ​ដាច់​សរសៃឈាម​ខួរក្បាល និង​ជំងឺ​បេះដូង​។

​ទាំងនេះ ជា​អាហារ ១៥​ប្រភេទ ដែល​ផ្ទុក​ប៉ូ​តា​ស្យូ​ម​ខ្ពស់​៖
.​ដំឡូង​ផ្អែម​
.​ទឹក​ប៉េងប៉ោះ​
.​ថៃ​ឆាវ​បៃតង (beet green)
.​សណ្តែក​
.​យ៉ា​អួរ​
.​លៀស​សមុទ្រ​
.​ផ្លែ​ព្រូន (prune)
.​ទឹក​ការ៉ុត​
.molasse
.​ត្រី​
.​សណ្តែកសៀង​
.​ល្ពៅ​
.​ផ្លែ​ចេក​
.​ទឹកដោះគោ​
.​ទឹកក្រូច​៕