ហេតុអ្វីបានជាអ្នកត្រូវអំពីប្រភេទអាហារដែលផ្ទុកនូវប៉ូតាស្យូម?
ជាការពិតណាស់ ការទទួលទានអាហារ ដែលសំបូរទៅដោយជាតិប៉ូតាស្យូមច្រើន អាចបន្ថយហានិភ័យនៃជំងឺលើសឈាម ជំងឺដាច់សរសៃឈាមខួរក្បាល និងជំងឺបេះដូង។
ទាំងនេះ ជាអាហារ ១៥ប្រភេទ ដែលផ្ទុកប៉ូតាស្យូមខ្ពស់៖
.ដំឡូងផ្អែម
.ទឹកប៉េងប៉ោះ
.ថៃឆាវបៃតង (beet green)
.សណ្តែក
.យ៉ាអួរ
.លៀសសមុទ្រ
.ផ្លែព្រូន (prune)
.ទឹកការ៉ុត
.molasse
.ត្រី
.សណ្តែកសៀង
.ល្ពៅ
.ផ្លែចេក
.ទឹកដោះគោ
.ទឹកក្រូច៕