ការញ៉ាំអាហារផ្តល់សុខភាព និងអាហារគ្រប់ប្រភេទក្នុងពេលមានផ្ទៃពោះនឹងជួយបង្កើនការទទួលបានវីតាមីន និងជាតិរ៉ែដែលរាងកាយត្រូវការ ហើយវាពិតជាសំខាន់ណាស់ក្នុងការលូតលាស់របស់រាងកាយ និងសុខភាពរបស់ទារកក្នុងផ្ទះ។
ទោះបីជាយ៉ាងណាក៏ដោយ ស្ត្រីមានផ្ទៃពោះងាយនឹងខ្វះជាតិដែកក្នុងខ្លួនខ្លាំងណាស់។ ដូច្នេះហើយ ទើបតម្រូវឲ្យនាងប្រើប្រាស់ថ្នាំគ្រាប់ជាតិដែកបន្ថែមដើម្បីរក្សាតម្រូវការនេះស្ថិតក្នុងកម្រិតធម្មតា។ កាលណាជាតិដែកចុះទាបក្នុងពេលមានផ្ទៃពោះភ្លាមៗ វាអាចនាំឲ្យកូនសម្រាលមិនគ្រប់ខែ និងកើតមិនគ្រប់ទម្ងន់។
ជាមធ្យម តម្រូវការជាតិដែកក្នុងពេលស្ត្រីមានផ្ទៃពោះគឺ ២២មីលីក្រាមក្នុងមួយថ្ងៃ ប៉ុន្តែស្ត្រីខ្លះត្រូវការរហូតដល់ ២៧មីលីក្រាមក្នុងមួយថ្ងៃ ឬច្រើនជាងនេះទៅទៀត។ របបអាហារដែលចម្រុះដោយសាច់ និងបន្លែ អាចជួយអ្នកទទួលបានជាតិដែកដែរ។ ការបឺតស្រូបជាតិដែកដែលបានមកពីសាច់គឺល្អជាងបន្លែ ឬរុក្ខជាតិ។
សាច់ក្រហមគឺជាប្រភពជាតិដែកដ៏ល្អបំផុត ព្រមទាំងជាប្រភពនៃប្រូតេអ៊ីន និងស័ង្គសីដែរ។ សាច់ផ្សេងៗទៀតដូចជា សាច់មាន់ និងត្រីក៏មានជាតិដែកដែរ ប៉ុន្តែមិនច្រើនដូចសាច់ក្រហមទេ។ ជាតិដែកក៏អាចមាននៅក្នុងបន្លែពណ៌បៃតងដែរ។
ការញ៉ាំទឹកផ្លែឈើមួយកែវ ឬអាហារសម្បូរវីតាមីន C ដូចជា ប៉េងប៉ោះ ប្រូខូលី ឬម្ទេសប្លោក នឹងជួយបង្កើនការបឺតស្រូបជាតិដែកទៅក្នុងរាងកាយបានយ៉ាងល្អ។ ផ្ទុយទៅវិញ តែ កាហ្វេ បែរជាប្រឆាំងការបឺតស្រូបជាតិដែកនៅក្នុងរាងកាយទៅវិញ។
ស្ត្រីខ្លះអាចនឹងទទួលបានអត្ថប្រយោជន៍នៃការប្រើថ្នាំបំប៉នជាតិដែកទៅវិញបើសិនជាពួកគេកង្វះជាតិដែកក្នុងខ្លួន ប៉ុន្តែយកល្អគួរតែប្រើប្រាស់វាដោយមានវេជ្ជបញ្ជាត្រឹមត្រូវទើបល្អ ព្រោះថ្នាំបែបនេះអាចបណ្តាលឲ្យទល់លាមក និងគ្រោះថ្នាក់បានបើសិនជាប្រើច្រើនពេក៕