ការមានផ្ទៃពោះ អាចក្លាយទៅជារឿងមួយផ្អែមផង និងល្វីងផង សម្រាប់ជីវិតជាមនុស្សស្រី។ ភាពភ្ញាក់ផ្អើលចំពោះកូនក្នុងផ្ទៃ គឺជារឿងដែលតែងតែកើតមាន ប៉ុន្តែ រោគសញ្ញានៃការមានផ្ទៃពោះ ច្រើនតែបង្កទុក្ខទោស ដល់អារម្មណ៍ស្ត្រីជាម្តាយ។ ស្ត្រីអាចនឹងឆ្លងកាត់រឿងច្រើនណាស់ក្នុងពេលនេះ ដូច្នេះ ពួកគេគួរតែប្រុងប្រយ័ត្ន នូវអ្វីដែលគួរធ្វើ ជាពិសេស អ្វីដែលគេញ៉ាំតែម្តង។ ស្ត្រីខ្លះធ្លាប់មានបញ្ហារលូតកូន ដោយគ្រាន់តែញ៉ាំអាហារ ឬទឹកភេសជ្ជៈខុសប៉ុណ្ណោះ។ អ្វីដែលអ្នកញ៉ាំ គឺសំខាន់ណាស់ សម្រាប់ដំណាក់កាលដំបូង នៃការមានផ្ទៃពោះ ឬត្រីមាសដំបូង។ នេះគឺជាពេលវេលាមួយ ដែលអាហារនាំឲ្យរលូតកូន មានឥទ្ធិពលខ្លាំងបំផុត។ អាហារទាំងនេះ អាចប៉ះពាល់ដល់ទារក ហើយអ្នកក៏អាចនឹងរង ការរលូតកូនក្នុងពេលជាមួយគ្នាបានដែរ។ មានអាហារច្រើនណាស់ ដែលមិនត្រូវបានអនុញ្ញាត ឲ្យស្ត្រីមានផ្ទៃពោះញ៉ាំ ចាប់តាំងពីវាអាចធ្វើឲ្យស្បូនកន្ត្រាក់ និងរលារ រហូតដល់រលូតកូនបាន។ ដើម្បីការពារកុំឲ្យរលូតកូននោះ យើងខ្ញុំសូមណែនាំ នូវអាហារមួយចំនួន ដែលស្ត្រីមានផ្ទៃពោះ គួរតែចៀសវាង ៖
- ម្នាស់ ៖ ម្នាស់មានសារធាតុ Bromelain ដែលត្រូវបានគេស្គាល់ថា ធ្វើឲ្យស្បូនទន់ និងកន្ត្រាក់ ដូច្នេះ យកល្អ អ្នកគួរតែចៀសវាងការញ៉ាំផ្លែឈើមួយនេះ ក្នុងរយៈពេល ៣ ខែដំបូង នៃការមានផ្ទៃពោះ
- ល្ហុង ៖ ល្ហុងពណ៌បៃតងមានគ្រោះថ្នាក់បំផុត សម្រាប់ស្ត្រីមានផ្ទៃពោះ ជាពិសេស ក្នុងត្រីមាសដំបូងតែម្តង ដូច្នេះ គួរតែចៀសវាងការញ៉ាំវា ក្នុងពេលមានផ្ទៃពោះសិនទៅ។
- សាច់ឆៅ ៖ សាច់ឆៅ មិនត្រឹមតែមិនផ្តល់សុខភាពល្អ ដល់ស្ត្រីមានផ្ទៃពោះទេ តែវាថែមទាំងងាយនឹងផ្ទុកបារ៉ាសិត Toxoplasma Gondii ដែលជាហេតុផលធំ នាំឲ្យរលូតកូនបានថែមទៀត។ ដូច្នេះ ចូរប្រាកដថា សាច់ដែលអ្នកញ៉ាំ គឺឆ្លងកាត់ការចម្អិនឆ្អិនល្អហើយ។
- ថ្លើមសត្វ ៖ វីតាមីន A ក្នុងថ្លើមសត្វ គឺជាសារធាតុម្យ៉ាង ដែលអាចបង្អាក់ការលូតលាស់របស់ទារកក្នុងផ្ទៃ និងបង្កការរលូតបាន។ កាលណាក្នុងខ្លួនមានវីតាមីន A ច្រើនពេក វាអាចបណ្តាលឲ្យ កោសិការបស់ទារក ខូចកាន់តែច្រើន បង្កជាជំងឺពកឆ្អឹងខ្នង ស្បូនកន្ត្រាក់ខុសធម្មតា និងមានបញ្ហាដល់ខួរក្បាលទៀត។
- ត្រីមួយចំនួន ៖ បើសិនជាអ្នកចូលចិត្តញ៉ាំស៊ូស៊ី សូមចូលរួមសោកស្តាយផង ព្រោះថា ត្រីឆៅរបស់អាហារជប៉ុនមួយនេះ គឺមិនត្រូវបានអនុញ្ញាត ឲ្យស្ត្រីមានផ្ទៃពោះញ៉ាំទេ។
- តែបៃតង ៖ តែបៃតង គឺជាហេតុផលមួយ ដែលនាំឲ្យរលូតកូនដែរ។ យ៉ាងណាមិញ តែបៃតងមានជាតិកាហ្វេអ៊ីន ២០០ មីលីក្រាម ដែលអាចផ្តល់គ្រោះថ្នាក់ច្រើន ដល់ទារកមិនទាន់កើតបាន ហើយក៏ប៉ះពាល់ដល់ទឹកដោះម្តាយ នៅពេលអនាគតដែរ។
ផ្នែកមួយដ៏សំខាន់ នៃរបបអាហារប្រកបដោយសុខភាព ក្នុងពេលមានផ្ទៃពោះ គឺញ៉ាំអាហារណាដែលមានវីតាមីន និងជីវជាតិច្រើន ព្រោះរាងកាយត្រូវការវា ដើម្បីចិញ្ចើមមនុស្សពីរនាក់។ ស្ត្រីគួរតែប្រុងប្រយ័ត្ន នូវអ្វីដែលពួកគេញ៉ាំ ក្នុងពេលមានផ្ទៃពោះ។ រឿងគ្រប់យ៉ាងដែលពួកគេញ៉ាំ អាចប៉ះពាល់ដល់ ទារកក្នុងផ្ទៃបានទាំងអស់។ ចំពោះអាហារមួយចំនួនខាងលើ គឺមិនប៉ះពាល់អ្វីទេ បើសិនជាញ៉ាំតិចតួច ប៉ុន្តែ បើញ៉ាំច្រើនពេក វាពិតជាអាចនាំឲ្យរលូតកូនបាន៕