ការស្រាវជ្រាវថ្មីមួយបានបង្ហាញថា អ្នកដែលផឹកតែទឹកកកអាចជម្រុញពួកគេអោយមានហានិភ័យខ្ពស់ក្នុងការវិវត្តជាការឈឺដោយសារតែគ្រួសក្នុងតម្រងនោម។
អ្នកស្រាវជ្រាវដែលមកពីមជ្ឈមណ្ឌលវេជ្ជសាស្ត្រ Loyola បានពន្យល់ថា ភេសជ្ជៈនៅក្នុងអំឡុងពេលក្តៅជាទូទៅផ្សំពីកម្រិតខ្ពស់នៃអូសាឡាត, ជាសាធាតុគីមីមួយដែលនាំអោយបង្កើតជាគ្រាប់គ្រីស្តាល់តូច និងជាតិអំបិលនៅក្នុងទឹកនោម។ ទោះបីជាគ្រាប់គ្រីស្តាល់ទាំងនោះជាធម្មតាមិនធ្វើអោយប៉ះពាល់ក៏ដោយ, ប៉ុន្តែអ្នកស្រាវជ្រាវបានព្រមានថា ពួកវាអាចរីកធំឡើងៗនឹងក្លាយទៅជាដុំមួយនៅក្នុងបំពង់ដ៏តូចដែលសម្រាប់បង្ហូរទឹកនោមពីតម្រងនោមទៅផ្លោកនោម។
វេជ្ជបណ្ឌិត ចន មីលណឺរ(John Milner) ជាសាស្ត្រាចារ្យខាងផ្នែកជំងឺបង្ហូរទឹកម៉ូត្រនៅក្នុងសាកលវិទ្យាល័យវេជ្ជសាស្ត្រ Loyola បាននិយាយថា ចំពោះអ្នកដែលមានទំនោរក្នុងការបង្កើតទៅជាប្រភេទទូទៅបំផុតនៃគ្រួសក្នុងតម្រងនោមនេះ, តែទឹកកកគឺជារឿងមួយក្នុងចំណោមភេសជ្ជៈដែលអាក្រក់បំផុតដែលត្រូវផឹក។
មីលណឺរបាននិយាយថា មនុស្សជាច្រើនត្រូវបានគេប្រាប់ថា ក្នុងអំឡុងពេលរដូវក្តៅ ពួកគេគួរតែផឹកទឹកអោយបានច្រើន។ មនុស្សភាគច្រើនជ្រើសរើសតែទឹកកកដើម្បីផឹក ដោយសារតែវាមានជាតិកាឡូរីទាប និងរសជាតិល្អជាងទឹកធម្មតា។ ទោះជាយ៉ាងណាក៏ដោយ, ចំពោះគ្រួសក្នុងតម្រងនោម, តែទឹកកកផ្តល់នូវភាពអាក្រក់ដល់មនុស្ស។
បុរសមានឪកាស៤ដងក្នុងការវិវត្តទៅជាជំងឺគ្រួសក្នុងតម្រងនោមនេះច្រើនជាងស្ត្រី។ ហានិភ័យនឹងខ្ពស់ចំពោះបុរសដែលមានអាយុលើសពី៤០ឆ្នាំឡើង។ ទោះជាយ៉ាងណាក៏ដោយ, អ្នកស្រាវជ្រាវបានសម្គាល់ឃើញថា ស្ត្រីក្រោយអស់រដូវដែលមានកម្រិតអរម៉ូនអ៊ឹស្ត្រូសែនទាប និងអ្នកដែលបានកាត់ក្រពេញអូវែចោល ក៏មានហានិភ័យខ្ពស់នឹងបញ្ហានេះដែរ។
ដើម្បីបន្ថយហានិភ័យនៃគ្រួសក្នុងតម្រងនោម, អ្នកស្រាវជ្រាវបានផ្តល់ដំបូន្មានអោយមនុស្សមានជាតិទឹកគ្រប់គ្រាន់។ ទោះបីជាការផឹកទឹកគឺជារឿងល្អបំផុតក៏ដោយ, ប៉ុន្តែពួកគេបានកំណត់សម្គាល់ឃើញថា ទឹកក្រូចឆ្មាដាក់ស្ករគឺជាជម្រើសល្អដទៃទៀត។ មីលណឺរបានពន្យល់ថា ក្រូចឆ្មាបន្ថយការរីកលូតលាស់នៃគ្រួសក្នុងតម្រងនោម។
អ្នកស្រាវជ្រាវបានផ្តល់ដំបូន្មានថា អ្នកដែលមានហានិភ័យខ្ពស់នឹងគ្រួសក្នុងតម្រងនោមគួរតែធ្វើតាមដូចខាងក្រោមនេះ៖
- ជៀសវាងអាហារដែលមានជាតិអូសាឡាតខ្ពស់ដូចជា ស្ពៃបៃតងចាស់, សូកូឡា និងដូងជាដើម
- បន្ថយការញ៉ាំជាតិប្រៃ
- ញ៉ាំសាច់តិច
- ញ៉ាំជាតិកាល់ស្យូមអោយបានគ្រប់គ្រាន់ដែលអាចបន្ថយបរិមាណអូសាឡាតដែលត្រូវបានស្រូបដោយខ្លួនយើងផ្ទាល់
ទោះបីជាតែក្តៅផ្សំពីអូសាឡាតក៏ដោយ, ប៉ុន្តែអ្នកស្រាវជ្រាវបានសម្គាល់ឃើញថា វាពិបាកក្នុងការផឹកដែលបង្កអោយជាគ្រួសក្នុងតម្រងនោមនោះ។ ពួកគេបានបន្ថែមថា អ្នកដែលមានគ្រួសក្នុងតម្រងនោមដែលផឹកតែទឹកកក គួរតែពិនិត្យជាមួយនឹងគ្រូពេទ្យប្រសិនបើពួកវាកំពុងតែផលិតជាតិអូសាឡាតច្រើនពេក។