​វា​អាច​ផ្តល់​អត្ថប្រយោជន៍​ដែរ​។ ការស្រាវជ្រាវ​មួយ​ចំនួន​បានបង្ហាញ​ថា ទឹក​ផ្លែឈើ និង​ទឹក​ទំពាំងបាយជូរ​អាច​ផ្តល់​នូវ​អត្ថប្រយោជន៍​ដល់​បេះដូង​ដូច​ទៅ​នឹង​ស្រាក្រហម​ដែរ​ដែល​រួមមានៈ​

​បន្ថយ​ហានិភ័យ​នៃ​ការ​កកឈាម​

​បន្ថយ​កូ​ឡេ​ស្តេ​រ៉ុល​អាក្រក់ LDL

​ការពារ​ការខូចខាត​សរសៃឈាម​នៅក្នុង​បេះដូង​

​ជួយ​រក្សា​សម្ពាធ​ឈាម​

​ទំពាំងបាយជូរ​សំបូរ​ទៅ​ដោយ​សារធាតុ​ប្រឆាំង​អុកស៊ីតកម្ម​ដែល​រួមមាន resveratrol និង​flavonoids​។ អ្នកប្រឆាំង​អុកស៊ីតកម្ម​ទាំងនេះ​ត្រូវបាន​រកឃើញ​នៅក្នុង​ស្បែក​, ដើមឈើ​, ស្លឹក​ឈើ និង​គ្រាប់​នៃ​ទំពាំងបាយជូរ​។ បរិមាណ​នៃ​អ្នកប្រឆាំង​អុកស៊ីតកម្ម​នៅក្នុង​ទំពាំងបាយជូរ​អាស្រ័យទៅលើ​កត្តា​ជាច្រើន​ដែល​រួមមាន​ប្រភេទ​នៃ​ទំពាំងបាយជូ​រ​, ទីតាំង​នៃ​ការដាំដុះ​នៃ​ទំពាំងបាយជូ​រ និង​របៀប​នៃ​ការដាំ​នោះ​។ ទំពាំងបាយជូរ​ក្រហម​ខ្មៅ និង​ទំពាំងបាយជូរ​ស្វាយ​ទំនងជា​មាន​សារធាតុ​ប្រឆាំង​អុកស៊ីតកម្ម​ខ្ពស់ជាង​ទំពាំងបាយជូ​រស ឬ​បៃតង​។ ប្រហាក់ប្រហែលគ្នា​ដែរ​, កម្រិត​នៃ​ការប្រឆាំង​អុកស៊ីតកម្ម​ដូចជា resveratrol បាន​រកឃើញ​ភាព​ផ្សេងៗ​គ្នា​នៃ​ស្រា​, ជាមួយនឹង​កម្រិត​ខ្ពស់​នៃ​ស្រាក្រហម​។​

​ក្រៅពី​ទឹក​ទំពាំងបាយជូ​រ​, ផលិតផល​ទំពាំងបាយជូរ​ដទៃទៀត​អាច​ផ្តល់​អត្ថប្រយោជន៍​ផងដែរ​ដូចជា ស្រា​ដែល​មិន​មាន​ជាតិ​អាល់​កុល​, ម្សៅ​ទំពាំងបាយជូរ និង​ការ​ចម្រាញ់​ជាតិ​ទំពាំងបាយជូរ​។​

​សូម​ចាំ​ក្នុង​ចិត្ត​ថា វា​ក៏​ផ្តល់​នូវ​អត្ថប្រយោជន៍​ផងដែរ​នៅពេល​ដែល​ញ៉ាំ​ផ្លែ​ទំពាំងបាយជូរ​នោះ មិនមែន​ផ្តល់​ អត្ថប្រយោជន៍​ចំពោះ​ទឹក​ទំពាំងបាយជូរ​តែមួយ​មុខ​នោះ​ទេ​។ ការស្រាវជ្រាវ​មួយ​ចំនួន​បានបង្ហាញ​ថា ផ្លែ​ទំពាំងបាយជូរ​ក៏​ផ្តល់​បរិមាណ​ប្រឆាំង​អុកស៊ីតកម្ម​ដូចគ្នា​ទៅ​នឹង​ទឹក​ទំពាំងបាយជូរ និង​ស្រាក្រហម​ផងដែរ​៕​