Join with Health.com.kh on Telegram

​តាម​ការស្រាវជ្រាវ​មួយ​របស់​ពួក​អ្នកវិទ្យាសាស្ត្រ​អេ​ស្ប៉ា​ញ នោះ​ទម្លាប់​បរិភោគ​អាហារ​គ្រាប់ ក្នុងដំណាក់កាល​ដំបូង​មាន​ផ្ទៃពោះ អាចជួយ​ក្មេង​មាន IQ ខ្ពស់ជាង ។​

​ពួក​អ្នកស្រាវជ្រាវ​ឲ្យ​ដឹងថា ស្ត្រី​មានគភ៌​បរិភោគ​ពពួក​អាហារ​គ្រាប់​ជាប្រចាំ ប្រមាណ ៥០ ទៅ ៨៥ ក្រាម ក្នុង​១​សប្តាហ៍ ក្នុង​៣​ខែ​ដំបូង នោះ​កូន​កើតមក​នឹងមាន IQ ខ្ពស់​។​

​ខាង​ផ្នែក​ជីវជាតិ ពពួក​គ្រាប់​រួមមាន​៖ អាល់​ម៉ុ​ន សណ្តែកដី គ្រាប់​ស្រល់ វ៉​ល់​ណាត់ (walnut) និង Hazelnuts… សម្បូរ​អាស៊ីត​ហ្វូ​លិ​ក និង​អាស៊ីត​ខ្លាញ់ Omega-3 ល្អ​បំផុត សម្រាប់​សុខភាព ទប់ស្កាត់​ជំងឺ​ជាច្រើន ងាយ​ជួយ​ក្នុងអំឡុងពេល​មានគភ៌ និង​បង្កើន IQ ឲ្យ​កូន ។​

​អា​ស៊ិត​ហ្វូ​លិ​ក​ត្រូវបាន​បញ្ជា​ក់មាន​ប្រសិទ្ធភាព​បន្ថយ​យ៉ាងច្រើន​ហានិភ័យ​ពិការ​សរសៃប្រសាទ​, ទន្ទឹមនឹងនោះ ការពារ​ទារក​ប្រឆាំង​ពិការ​ពី​កំណើត​ផ្សេងៗ​ដូចជា ឆែបមាត់ ពិការភាព​បេះដូង និង​រារាំង​ការកកើត​ដុំ​សាច់ ។​

​ដូចគ្នា​ដែរ Omega-3 ជួយ​ឲ្យ​ខួរក្បាល​រីកចម្រើន និង​ល្អ​បំផុត សម្រាប់​ភ្នែក ៕​