របបទទួលទានសម្បូរជាតិសរសៃពាក់ព័ន្ធដល់សន្ទស្សន៍ BMI និងបរិមាណអាំងស៊ុយលីនក្នុងឈាម ។ បន្លែផ្លែឈើជាប្រភពផ្គត់ផ្គង់ជាតិសរសៃដ៏សំខាន់ ។ ក្រៅពីនេះ វាក៏ជាអាហារជួរមុខជួយបង្ការមហារីក ។ សឹងតែទាំងអស់នៃបន្លែបៃតង សុទ្ធតែផ្ទុកសារជាតិប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម ជួយការពារសរីរាង្គចៀសផុតពីពពួករ៉ាឌីកាល់សេរី ។
ប៉ុន្តែ ក្នុង១ថ្ងៃ អ្នកគួរបរិភោគបន្លែផ្លែឈើប៉ុន្មាន តើបរិភោគកាន់តែច្រើន កាន់តែមានប្រយោជន៍ដែរឬទេ ? ខាងក្រោមនេះ ជាការយល់ច្រឡំមួយចំនួន ក្នុងការទទួលទានបន្លែផ្លែឈើដែលមនុស្សជាច្រើនមិនបានដឹងតាមអ្នកជំនាញការជីវជាតិ ។
. ទឹកកិនបន្លែ ផ្លែឈើ អាចជំនួសបន្លែផ្លែឈើ?
ទទួលទានទឹកកិនបន្លែ ផ្លែឈើ ងាយនាំដល់ការលើសបរិមាណកាឡូរី ។ ឧទាហរណ៍ក្នុង១ថ្ងៃ អ្នកត្រូវការបរិភោគតែផ្លែក្រូច១ផ្លែ តែប្រសិនទទួលទានទឹកក្រូច នោះអ្នកត្រូវការតិចបំផុត ៥ ផ្លែ ដើម្បីបានទឹក១កែវ ។ ដោយហេតុនេះ អ្នកនឹងបញ្ចូលកាឡូរីច្រើនជាង ។
ក្រៅពីនេះ ក្នុងពេលកិន, ស្ករក្នុងផ្លែឈើក៏ត្រូវបានកៀបទៅជាម៉ូលេគុលតូចៗជាង, ជួយឲ្យស្រូបយកលឿន និងកើនលទ្ធភាពធាត់ ។
. អ្នកជំងឺទឹកនោមផ្អែមមិនត្រូវបរិភោគផ្លែឈើផ្អែម?
អ្នកជំងឺទឹកនោមផ្អែមជាច្រើន មិនហ៊ានបរិភោគផ្លែឈើផ្អែម ជាក់ស្តែង ផ្លែឈើមានផ្ទុកស្រាស្ករ -សមាសធាតុមិនងាយធ្វើឲ្យសម្ពាធឈាមកើនខ្ពស់ ។ អាស្រ័យហេតុនេះ អ្នកជំងឺទឹកនោមផ្អែមអាចបរិភោគពី 200g-350g ផ្លែឈើក្នុង១ថ្ងៃ ។
ចំពោះផ្លែឈើមួយចំនួនមានបរិមាណស្ករខ្ពស់ជាង ១០% ដូចជាស្វាយ, គូលែន, ទុរេន… អ្នកជំងឺគួរបរិភោគតែ 200g ក្នុង១ថ្ងៃ ។
ចំពោះផ្លែឈើមានស្ករតិចជាង ១០% អាចបរិភោគ 300g-350g ។
. បរិភោគបន្លែកាន់តែច្រើននោះ កាន់តែមានប្រយោជន៍?
មនុស្សជាច្រើនគិតថា រឿងនេះល្អសម្រាប់សុខភាព, តែបរិមាណជាតិសរសៃបន្លែខ្ពស់ ងាយនាំដល់ការទល់ខ្យល់, រាករូស។ ក្រៅពីនេះ វានៅជះឥទ្ធិពលដល់ការស្រូបយកកាល់ស្យូម និងប្រូតេអ៊ីន ។ ដូច្នេះ មនុស្សម្នាក់ៗគួរបរិភោគពី 350g-500g បន្លែ ក្នុង១ថ្ងៃ ៕