អាស៊ីតខ្លាញ់ អូមេហ្គា ៣ ដែលត្រូវបានគេហៅថា DHA ដែលមាននៅក្នុងសាច់ត្រី គឺអាចជួយពង្រឹង ដល់ការចងចាំ និង ថាមពលរបស់ខួរក្បាលយើងបាន។ នេះបើយោងតាមការបញ្ជាក់បង្ហាញរបស់ ការសិក្សាស្រាវជ្រាវមួយ។
លោក Yves Sauve និង ក្រុមការងាររបស់គាត់ ដែលមកពី មហាវិទ្យាល័យផ្នែកវេជ្ជសាស្ត្រ Alberta បានបង្ហាញ ទំនាក់ទំនងការចងចាំនិងអាហារ ដែលសម្បូរទៅដោយ DHA ។ លោកនាយក Sauve បាននិយាយថា ពួកយើងចង់រកអោយឃើញថា តើការបរិភោគត្រី អាចនឹងជួយ ដល់សមត្ថភាពនៃការចងចាំអោយ ប្រសើរឡើង បានដោយរបៀបណា?
អ្វីដែលយើងបានរកឃើញនោះគឺថា កោសិកានៃការចងចាំអាចមាន ទំនាក់ទំនង យ៉ាងប្រសើររវាងគ្នា និង គ្នា និង រៀបចំបានឡើងវិញនូវសារចងចាំ បានល្អជាងមុន នៅពេល ដែល កម្រិត DHA នៅក្នុងតំបន់នៃខួរក្បាល ត្រូវបានបង្កើនឡើងបានខ្ពស់ជាងមុន ។ កត្តានេះ ហើយ ដែលអាចពន្យល់បានថា ហេតុអ្វីបានជា របបអាហារដែលមានកម្រិត DHA ខ្ពស់អាច ធ្វើអោយ សមត្ថភាពនៃការចងចាំប្រសើរឡើងជាងមុនបាន ។
ដូច្នេះ អ្នកគប្បីធ្វើការបន្ថែម នូវ របបអាហារ ដែលមានផ្ទុកនូវ DHA មានដូចជា ការបង្កើននូវការ បរិភោគសាច់ត្រី ឬ លេបថ្នាំគ្រាប់សារជាតិបន្ថែម ដើម្បីអាចការពារបាននូវ ការធ្លាក់ចុះ នៃកម្រិត DHA នៅក្នុងខួរក្បាល ទៅតាមអាយុកាល ៕