មានការសិក្សាជាច្រើនបានរកឃើញថា ធាតុផ្សំពីធម្មជាតិរបស់ផ្លែឈើរីប្រហែលជាជួយបន្ថយការឈឺចាប់ដោយសារតែការ រលាក ក្នុងសន្លាក់បាន។ ការសិក្សាជាលើកដំបូងគេដែលបាន ធ្វើឡើងដោយ Davis មកពីសាកលវិទ្យាល័យកាលីហ្វ័រញ៉ា បានធ្វើការអង្កេតទៅលើស្ត្រីសុខភាពល្អចំនួន ១០នាក់ ដោយពួកគេម្នាក់ៗតម្រូវអោយញ៉ាំផ្លែឈើរីស្រស់ៗ ចំនួន ៤៥ផ្លែក្នុងមួយថ្ងៃជាអាហារពេលព្រឹក។
ស្ត្រីទាំងអស់មិនតម្រូវអោយញ៉ាំផ្លែឈើ ឬបន្លែ, ទឹកតែ ឬស្រាក្រហមអ្វីឡើងរយៈពេល ២ថ្ងៃមុនពេលញ៉ាំអាហារពេលព្រឹក ព្រោះអ្នកស្រាវជ្រាវខ្លាច អាហារសម្បូរអង់ទីអុកស៊ីដង់ផ្សេងៗទៀតទាំងអស់នេះអាចមានបញ្ហាដល់លទ្ធផលចុងក្រោយ។ អ្នកស្រាវជ្រាវបានវាស់លើកម្រិតអាស៊ីតអ៊ុយរិកដែលជាចំនុចសម្គាល់របស់ជំងឺសន្លាក់ហ្គោដ មុន និងក្រោយពីញ៉ាំផ្លែឈើរី។ ពួកគេរកឃើញថា កម្រិតអាស៊ីតអ៊ុយរិករបស់ស្ត្រីញ៉ាំផ្លែឈើរីរួចមានការថយចុះ ដូច្នេះហើយទើបគេសន្និដ្ឋានថាផ្លែឈើរីប្រហែលជាអាចដើរតួនាទីយ៉ាងសំខាន់មួយសម្រាប់ប្រឆាំងនឹងជំងឺរលាកសន្លាក់ហ្គោដ។
ការសិក្សាជាលើកទីពីររបស់សាកលវិទ្យាល័យកាលីហ្វ័រញ៉ាដដែល ដែលបានធ្វើលើស្ត្រីចំនួន ១៨នាក់ និងបុរសពីរនាក់ ដោយពួកគេតម្រូវអោយញ៉ាំផ្លែឈើរីស្រស់ៗ ៤៥ផ្លែក្នុងមួយថ្ងៃជារៀងរាល់ថ្ងៃរយៈពេលមួយខែ។ មួយខែក្រោយមក កម្រិតនៃសារធាតុបង្កការរលាកដូចជា Nitric Oxide, C-reactive Protein និង T-Cell Activation របស់អ្នកទាំងអស់នោះថយចុះរហូតដល់ ១៨ ទៅ២៥ភាគរយ។
ការសង្កេតមួយធ្វើឡើងដោយទស្សនាវដ្តីបង្ការជំងឺបានរកឃើញថា ៦៧ភាគរយនៃអ្នកអានគឺព្យាយាមញ៉ាំផ្លែឈើរីដើម្បីអោយស្ថានភាពជំងឺរលាកសន្លាក់ហ្គោដមានសភាពល្អវិញ។ ហើយវេជ្ជបណ្ឌិត ស្ទីវស្ជូមម៉ាចឈើ (Dr. Steve Schumacher) អ្នកឯកទេសខាងព្យាបាលដោយចលនា បានណែនាំថា អ្នកជំងឺរលាកសន្លាក់ហ្គោដគួរតែបោះបង់ចោលនូវការញ៉ាំសាច់ក្រហម និងសាច់គ្រឿងក្នុង ហើយគួរតែងាកមកញ៉ាំទឹកផ្លែឈើរីអោយបានពីរទៅបីកែវក្នុងមួយថ្ងៃវិញ ៕