មន្ត្រីសុខាភិបាលសហរដ្ឋអាមេរិក បាននិយាយកាលពីប៉ុន្មានថ្ងៃមុននេះថាមនុស្ស ៧ នាក់នៅក្នុងរដ្ឋចំនួន ៤ ត្រូវបានបញ្ជូនទៅកាន់មន្ទីរពេទ្យក្នុងការផ្ទុះជំងឺ Listeria ដែលទាក់ទងទៅនឹងឈីស ដែលមានសក្តានុពល។
ដោយសារ Listeria monocytogenes អាចបណ្តាលឱ្យមានជំងឺធ្ងន់ធ្ងរ មជ្ឈមណ្ឌលត្រួតពិនិត្យ និងការពារជំងឺសហរដ្ឋអាមេរិកកំពុងណែនាំឱ្យប្រជាជន ដែលមានហានិភ័យខ្ពស់នៃជំងឺ Listeria ធ្ងន់ធ្ងរមិនត្រូវបរិភោគឈីសស្រស់ និងទន់ៗ តាមបែបអេស្ប៉ាញរហូតដល់មានព័ត៌មានបន្ថែម។
អ្នកដែលមានផ្ទៃពោះ (និងទារកទើបនឹងកើត) មនុស្សពេញវ័យដែលមានអាយុចាប់ពី ៦៥ ឆ្នាំឡើងទៅ និងមនុស្សដែលមានប្រព័ន្ធភាពស៊ាំចុះខ្សោយ ដូចជាអ្នកដែលមានជំងឺមហារីកឬមានជំងឺស្ទះឈាម គួរតែចៀសវាងនំឈីសស្រស់ និងទន់តាមបែបអេស្ប៉ាញ រហូតដល់អ្នកស៊ើបអង្កេតរកឃើញប្រភេទ ឬម៉ាកជាក់លាក់ ដែលធ្វើឱ្យមនុស្សឈឺ។
CDC បានបន្ថែមថា រោគសញ្ញានៃជំងឺ Listeria អាចរួមមានឈឺក្បាល, រឹងក, ច្របូកច្របល់ បាត់បង់តុល្យភាព និងប្រកាច់ បន្ថែមពីលើគ្រុនក្តៅ និងឈឺសាច់ដុំ។ ភ្នាក់ងារបានកត់សម្គាល់ថា រោគសញ្ញានៃជំងឺធ្ងន់ធ្ងរ ជាធម្មតាចាប់ផ្តើមពី ១ ទៅ ៤ សប្តាហ៍ បន្ទាប់ពីបរិភោគអាហារ ដែលមានផ្ទុកសារធាតុ Listeria ប៉ុន្តែពួកគេអាចចាប់ផ្តើមនៅថ្ងៃដដែល ឬយឺតនៅ ៧០ ថ្ងៃក្រោយ៕