សាច់ជ្រូកផ្ទុកវីតាមីន និងសារជាតិរ៉ែមួយចំនួន ដែលសរីរាង្គងាយស្រូបយក។ ប៉ុន្តែ ពុំមែនគ្រប់ផ្នែករបស់សាច់ជ្រូកសុទ្ធតែល្អនោះទេ គឺមានផ្នែកមួយចំនួនផ្ទុកជាតិពុលច្រើន មិនល្អសម្រាប់សុខភាព ។ ខាងក្រោមនេះ គឺជាអ្វីដែលអ្នកត្រូវដឹង៖
១-ខួរជ្រូក
ទោះបីខួរជ្រូកត្រូវបានចាត់ទុកជាអាហារប៉ូវ តែសមាសធាតុកូឡេស្តេរ៉ូលមានយ៉ាងខ្ពស់ ។ ធម្មតា ខួរជ្រួក 100g ផ្ទុកប្រមាណ 3000mg កូឡេស្តេរ៉ូល – បរិមាណប្រើប្រាស់គ្រប់សម្រាប់ ១០ ថ្ងៃ ។ ទន្ទឹមនឹងនោះ ប្រសិនបើអ្នកបរិភោគខួរជ្រួកច្រើន នឹងងាយត្រូវពុលលោហធាតុធ្ងន់ ។
២-ពោះវៀន
ពោះវៀនសម្បូរកូឡេស្តេរ៉ូល បង្កបញ្ហាច្រើនចំពោះអ្នកជំងឺទឹកនោមផ្អែម សរសៃឈាមបេះដូង ឬ ជំងឺអំពីការបំប្លែង។ បរិភោគពោះវៀនជ្រួកច្រើនអាចបង្កជំងឺ gout , ខ្លាញ់រុំថ្លើម រលាកលំពែង ធ្វើឲ្យកើនខ្លាញ់ក្នុងឈាម ។ ពោះវៀនជ្រួកជាកន្លែងប្រមូលផ្តុំយ៉ាងច្រើន នូវបាក់តេរី និងលាមក ប្រសិនកែច្នៃមិនសមស្របតាមអនាម័យ គឺងាយនឹងឆ្លងពពួកព្រួន តេនញ៉ា បាក់តេរីគ្រោះថ្នាក់ ។
៣-ឈាមជ្រូក
ឈាមជ្រូកជាអាហារដ៏ពេញនិយមមួយ តែប្រសិនបរិភោគប៉ះជ្រូកងាប់ ក្នុងឈាមវានឹងផ្ទុកបាក់តេរីយ៉ាងច្រើន ដែលមិនអាចត្រូវសម្លាប់ដោយវិធីចម្អិនធម្មតា ។
៤-សួត
សួតជាកន្លែងប្រមូលផ្តុំជាតិពុលច្រើនបំផុត លើសរីរាង្គជ្រួក ។ ពេលដកដង្ហើម ធូលី និងពពួកលោហធាតុធ្ងន់នឹងត្រូវស្រូបចូលក្នុងសួត និងស្តុកទុកក្នុងនោះ ។ ពេលមនុស្សបរិភោគចូលដោយអចេតនា នឹងនាំទៅជាមួយនូវធូលី លោហធាតុធ្ងន់ចូលក្នុងសរីរាង្គ មិនតែប៉ុណ្ណោះ មានទាំងវីរុសបង្កជំងឺផង។
៥-ថ្លើម
ថ្លើមជ្រួក ជាផ្នែកផ្ទុកកូឡេស្តេរ៉ូល និងលោហធាតុធ្ងន់យ៉ាងច្រើន។ ដូច្នេះ អ្នកគួរថ្លឹងថ្លែងការបរិភោគថ្លើមជ្រួកក្នុងបរិមាណសមស្រប ដើម្បីមិនឲ្យលើសកូឡេស្តេរ៉ូល ក៏ដូចជា ជាតិពុល ៕