ស៊ុក​កូឡា គឺ​មាន​ផ្ទុក​នូវ​សារជាតិ oxalate ដែល​វា​ជា​សមាសធាតុ​មាន​ពី​ធម្មជាតិ នៅក្នុង​កា​កាវ ដែល​វា អាច​នឹង​រារាំង​ដល់ ការ​បឺត​ស្រូប​របស់​ជាតិ​កាល់ស្យូម​។ តែ​ទោះជា​យ៉ាងណាក៏ដោយ ការវិនិច្ឆ័យ​ថា តើ ស៊ុក​កូឡា​អាច​បណ្តាលអោយមាន​បញ្ហា សម្រាប់​មនុស្ស​ដែល​មាន​សុខភាព​ល្អ ដែល​បាន​បរិភោគ​អាហារ ដែល​សំបូរ​ជាតិ​កាល់ស្យូម​យ៉ាងណា​នោះ គឺ​មិនទាន់​មាន​ភាពច្បាស់លាស់​នៅឡើយ​ទេ​។​

ការព្រួយបារម្ភ​ពី​ការ​បឺត​ស្រូប​របស់​ជាតិ​កាល់ស្យូម និង សុខភាព​របស់​ឆ្អឹង នេះ​គឺ​ដោយ​យោង​ទៅតាម ការសិក្សា​ស្រាវជ្រាវ​មួយ ដែល​បាន​ធ្វើឡើង​នៅក្នុង​ឆ្នាំ ២០០៨​។ វា​បាន​រកឃើញថា ស្ត្រី​វ័យ​ចំណាស់ ដែល​បាន ទទួលទាន​ស៊ុក​កូឡា ១​ដង ឬ ច្រើន​ជាង​នេះ ក្នុង​មួយ​ថ្ងៃ គឺ​មាន​កំហាប់ និង សុខភាព​ឆ្អឹង​ចុះ ខ្សោយ​ជាង​ស្ត្រី​ដទៃទៀត ដែល​បាន​ទទួលទាន​វា​តិច​ជាង​នេះ ។ ក្រុម​អ្នក​សិក្សា​ស្រាវជ្រាវ​ជឿថា វា​អាច​កើត​មាន​ដោយសារតែ សារជាតិ oxalate ដែល​បាន​រារាំង​ដល់​ការ​បឺត​ស្រូប​របស់​ជាតិ​កាល់ស្យូម ប៉ុន្តែ​វា​ក៏​អាច​ដោយសារតែ បរិមាណ​ជាតិ​ស្ករ ដែល​មាន​ផ្ទុក​នៅ​ក្នុងស៊ុក​កូឡា​នេះ​ផង​ដែរ ដែល​វា​អាច កាត់បន្ថយ​ដល់​ការបញ្ចេញ​របស់​ជាតិ​កាល់ស្យូម ។​

តែ​ចំពោះ​ផ្នែក​ជា​វិជ្ជមាន​របស់​វា ស្ករ​ស៊ុក​កូឡា​ខ្មៅ ( ឬ​កា​កាវ​) មាន​ផ្ទុក​សារជាតិ flavonoids ដែល​វា ត្រូវបាន​គេ​គិតថា វា​មាន​អត្ថប្រយោជន៍​ដល់​សុខភាព​។ វា​តម្រូវ​អោយ​មាន​ការ​សិក្សា​បន្ថែមទៀត ដើម្បី ធ្វើការ​បញ្ជាក់​អោយ​ច្បាស់​ពី មុខងារ​របស់​ស៊ុក​កូឡា ដែល​ជះ​ឥទ្ធិពល​ដល់ តុល្យភាព និង សុខភាព​របស់​ឆ្អឹង ។​

ទន្ទឹមនឹងនេះ ប្រសិនបើ​អ្នក​បាន​ទទួល​នូវ​បរិមាណ នៃ​ជាតិ​កាល់ស្យូម និង វីតាមីន D ត្រឹមត្រូវ​តាម ការណែនាំ​ពី​ប្រភេទ​អាហារ​មួយចំនួន ឬ ថ្នាំ​គ្រាប់​សារជាតិ​បន្ថែម ជា​ប្រចាំ​ថ្ងៃ និង អនុវត្ត​ផង​ដែរ​នូវ លំ​ហាត់ប្រាណ​នៃ​ការលើក​ទម្ងន់ នោះ​ការ​ទទួលទាន​ស៊ុក​កូឡា ក្នុង​បរិមាណ​សមស្រប គឺ​ហាក់​នឹងមិន មាន​ផលប៉ះពាល់​អ្វី​ដល់ សុខភាព​ឆ្អឹង​របស់​អ្នក​ទេ ៕