មនុស្ស​ភាគច្រើន​បាន​លេប​បំបែក​នៃ​ស្ករ​កៅស៊ូ​នៅពេល​ណា​មួយ​។ ប៉ុន្តែ​មនុស្ស​មួយចំនួន​តូច​ប៉ុណ្ណោះ​ដែល​មាន​បញ្ហា​ដោយសារ​តែ​វា​។​

ការ​ទំពា​រស្ករ​កៅស៊ូ​ត្រូវបាន​ធ្វើឡើង​ដើម្បី​ទទួលបាន​នូវ​ជាតិ​ផ្អែម និង​រសជាតិ​ដទៃទៀត​។ ខ្លួន​របស់​មនុស្ស​មិន​អាច​កិនបំបែក​ស្ករ​កៅស៊ូ​បាន​នោះ​ទេ​។ ប៉ុន្តែ​ស្ករ​កៅស៊ូ​ដែល​ត្រូវបាន​លេប​មិន​នៅក្នុង​ក្រពះ ឬ​បណ្តាលអោយមាន​បញ្ហា​ពោះវៀន​នោះទេ​។ នេះ​ដោយសារ​តែ​ខ្លួន​របស់​យើង​អាច​រំកិល​សារធាតុ​មួយចំនួនធំ​ដែល​មិន​អាច​ត្រូវបាន​រំលាយ ដូច​ជា​ស្ករ​កៅស៊ូ​ជាដើម ចេញ​ពី​ប្រព័ន្ធ​រំលាយ​អាហារ និង​ចេញមកក្រៅ​តាមរយៈ​លាមក​។​

ក្នុងករណី​កម្រ​, ការ​លេប​ដុំ​ដ៏​ធំ​នៃ​ស្ករ​កៅស៊ូ​, ឬ​បំណែក​តូចៗ​ជាច្រើន​នៃ​ស្ករ​ក្នុងពេល​មួយ​ជាប់ៗ​គ្នា​ពេក​នោះ​, អាច​ធ្វើ​អោយ​ស្ទះ​ដល់​ប្រដាប់​រំលាយ​អាហារ​។ ការស្ទះ​នៅក្នុង​ប្រព័ន្ធ​រំលាយ​អាហារ​ហាក់ដូចជា​កើតមានឡើង​នៅពេល​ដែល​ស្ករ​ត្រូវបាន​លេប​ជាមួយនឹង​អាហារ​ដែល​មិន​អាច​រំលាយ​ដទៃទៀត​ដូច​ជា​គ្រាប់​ឈូករ័ត្ន​ជាដើម​។​

ទោះ​បី​ជា​មនុស្ស​មិន​អាច​រំលាយ​ស្ករ​កៅស៊ូ​ក៏ដោយ​, ប៉ុន្តែ​វា​អាចរំលាយ​សារធាតុ​គីមី​ដែល​មាន​នៅក្នុង​ស្ករ​កៅស៊ូ​នោះ​។ ខ្លួន​មនុស្ស​ស្រូប​យក​សារធាតុ​ទាំងនោះ​តាមរយៈ​ការ​ទំពារ​។ ដូចនេះ​, នេះ​គឺជា​មធ្យោបាយ​មួយ​ដែល​ការ​ទំពា​រស្ករ​កៅស៊ូ​អាច​ប៉ះពាល់​ដល់​សុខភាព​មនុស្សៈ នៅពេលដែល​មនុស្ស​ទំពា​រស្ករ​កៅស៊ូ​ច្រើន​, កាឡូរី​អាច​ឡើង​បន្ថែម​៕