ផ្លែផាសសិន ជាប្រភេទផ្លែឈើសម្បូរជីវជាតិ ល្អបំផុតសម្រាប់សុខភាពមនុស្ស។ ផ្លែផាសសិន ផ្ទុកយ៉ាងច្រើននូវវីតាមីន A, C ជាតិដែក ប៉ូតាស្យូម ជាតិសរសៃ… ល្អសម្រាប់អ្នកជំងឺទឹកនោមផ្អែម ជួយទប់ស្កាត់ការរីកចម្រើនកោសិកាមហារីក និងមានប្រសិទ្ធភាពរំងាប់អារម្មណ៍។ ទោះបីផ្តល់គុណប្រយោជន៍ច្រើនដូច្នេះ ប៉ុន្តែ ប្រសិនទទួលទាមិនបានត្រឹមត្រូវ នោះវានឹងបង្កផលវិបាកធ្ងន់ធ្ងរដល់សុខភាពទៅវិញ ។ ខាងក្រោមនេះប្រការគួរចៀសវាងពេលប្រើប្រាស់ផ្លៃផ្លែផាសសិន៖
.បរិភោគច្រើនជ្រុលៈ ប្រើប្រាស់ផ្លែផាសសិនច្រើនពេក និងជាប្រចាំនឹងបណ្តាលឲ្យអស់កម្លាំង ចងក្អួត រសេះរសល់ ។ ជួនកាលវាធ្វើឲ្យអ្នកមានអារម្មណ៍វិលមុខ និងចង្វាក់បេះដូងមិនប្រក្រតី ។
.បរិភោគទាំងគ្រាប់ៈ សារជាតិរបស់ផ្លែផាសសិន មានច្រើននៅស្រទាប់រំអិលស្រោបជុំវិញគ្រាប់ ។ ប៉ុន្តែ ក្នុងគ្រាប់បែរជាពុំមានជីវជាតិណាមួយឡើយ ហើយថែមទាំងនឹងពិបាករលាយ ។ ពេលបរិភោគច្រើន នឹងធ្វើឲ្យគ្រាប់ទាំងនេះមិនកម្ចាត់ចេញក្រៅបាន ។ ក្នុងពេលបន្លាស់ទី ប្រសិនដោយអចេតនាធ្លាក់ចូលក្នុងខ្នែងពោះវៀន នឹងធ្វើឲ្យអ្នកត្រូវរលាកខ្នែងពោះវៀន (ឬថាពោះវៀនដុះខ្នែង) ។
.បង្កជំងឺក្រួសតម្រងនោមៈ អ្នករលាកដំបៅក្រពះ ប្រសិនទទួលទានផ្លែផាសសិន និងជាប្រចាំ នឹងមានហានិភ័យកើតក្រួសតម្រងនោម ៕