​អ្នក​ប្រហែលជា​នឹកស្មាន​មិន​ដល់​ទេ​ថា បរិភោគ​ហ្វ្រូ​ម៉ា ទឹកដោះគោ​ស្រស់ និង​នំប៉័ង មាន​ប្រសិទ្ធភាព​ក្នុងការ​បញ្ចៀស​ស្រវឹង ពេល​ទទួលទាន​ស្រា ។ ទាំងនេះ ជា​មូលហេតុ​៖

.​ហ្វ្រូ​ម៉ា
​ពួក​អ្នកជំនាញការ​ជីវជាតិ​ឲ្យ​ដឹងថា មាន​អាហារ​ជាច្រើន អាច​បរិភោគ​មុនពេល​ទទួលទាន​ស្រា ដើម្បី​ប្រឆាំង​ការ​ស្រវឹង ប៉ុន្តែ ហ្វ្រូ​ម៉ា​មាន​ប្រសិទ្ធ​ភាពល្អ​ជាងគេ​ទាំងអស់​។ ហ្វ្រូ​ម៉ា​ផ្ទុក​បរិមាណ​កាល់ស្យូម​ខ្ពស់ជាង​ច្រើនដង​ទឹកដោះគោ​, ក្រៅពីនេះ​នៅមាន​ប្រូតេអ៊ីន​, វីតាមីន D ជួយ​សរីរាង្គ​ស្រូបយក​កាល់ស្យូម​, រួមជាមួយ​អាស៊ីត​ហ្វូ​លិ​ក​, ស​ង្ក័​សី​, ហ្វូ​ស​ហ្វ័​រ និង​វីតាមីន A, B2, B12 និង K2 ។​

​បរិភោគ​ហ្វ្រូ​ម៉ា ជួយ​ស្រូប​អស់​ជាតិ​អាល់កុល ចូលក្នុង​សរីរាង្គ អ្នក​នឹងមិន​ស្រវឹង ទោះបី​ទទួលទាន​ស្រា​, ស្រា​បៀរ​ច្រើន ។​

.​ទឹកដោះគោ​ស្រស់​
​ក៏ដូចជា​ហ្វ្រូ​ម៉ា ទឹកោះ​គោ ផ្ទុក​ជាតិ​ខ្លាញ់ បង្កើតជា​ស្រទាប់​មួយ​ការពារ​ក្រពះ ជួយ​ទប់ស្កាត់​ការ​បំប្លែង acetaldehyde -​សារជាតិ​ពុល​មួយ​មាន​ក្នុង​សមាសធាតុ​របស់​អាល់កុល​, ជា​មូលហេតុ​មួយ​ក្នុងចំណោម​មូលហេតុ​បង្ក​ការ​ស្រវឹង ។ ទឹកដោះគោ ក៏​ទប់ស្កាត់​ការ​ស្រូបយក​ស្រា​ចូលក្នុង​ឈាម​, ការពារ និង​បន្ថយ​កម្រិត​រំញោច​រប​ស់​ស្រា ចំពោះ​ក្រពះ ។​

.នំប៉័ង​
​នំប៉័ង​ផ្ទុក​បរិ​មាណកា​បោ​ន​យ៉ាងច្រើន មាន​ប្រសិទ្ធភាព​ដូចជា​ប្រដាប់​ច្រោះ​មួយ ក្នុង​សរីរាង្គ ជួយ​ស្រូបយក​អស់​ជាតិ​អាល់កុល​, ទប់ស្កាត់​ប្រសិទ្ធភាព​ស្ថានភាព​ស្រវឹងស្រា ៕​