​ក្រុង​ប៉េកាំងៈ​ប្រទេស​ចិន​បាន​រាយការណ៍​ពី​ការផ្ទុះ​ឡើង​នូវ​ករណី​ទី​១ នៃ Covid-១៩ ក្នុងចំណោម​កម្មករ​នៅក្នុង​រោងចក្រ​កែច្នៃ​សាច់មាន់ ដែល​គ្រប់គ្រង​ដោយ​ក្រុមហ៊ុន Charoen Pokphand របស់​ប្រទេស​ថៃ​។​

​ការរកឃើញ​នេះ ធ្វើឱ្យមាន​ការភ័យខ្លាច​ក្នុងចំណោម​អ្នកប្រើប្រាស់​ក្នុងស្រុក ដែល​រហូតមក​ដល់ពេលនេះ​មានការ​ព្រួយបារម្ភ​ជា​ចម្បង​អំពី​សុវត្ថិភាព​នៃ​អាហារ​ដែល​នាំចូល​។​

​ករណី​១០ ដែល​ត្រូវបាន​បញ្ជាក់​ត្រូវបាន​រកឃើញ​នៅក្នុង​រោងចក្រ​មួយ​ដែល​សម្លាប់​មាន់​ចំនួន ៥០ លាន​ក្បាល​ក្នុង​មួយឆ្នាំ​នៅ​ភាគ​ឦសាន​នៃ​ទីក្រុង​ហា​ប៊ី​ន​។​

​ក្រុមមន្ត្រី​បាន​ប្រាប់​សន្និសីទ​សារព័ត៌មាន​មួយ​កាលពី​ថ្ងៃ​ព្រហស្បតិ៍​ថា កម្មករ ២៨ នាក់​ផ្សេងទៀត នៅឯ​រោងចក្រ និង​សមាជិកគ្រួសារ ៣ នាក់​ទៀត មាន​រោគសញ្ញា ។​

​ខណៈពេលដែល​ប្រទេស​ចិន​បានចង្អុលបង្ហាញ​ម្តង​ហើយ​ម្តងទៀត​ចំពោះ​ការនាំ​ចូល​សាច់ និង ត្រី​កក ដែលជា​ប្រភព​នៃ​ករណី​ឆ្លង​មេរោគ​ឆ្លង កាលពី​ឆ្នាំមុន វា​មិនបាន​រាយការណ៍​ពី​ចង្កោម​សំខាន់ៗ នៅក្នុង​វិស័យ​កែច្នៃ​អាហារ​របស់ខ្លួន​ទេ​។​

​មន្ត្រី​ទីក្រុង​បាន​និយាយថា​សំណាក​ដែល​យក​ចេញពី​ខាងក្នុង​កន្លែង​សត្តឃាត​តំបន់​ស្តុក​ទឹក​ត្រជាក់ និង​កន្លែង​វេច​ខ្ចប់​ផលិតផល​កំឡុងពេល​ត្រួតពិនិត្យ​នៅ​ដើម​សប្តាហ៍​នេះ ក៏​ត្រូវបាន​រកឃើញថា​មាន​ផ្ទុក​វីរុស​នេះ​ផងដែរ​។​

​រោងចក្រ​មិនអាច​ទាក់ទង​សុំ​ការអត្ថាធិប្បាយ​ជុំវិញ​ការផ្ទុះ​ឡើង​នេះ​បានទេ​។ មន្ត្រី​នៅ​ទីស្នាក់ការ​កណ្តាល​ក្រុមហ៊ុន CP នៅ​ទីក្រុង​បាងកក​មិនបាន​ធ្វើ​អត្ថាធិប្បាយ​ភ្លាមៗ​ទេ​។​

​ព័ត៌មាន​អំពី​ការផ្ទុះ​ឡើង​មាន​និន្នាការ​នៅលើ​បណ្តាញ​សង្គម​ធ្វី​ត​ធ័​រ (Weibo) របស់​ចិន ដែលមាន​អ្នកប្រើប្រាស់​មួយចំនួន​ទទូច​ឱ្យ​អ្នក​ផ្សេងទៀត​មិន​បរិភោគ​ផលិតផល​របស់ CP​។​

​បុគ្គលិក​ដែល​បាន​ឆ្លើយ​ទូរស័ព្ទ​នៅ​ផ្សារ​ទំនើប​ចំនួន ៣ ក្នុង​ទីក្រុង​ហា​ប៊ី​ន​សុទ្ធតែ​និយាយថា​មាន់ CP ត្រូវបាន​យកចេញ​ពី​ធ្នើរ​។​

​ក្រុមហ៊ុន CP គឺជា​អ្នក​ផលិត​សាច់មាន់​ដ៏​ឆ្នើម​ម្នាក់​របស់​ប្រទេស​ចិន​ហើយក៏​ជា​យីហោ​នៃ​ស៊ុត និង​អាហារ​កែច្នៃ​ដទៃទៀត​ផងដែរ​។ វា​ជា​វិនិយោគិន​បរទេស​ដំបូង​គេ​ដែល​បាន​ចុះបញ្ជី​នៅក្នុង​ប្រទេស​ចិន​ហើយ​មាន​សកម្មភាព​នៅ​គ្រប់​ខេត្ត​ទាំងអស់​រាប់​ចាប់ពី​វិស័យ​កសិកម្ម និង​អចលនទ្រព្យ​។​

​អង្គការ​សុខភាព​ពិភពលោក​បាន​និយាយថា ប្រជាជន​មិនគួរ​ភ័យខ្លាច​ម្ហូបអាហារ ឬ​ការ​វេច​ខ្ចប់​អាហារ​ក្នុងពេល​មាន​ជំងឺ​រាតត្បាត​នេះ​ទេ​៕ (​ប្រភព​៖​បាងកក​ប៉ុស្តិ៍​)​