Join with Health.com.kh on Telegram

​អស់​រយៈពេល​ជាច្រើន​ឆ្នាំ​, ផ្លែ​ឈឺ​រី​ត្រូវបាន​គេ​ចាត់ទុកថា​ជា​ផ្លែ​ឈើ​ដែល​មិន​មាន​សារៈសំខាន់​អ្វី​ទាំងអស់​។ វា​មាន​ជាតិ​ផ្អែម​ពី​ធម្មជាតិ និង​ឆ្ងាញ់ ហើយ​ផ្លែ​ឈឺ​រី​មួយ​ផ្លែ​មាន ៥​កា​ឡូរី​, ជា​ជម្រើស​ផ្លែឈើ​ល្អជា​អាហារ​ផ្សេងៗ​ដទៃ​ទៀត​ដែល​មាន​ជាតិ​ស្ករ​ខ្ពស់​។

ទោះជា​យ៉ាងណា​ក៏ដោយ​, ចំនួន​របស់​វា​គឺ​សាមញ្ញ ពោល​គឺ​វា​មាន​ជាតិ​វីតាមីន C និង​វីតាមីន A តិចតួច ហើយ​មាន​សារធាតុចិញ្ចឹម​ផ្សេងៗ​ទៀត​តិចជាង​ផ្លែឈើ​ដទៃទៀត​។ អ្នកស្រាវជ្រាវ​បាន​រកឃើញថា ផ្លែ​ឈឺ​រី​គឺជា​ផ្លែឈើ​មួយ​ដែល​ផ្សំ​ពី​សារធាតុ​មួយ​ដែល​គេ​ស្គាល់​ថា អាស៊ី​ត ellagic​។ អាស៊ី​ត ellagic គឺជា​សារធាតុ​មួយ​សំខាន់​ពីព្រោះ​វា​តបត​ទៅ​នឹង​ការ​សំយោគ ហើយ​វា​មាន​អ្នកប្រឆាំង​ជំងឺមហារីក​ពី​ធម្មជាតិ​, ដែល​ការពារ​ពួកគេ​ពី​វាយប្រហារ​លើ​កោសិកា​ដែល​នៅ​ល្អ និង​ធ្វើអោយ​ពួក​វា​ក្លាយទៅជា​កោសិកា​មហារីក​នោះ​។​

​អត្ថប្រយោជន៍ៈ ដោយ​បន្ថយ​សកម្មភាព​អ្នក​បង្កើត​ជា​កោសិកា​មហារីក​, អាស៊ី​ត ellagic អាច​ជួយ​ការពារ​ជំងឺមហារីក​៕