​ជាក់ស្តែង​ជំហាន​ដំបូង​ក្នុង​ការរំលាយ​ចំណីអាហារ គឺ​ដា​ក់វា​នៅក្នុង​មាត់​របស់​អ្នក និង​ទំពារ​វា ប៉ុន្តែ​ធ្មេញ​របស់​អ្នក​មិនអាច​រំលាយ​វា​បាន​ទាំងអស់​នោះទេ​។ ក្នុងអំឡុងពេល​ដំណើរការ​នេះ ក្រពេញទឹកមាត់​របស់​អ្នក​ក៏​ផ្តល់​សំណើម​ដល់​អាហារ​របស់​អ្នក​ផងដែរ ធ្វើឱ្យមាន​ភាពងាយស្រួល​សម្រាប់​អ្វីដែល​អ្នក​កំពុង​ញ៉ាំ​ឆ្លងកាត់​បំពង់​អាហារ​នៅពេល​អ្នក​លេប​។ នេះ​បើ​យោងតាម​វិទ្យាស្ថាន​ជាតិ​ទឹកនោមផ្អែម និង​ជំងឺ​រំលាយ​អាហារ និង​តំរងនោម (NIDDK) ។​

​បន្ទាប់ពី​វា​ធ្វើឱ្យ​បំពង់​អាហារ​ហួតហែង អាហារ​ឈានដល់​ផ្នែក​ខាងក្រោម​នៃ​បំពង់​អាហារ ដែលជា​សាច់ដុំ​ដែល​បន្ធូរ​អារម្មណ៍ ដើម្បីឱ្យ​អាហារ​ហុច​ចូលក្នុង​ក្រពះ​បាន​។ បន្ទាប់មក​សាច់ដុំ​ក្រពះ​លាយ​អាហារ​របស់​អ្នកជា​មួយ​ទឹក​រំលាយ​អាហារ ហើយ​ក្រពេញ​ដែលមាន​ទីតាំង​ស្ថិតនៅក្នុង​ស្រទាប់​ក្រពះ​បង្កើត​អង់ស៊ីម និង​អាស៊ីត​ក្រពះ ដែល​ជួយ​ឱ្យ​អាហារ​ខូច​បន្ថែមទៀត​។​

​បន្ទាប់មក អាហារ​ឆ្លងកាត់​ពោះវៀនតូច និង​ធំ​របស់​អ្នក​។ នៅក្នុង​ពោះវៀនតូច សារធាតុចិញ្ចឹម និង​ទឹក​ដែល​បាន​រំលាយ​ត្រូវបាន​ស្រូប​ចូលទៅក្នុង​ចរន្តឈាម ហើយ​នៅក្នុង​ពោះវៀនធំ កាកសំណល់​រាវ​ត្រូវបាន​ផ្លាស់ប្តូរ​ទៅជា​លាមក ដែល​ត្រូវបាន​ផ្លាស់​ទៅក្នុង​រន្ធ​គូថ​។ រន្ធ​គូថ ដែល​ស្ថិតនៅ​ចុង​ខាងក្រោម​នៃ​ពោះវៀនធំ ផ្ទុក​លាមក​រហូតដល់​វា​ត្រូវបាន​រុញចេញ​អំឡុងពេល​មាន​ចលនា​ពោះវៀន​៕​

ទំនាក់ទំនងផ្សាយពាណិជ្ជកម្មសូមទូរស័ព្ទមកលេខ 011688855
អត្ថបទទាក់ទង