ជាក់ស្តែងជំហានដំបូងក្នុងការរំលាយចំណីអាហារ គឺដាក់វានៅក្នុងមាត់របស់អ្នក និងទំពារវា ប៉ុន្តែធ្មេញរបស់អ្នកមិនអាចរំលាយវាបានទាំងអស់នោះទេ។ ក្នុងអំឡុងពេលដំណើរការនេះ ក្រពេញទឹកមាត់របស់អ្នកក៏ផ្តល់សំណើមដល់អាហាររបស់អ្នកផងដែរ ធ្វើឱ្យមានភាពងាយស្រួលសម្រាប់អ្វីដែលអ្នកកំពុងញ៉ាំឆ្លងកាត់បំពង់អាហារនៅពេលអ្នកលេប។ នេះបើយោងតាមវិទ្យាស្ថានជាតិទឹកនោមផ្អែម និងជំងឺរំលាយអាហារ និងតំរងនោម (NIDDK) ។
បន្ទាប់ពីវាធ្វើឱ្យបំពង់អាហារហួតហែង អាហារឈានដល់ផ្នែកខាងក្រោមនៃបំពង់អាហារ ដែលជាសាច់ដុំដែលបន្ធូរអារម្មណ៍ ដើម្បីឱ្យអាហារហុចចូលក្នុងក្រពះបាន។ បន្ទាប់មកសាច់ដុំក្រពះលាយអាហាររបស់អ្នកជាមួយទឹករំលាយអាហារ ហើយក្រពេញដែលមានទីតាំងស្ថិតនៅក្នុងស្រទាប់ក្រពះបង្កើតអង់ស៊ីម និងអាស៊ីតក្រពះ ដែលជួយឱ្យអាហារខូចបន្ថែមទៀត។
បន្ទាប់មក អាហារឆ្លងកាត់ពោះវៀនតូច និងធំរបស់អ្នក។ នៅក្នុងពោះវៀនតូច សារធាតុចិញ្ចឹម និងទឹកដែលបានរំលាយត្រូវបានស្រូបចូលទៅក្នុងចរន្តឈាម ហើយនៅក្នុងពោះវៀនធំ កាកសំណល់រាវត្រូវបានផ្លាស់ប្តូរទៅជាលាមក ដែលត្រូវបានផ្លាស់ទៅក្នុងរន្ធគូថ។ រន្ធគូថ ដែលស្ថិតនៅចុងខាងក្រោមនៃពោះវៀនធំ ផ្ទុកលាមករហូតដល់វាត្រូវបានរុញចេញអំឡុងពេលមានចលនាពោះវៀន៕