ពេលវេលាដែលអ្នកត្រូវការដើម្បីរំលាយចំណីអាហារ ចាប់ពីពេលដែលអ្នកដាក់វាចូលក្នុងមាត់ ដល់ពេលដែលអ្នកបញ្ចេញវាមកវិញ គឺអាស្រ័យលើកត្តាជាច្រើន។ យោងតាមគេហទំព័រ MedlinePlus ដែលជាប្រភពនៃបណ្ណាល័យវេជ្ជសាស្ត្រជាតិអាមេរិកបានអោយដឹងថា “ជាទូទៅដំណើរការនេះ ជួនកាលត្រូវបានគេសំដៅទៅលើពេលវេលានៃការប្តូរពោះវៀនរបស់អ្នក” ។ វេជ្ជបណ្ឌិត Rabia De Latour, MD អ្នកជំនាញផ្នែកក្រពះពោះវៀននៅ NYU Langone បានបញ្ជាក់យ៉ាងដូច្នេះ។ អ្នកស្រីបន្ថែមថា៖ “វាខុសគ្នាចំពោះមនុស្សគ្រប់គ្នា”។
រឿងជាច្រើនអាចជាកត្តា ធ្វើឱ្យពេលវេលាខុសគ្នា រវាងមនុស្ស ប៉ុន្តែសម្រាប់អ្នកចាប់ផ្តើមដំបូង ប្រភេទអាហារ ដែលអ្នកកំពុងញ៉ាំដើរតួនាទីយ៉ាងសំខាន់។ វេជ្ជបណ្ឌិតខាងលើ មានប្រសាសន៍ថា អាហារដែលមានជាតិសរសៃខ្ពស់ អាចបង្កើនល្បឿនដល់ការរំលាយអាហាររបស់អ្នក។ គាត់បន្ថែមទៀតថា អាហារសាមញ្ញៗ (គិតថា៖ អាហារមិនកែច្នៃ) គឺងាយរំលាយ ដោយឡែកអាហារកែច្នៃ វាកាន់តែពិបាកសម្រាប់រាងកាយរបស់អ្នកក្នុងការបំបែកសារធាតុគីមីស្មុគស្មាញ។
អ្នកជំនាញផ្នែកក្រពះពោះវៀនរូបនេះ បានបញ្ជាក់ថា “ជាតិស្ករស្មុគស្មាញ អាហារដែលមានជាតិខ្លាញ់ខ្ពស់ និងអាហារមានជាតិប្រូតេអ៊ីនខ្ពស់នឹងត្រូវការពេលយូរ”។ គាត់សង្កត់ធ្ងន់ថា គួរកត់សំគាល់ផងដែរថាប្រព័ន្ធរំលាយអាហាររបស់អ្នកថយចុះទៅតាមអាយុ៕