ការរស់នៅ​ជាមួយ​ជំងឺ​ទឹកនោមផ្អែម មិនមែន​មានន័យថា​ប្រកាន់ខ្ជាប់​នូវ​ផែនការ​អាហារ​ដ៏​តឹងរឹង​នោះទេ​។ ជា​ការពិត​អនុសាសន៍​នាពេល​បច្ចុប្បន្ននេះ​មាន​លក្ខណៈ​បុគ្គល​និង​មាន​ភាពបត់បែន​ខ្ពស់​ដោយមាន​គោលការណ៍​ណែនាំ​ផ្តោតលើ​ការជ្រើសរើស​ប្រភេទ​អាហារ​ដែលមាន​សារធាតុចិញ្ចឹម ដូចជា​បន្លែ ផ្លែឈើ គ្រាប់​ធញ្ញជាតិ ខ្លាញ់ជ្រូក ទឹកដោះគោ​មាន​ជាតិ​ខ្លាញ់​ទាប ប្រូតេអ៊ីន​គ្មាន​ខ្លាញ់ និង​ខ្លាញ់​ល្អ​។ ហើយ​នៅក្នុង​ក្រុម​អាហារ​ទាំងនេះ​មាន​អាហារ​ជាក់លាក់​មួយចំនួន​ដែល​ការស្រាវជ្រាវ​បានបង្ហាញ​ថា​វា​មិន​ត្រឹមតែ​ធ្វើឱ្យ​អ្នកមាន​សុខភាព​ល្អ​ប៉ុណ្ណោះ​ទេ ប៉ុន្តែ​ថែមទាំង​ផ្តល់​អត្ថប្រយោជន៍​បន្ថែម​ទៀត​នៅពេល​និយាយ​ដល់​ការគ្រប់គ្រង​ជាតិ​គ្លុយកូស និង​បញ្ហា​សុខភាព​ដែល​ទាក់ទង​នឹង​ជំងឺ​ទឹកនោមផ្អែម​។​

​សូម​ពិនិត្យមើល​អាហារ​ទាំង ១០ មុខ​នេះ​ដែលមាន​តម្លៃបន្ថែម​ក្នុង​ម៉ឺ​នុយ​ប្រចាំ​សប្តាហ៍​របស់​អ្នក​ប្រសិនបើ​អ្នក​កំពុង​រស់នៅ​ជាមួយ​ជំងឺ​ទឹកនោមផ្អែម​។ អាហារ​ទាំងនោះ​មាន ប្ល៊ូ​បឺ​រី សណ្តែក ស្លឹក​បៃតង អាល់​ម៉ុ​ន យ៉ា​អួរ​ក្រិ​ក ក្រូច ត្រី ម្សៅ​ធញ្ញជាតិ ប្រេង​អូ​លីវ​សុ​ធ និង​អាហារ​គ្មាន​ជាតិ​សាច់​៕​