អ្នកប្រាកដជាធ្លាប់ឈឺបំពង់កកាលពីមុន ដែល ជាការរំខានដ៏គួរឱ្យមួរហ្មង ឬអ្វីមួយដែលធ្វើឱ្យអ្នកញោចរាល់ពេលដែលអ្នកលេប។ ប៉ុន្តែ តើការឈឺបំពង់ក គឺជារោគសញ្ញានៃការឆ្លងមេរោគលើប្រព័ន្ធកូរ៉ូណារ៉ូមែនទេ?
យោងតាមមជ្ឈមណ្ឌលត្រួតពិនិត្យ និងបង្ការជំងឺវាអាចជារោគសញ្ញាកូវីដ-១៩។ បន្ថែមពីលើការក្អកស្ងួត ដង្ហើមខ្លី និងគ្រុនក្តៅ ក៏រួមបញ្ចូលទាំងញាក់ញ័រ ឈឺក្បាល បាត់បង់ក្លិន ឬរសជាតិ ឈឺសាច់ដុំ និងឈឺបំពង់ក។
តើការឈឺបំពង់កបង្កឡើងដោយកូវីដ-១៩ មានលក្ខណៈដូចម្តេច?
ខណៈដែល CDC មិនបានផ្តល់ព័ត៌មាននោះ ការស្រាវជ្រាវបាននិយាយថា ការឈឺបំពង់កមិនមែនជារឿងធម្មតាទេ ចំពោះអ្នកជំងឺកូវីដ-១៩ ។ វេជ្ជបណ្ឌិត មួយរូបបានពន្យល់ថា “បច្ចុប្បន្ននេះ យើងប៉ាន់ស្មានថាឈឺបំពង់ក កើតឡើងក្នុងប្រហែលជ១០ភាគរយនៃករណីឆ្លងវីរុសនេះ”។
របាយការណ៍មួយក្នុងខែកុម្ភៈរបស់អង្គការសុខភាពពិភពលោកដោយវិភាគលើករណីដែលបានបញ្ជាក់ដោយមន្ទីរពិសោធន៍ ៥៥.៩២៤ ករណីនៅក្នុងប្រទេសចិនបានប៉ាន់ស្មានថាមានចំនួនខ្ពស់ជាងនេះបន្តិចគឺ ១៣,៩% ។ ទោះយ៉ាងណាភាគរយនោះនៅតែទាបជាងរោគសញ្ញាទូទៅបំផុតនៃវីរុសកូរ៉ូណាដែល៖ គ្រុនក្តៅដែលត្រូវបានគេរាយការណ៍ថាប៉ះពាល់ដល់ ៨៧,៩% នៃអ្នកជំងឺ និងក្អកស្ងួតដែលប៉ះពាល់ដល់អ្នកជំងឺ ៦៧,៧% ៕