វាត្រូវធ្វើជាមួយគ្រឿងផ្សំដែលមានសារៈសំខាន់ខ្លាំងណាស់គឺ messenger RNA (ឬ mRNA) ។ mRNA នៅក្នុងវ៉ាក់សាំងគឺជាសម្ភារៈហ្សែនដែលបង្រៀនកោសិកាភាពស៊ាំរបស់យើងពីរបៀបធ្វើឱ្យប្រូតេអ៊ីនកើនឡើងដែលរកឃើញនៅលើវីរុសដែលបណ្តាលឱ្យមានជំងឺ កូវីដ-១៩ នេះបើយោងតាមមជ្ឈមណ្ឌលត្រួតពិនិត្យនិងបង្ការជំងឺ (CDC) ។ ប្រព័ន្ធភាពស៊ាំឆ្លើយតបដោយបង្កើតអង្គបដិប្រាណប្រឆាំងនឹងប្រូតេអ៊ីនកើនឡើងខ្ពស់នោះទីបំផុតរៀនពីរបៀបការពាររាងកាយប្រឆាំងនឹងវីរុសនាពេលអនាគត។
ដោយលក្ខណៈធម្មជាតិរបស់ពួកគេ ម៉ូលេគុល mRNA មិនស្ថិតស្ថេរទេ – ប្រសិនបើពួកគេដើរលេងអស់រយៈពេលជាយូរមកហើយកោសិការបស់យើងអាចប្រមូលផ្តុំកម្រិតប្រូតេអ៊ីនដែលពួកគេបង្កគ្រោះថ្នាក់។
សាស្ត្រាចារ្យរងនៃផ្នែកមីក្រូជីវសាស្ត្រនិងប្រព័ន្ធភាពស៊ាំនៃសាកលវិទ្យាល័យវេជ្ជសាស្ត្របាននិយាយថា “mRNA រេចរិលយ៉ាងឆាប់រហ័ស។ វាក៏មានអង់ស៊ីមនៅក្នុងបរិស្ថាន និងជុំវិញយើងដែលបំបែក mRNA”។
អ្នកផលិតវ៉ាក់សាំងក៏លាបថ្នាំ mRNA ក្នុងខ្លាញ់ភាគតូចៗដែរ។ ពពុះខ្លាញ់តូចៗទាំងនេះជួយផ្ទុកសារជាតិ mRNA ដល់កោសិការបស់យើងនិងផ្តល់កម្រិតការពារប្រឆាំងនឹងអង់ស៊ីមដែលអាចបំផ្លាញសម្ភារៈហ្សែនដែលងាយខូច។
នាយកប្រតិបត្តិនៃសេវាឱសថសម្រាប់ប្រព័ន្ធសុខភាពអាត្លង់ទិចញូវជឺស៊ីដែលជាកន្លែងដែលគាត់បានដើរតួនាទីសំខាន់ក្នុងការចែកចាយវ៉ាក់សាំង COVID-១៩ ប្រាប់ថា ប្រសិនបើអ្នកមានសូកូឡានៅក្នុងដៃរបស់អ្នកវានឹងរលាយប៉ុន្តែជាមួយស្ករគ្រាប់ដែលលាបនៅខាងក្រៅវាមិនអញ្ចឹងទេ។
ការលាបភាគល្អិតនៃខ្លាញ់មិនគ្រប់គ្រាន់ដើម្បីការពារ mRNA ទេ។ នោះហើយជាមូលហេតុដែលត្រូវរក្សាវាទុកនៅកន្លែងត្រជាក់។ អង់ហ្ស៊ីមដែលបំបែក mRNA “មិនដំណើរការនៅសីតុណ្ហភាពត្រជាក់ខ្លាំងទេ” ។
នោះមានន័យថារវាង -១៣ អង្សាហ្វារិនហៃ និង ៥ អង្សាហ្វារិនហៃ សម្រាប់វ៉ាក់សាំង Moderna និងអាក់ទិកកំរិត -១១២ អង្សាហ្វារិនហៃដល់ -៧៦ អង្សាហ្វារិនហៃសម្រាប់ Pfizer។ រូបមន្តពិសេសនៃភាគល្អិតតូចៗនេះត្រូវបានរក្សាទុកជាការសម្ងាត់ដោយអ្នកផលិតថ្នាំកំណត់ថាតើវ៉ាក់សាំងទាំងនេះត្រូវរក្សាទុកយ៉ាងដូចម្តេច ហេតុដូចនេះហើយតម្រូវការនៃការរក្សាទុកខុសគ្នា៕