​ជំងឺ​ទឹកនោមផ្អែម​ប្រភេទ​ទី​២ គឺជា​ជម្ងឺ​រ៉ាំរ៉ៃ ដែល​ជះឥទ្ធិពល​ដល់​ការប្រើប្រាស់​ជាតិ​គ្លុយកូស (​ជា​ជាតិ​ស្ករ​ដែល​អ្នកបង្កើត​វាពី​កាបូ​អ៊ី​ដ្រា​ត​ដែល​អ្នក​បរិភោគ​) ។ គ្លុយកូស គឺជា​ឥន្ធនៈ ដែល​កោសិកា​របស់​អ្នកត្រូវការ ដើម្បី​ធ្វើការ​។ អ្នកត្រូវការ​គ្លុយកូស​សម្រាប់​ថាមពល​។ អ្នក​ក៏ត្រូវ​ការ​អាំង​ស៊ុយ​លីន ដែលជា​អរ​ម៉ូ​ន​ផលិត​ដោយ​លំពែង ដែល​ជួយ​អោយ​គ្លុយកូស​ចូលក្នុង​កោសិកា​របស់​អ្នក​ដើម្បីឱ្យ​វា​បំ​លែង​ទៅជា​ថាមពល​។​

​នេះ​ជា​បញ្ហា​៖ អ្នក​ដែលមាន​ជំងឺ​ទឹកនោមផ្អែម​ប្រភេទ​២ (​ត្រូវបាន​គេ​ស្គាល់​ផងដែរ​ថា​ជា​ជំងឺ​ទឹកនោមផ្អែម​) មិនអាច​ប្រើ ឬ​ផ្ទុក​គ្លុយកូស​បាន​ត្រឹមត្រូវ​ទេ ពីព្រោះ​កោសិកា​របស់​ពួកគេ​ទប់ទល់​នឹង​វា ឬ​ក្នុង​ករណីខ្លះ​ពួកគេ​មិន​គ្រប់គ្រាន់​។ យូរៗ ទៅ​គ្លុយកូស​បង្កើតឡើង​នៅក្នុង​ចរន្តឈាម ដែល​អាច​នាំឱ្យមាន​ផលវិបាក​ដល់​សុខភាព​ធ្ងន់ធ្ងរ​លុះត្រាតែ​មនុស្ស​ចាត់​វិធានការ​គ្រប់គ្រង​ជាតិ​ស្ករ​ក្នុង​ឈាម​របស់​ពួកគេ​។​

​ជំងឺ​ទឹកនោមផ្អែម​ប្រភេទ​២ ប៉ះពាល់​ដល់​ប្រជាជន​អាមេរិក​ជាង ២៩ លាន​នាក់​ក្នុងនោះ​មាន​ជិត ៨ លាន​នាក់ ដែល​មិនដឹងថា​ពួកគេ​មាន​ជំងឺ​នេះ​។ អ្នក​អាចមាន​ហានិភ័យ​ខ្ពស់​ក្នុង​ការវិវត្ត​ទៅជា​ជំងឺ​ទឹកនោមផ្អែម​ប្រភេទ​ទី​២ ប្រសិនបើ​វា​មាននៅ​ក្នុង​គ្រួសារ​របស់​អ្នក ប្រសិនបើ​អ្នកមាន​អាយុ ឬ​ជាតិ​សាសន៍​ជាក់លាក់ ឬ​ប្រសិនបើ​អ្នក​អសកម្ម ឬ​លើស​ទម្ងន់​៕​