​ការរស់នៅ​ជាមួយ​ជំងឺ​ទឹកនោមផ្អែម​អាច​នឹង​ពិបាក ប៉ុន្តែ​ដោយសារតែ​ជម្រើស​អាហារ​របស់​អ្នក​អាចមាន​កំណត់ មិន​មានន័យថា អ្នក​នៅតែ​មិនអាច​ទទួលទាន​របប​អាហារ ដែលមាន​រសជាតិ​ឆ្ងាញ់ និង​មាន​សុខភាព​ល្អជា​រៀងរាល់ថ្ងៃ​។ គន្លឹះ​ទាំង​៦​ខាងក្រោម​នេះ ជាការ​ណែនាំ​ដ៏​ល្អ​បំផុត​អំពី​ការបរិភោគ​អាហារ​ប្រកបដោយ​សុខមាលភាព​ជាមួយនឹង​ជំងឺ​ទឹកនោមផ្អែម​៖

១.​បរិភោគ​អាហារ​ពេលព្រឹក​ដែលមាន​ប្រូតេអ៊ីន
​ស៊ុត ឈី​ក្រុម Fulham ទឹកដោះគោ យ៉ា​អួ​ធម្មតា​ជាមួយ​គ្រាប់​នំប៉័ង​ធ្វើ​ពី​អាល់​ម៉ុ​ន ឬ​ម្សៅ​ដូង ឬ​អាហារ​ពេលព្រឹក ដែល​មិនមែនជា​សាច់​ដូចជា​សាច់ និង​បន្លែ​ជាដើម គឺជា​ជំរើស​ដ៏​ប្រសើរ​សម្រាប់​ជាតិ​ស្ករ​ក្នុង​ឈាម​របស់​អ្នក​គ្រប់ពេល ជាពិសេស​នៅពេល​ព្រឹក​។​

២.​ទិញ​អាហារ​ដែលមាន​គុណភាព​
​ចំណាយ​ច្រើន​តាម​ដែល​អ្នក​អាចមាន​លទ្ធភាព លើ​ប្រូតេអ៊ីន អាហារ​ខ្លាញ់ និង​បន្លែ​ដែលមាន​គុណភាព​នៅក្នុង​ហាង​លក់ទំនិញ​ថ្ងៃនេះ ហើយ​អ្នកនឹង​សន្សំសំចៃ​ខ្លួន​អ្នក​យ៉ាងច្រើន​លើ​ថ្លៃ​ថ្នាំ និង​ថ្លៃ​ថែទាំ​សុខភាព​នាពេល​អនាគត​។​

៣.​តាមដាន​អាហារ​របស់​អ្នក​
​វេជ្ជបណ្ឌិត Linda Sartor អ្នកជំនាញ​ផ្នែក​អាហារ​បំប៉ន​ទឹកនោមផ្អែម អនុវត្ត​នៅ​មជ្ឈមណ្ឌល​ជំងឺ​ទឹកនោមផ្អែម Penn Rodebaugh មានប្រសាសន៍ថា “​តាមដាន​ការទទួល​ទាន​អាហារ និង​សកម្មភាព​របស់​អ្នក​នៅលើ​កម្មវិធី​មួយ ដូចជា MyNetDiary, MyFitnessPal ឬ Lose-it ។ ការស្រាវជ្រាវ​បញ្ជាក់ថា​អ្នក​ដែល​តាមដាន​ស្រក​ទម្ងន់ និង​ធ្វើឱ្យ​កម្រិត​ជាតិ​ស្ករ​ក្នុង​ឈាម​ប្រសើរឡើង​”​។​

៤.​ជៀសវាង​ភេសជ្ជៈ​ដែលមាន​ជាតិ​ស្ករ​ច្រើន​តាម​ដែល​អាចធ្វើ​ទៅបាន​
​អ្នក​ដែលមាន​ជំងឺ​ទឹកនោមផ្អែម គួរ​ចៀសវាង​ដាច់ខាត​នូវ​ភេសជ្ជៈ ដែលមាន​ជាតិ​ស្ករ​រួមទាំង​សូ​ដា ភេសជ្ជៈ​កីឡា ទឹកតែ និង​ទឹក​ផ្លែឈើ លើកលែងតែ​ពួកគេ​ប្រើ​ភេសជ្ជៈ​ទាំងនេះ​ដើម្បី​ព្យាបាល​ជាតិ​ស្ករ​ក្នុង​ឈាម​ទាប​” ។ កាបូ​អ៊ី​ដ្រា​ត​ក្នុង​ទំរង់​រាវ​ធ្វើអោយ​ជាតិ​ស្ករ​ក្នុង​ឈាម​ឡើង​លឿន​ណាស់ ដូច្នេះ​វា​ល្អ​ណាស់​សម្រាប់​ការព្យាបាល​ជាតិ​ស្ករ​ក្នុង​ឈាម​ទាប ប៉ុន្តែ​ប្រសិនបើ​ជាតិ​ស្ករ​ក្នុង​ឈាមមាន​កំរិត​ធម្មតា ឬ​ខ្ពស់​ពួកគេ​នឹង​បញ្ជូន​ជាតិ​ស្ករ​ក្នុង​ឈាម​ដល់​កម្រិត​បន្ទាប់​។​

៥. មើល​ផ្លាកសញ្ញា​ម្ហូបអាហារ​
​នៅពេល​រកមើល​ផ្លាកសញ្ញា​អាហារ អ្នក​ដែលមាន​ជំងឺ​ទឹកនោមផ្អែម​គួរ​ជ្រើស​រើសយក​កាបូ​អ៊ី​ដ្រា​ត​សរុប ៣០-៤០​ក្រាម ក្នុង​មួយ​អាហារ និង ១៥​ក្រាម​ឬ​តិចជាង សម្រាប់​អាហារសម្រន់​, កម្រិត​ប្រូតេអ៊ីន ៨-២១​ក្រាម​ក្នុង​មួយ​សប្តាហ៍ ផ្តល់ឱ្យ​អ្នក​នូវ​ភាពឆ្អែត​ឆ្អែតឆ្អន់ និង​ជួយ​រក្សា​កម្រិត​ជាតិ​ស្ករ​ក្នុង​ឈាម​។ និង​កម្រិត​សូ​ដ្យូ​ម​តិចជាង ១៤០​មី​លី​ក្រាម សម្រាប់​អាហារសម្រន់ និង​តិចជាង ៥០០​មី​លី​ក្រាម​ក្នុង​មួយ​អាហារ​។​

៦.​បរិភោគ​បន្លែ​បៃតង
​អ្នក​ដែលមាន​ជំងឺ​ទឹកនោមផ្អែម អាច​បរិភោគ​បន្លែ​ពណ៌​បៃតង និង​សាឡាដ​ដោយ​សេរី​។ គ្មាន​នរណាម្នាក់​លើកឡើង​ថា មានការ​ឡើង​ជាតិ​ស្ករ​ក្នុង​ឈាម ឬ​ឡើង​ទម្ងន់​ពី​ការបរិភោគ​បន្លែ​ច្រើន​ទេ​!